Kültür

Torbalı’da 7 Eylül Coşkusu: 104. Yıl Fulya Atıl Konseriyle Kutlandı

Torbalı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümü, Fulya Atıl konseri ve Belediye Başkanı Övünç Demir'in Cumhuriyet vurgulu mesajıyla kutlandı.

İzmirGündem Haber Masası
199 görüntülenme
Torbalı’da 7 Eylül Coşkusu: 104. Yıl Fulya Atıl Konseriyle Kutlandı
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Torbalı Ertan Ünver Millet Bahçesi’ni dolduran binlerce vatandaş, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümünü ünlü sanatçı Fulya Atıl’ın şarkıları eşliğinde kutladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan resmi törenler, gece yarısına kadar süren konser programıyla birleşerek tüm ilçede bayram havası estirdi.

Torbalı’da 7 Eylül Kutlamaları Atatürk Anıtı’nda Başladı

Torbalı’nın kurtuluş mücadelesinin 104. Yılı dolayısıyla düzenlenen resmi program, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla açıldı. Yerel protokolün ve vatandaşların katılım sağladığı törenin ardından etkinlikler Gazi Çamlığı bölgesine taşındı. Burada gerçekleştirilen programda, milli mücadelenin kadın kahramanlarından biri olan "Gördesli Makbule" temalı zeybek gösterisi sahnelendi. Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen bu özel performans, izleyicilerden yoğun alkış alırken kurtuluşun manevi atmosferini ilçeye yaydı.

İzmir’in güney koridorunda yer alan Torbalı, bu kutlamalarla hem tarihi mirasına sahip çıktı hem de sosyal yaşamına hareketlilik kazandırdı. İlçe merkezindeki esnafın ve yerel halkın yoğun katılım gösterdiği etkinlikler, bölge ekonomisine ve sosyal dokusuna olumlu yansıdı. Özellikle çevre mahallelerden gelen vatandaşlarla birlikte kutlama alanlarındaki yoğunluk, 7 Eylül ruhunun Torbalı’nın tamamında hissedilmesini sağladı.

Fulya Atıl Konseriyle Ertan Ünver Millet Bahçesi’nde Büyük Coşku

Kutlama programının final adresi Ertan Ünver Millet Bahçesi oldu. Akşam saatlerinde alanı dolduran binlerce Torbalılı, ünlü sanatçı Fulya Atıl’ın sahne almasıyla büyük bir coşku yaşadı. Atıl, güçlü sesi ve sahne performansıyla sevilen şarkılarını seslendirirken, vatandaşlar her bir parçaya hep bir ağızdan eşlik etti. Müzik ve eğlencenin zirve yaptığı gecede, 104 yıllık kurtuluş gururu modern bir organizasyonla kutlanmış oldu.

Torbalı Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen konser, ilçedeki genç nüfusun ve ailelerin bir araya gelmesini sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerdeki etkinlik vizyonuyla paralel şekilde yürütülen bu organizasyon, Torbalı’nın kültürel takvimindeki en önemli günlerden biri olarak kayıtlara geçti. Sanatçının performansı boyunca devam eden görsel şovlar, kurtuluş gününün heyecanını artırdı.

Başkan Övünç Demir: İki Kırmızı Çizgimiz Cumhuriyet ve Atatürk

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, kutlamalar kapsamında sahneye çıkarak ilçe halkına hitap etti. 7 Eylül’ün sadece takvimdeki bir gün olmadığını vurgulayan Demir, bağımsızlık mücadelesinin önemine dikkat çekti. Başkan Demir konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “7 Eylül, bu topraklar için canını siper etmiş bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının adıdır. Bu toprakların bağrından çıkan kahramanlar, teslimiyeti asla kabul etmediler. Torbalı ve çevresinde meşaleyi ateşleyen, işgale karşı göğsünü siper eden Hortunalı Hamit Efe gibi yerel kahramanlarımız, Kuvâyi Milliye ruhuyla birleşerek bu topraklarda düşmana geçit vermemiştir.”

Konuşmasında net mesajlar veren Demir, Torbalı’nın değerlerine sahip çıkacaklarını belirterek şunları ekledi: “Bizim her zaman söylediğimiz, her platformda gür bir sesle haykırdığımız iki kırmızı çizgimiz var: Biri Cumhuriyet, biri Mustafa Kemal Atatürk! Buradan bir kez daha ilan ediyorum; önümüze hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar, hangi zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım; inadına Cumhuriyet, inadına Atatürk! Bu duruşumuzdan, bu sevdamızdan bir milim bile geri adım atmayacağız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Kuvâyi Milliye kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”

Torbalı’daki bu görkemli kutlamalar, İzmir’in yerel yönetim anlayışının ve milli bayramlara verilen önemin bir yansıması olarak dikkat çekti. Bu gelişme, özellikle Torbalı'da yaşayan 200 bini aşkın vatandaşı ve ilçenin tarihi mirasına ilgi duyan tüm İzmirlileri yakından ilgilendiriyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Torbali#7Eylul#OvuncDemir#KulturSanat

Sıradaki haber

Metropolis Antik Kenti 6 Bin Yıllık Geçmişi Gün Yüzüne Çıkarıyor
KültürGündem

Metropolis Antik Kenti 6 Bin Yıllık Geçmişi Gün Yüzüne Çıkarıyor

2 gün önce
102

İlgili Haberler

Torbalı'da Jandarmadan Kaçakçılık Darbesi: 27 Bin Paket Sigara
Gündem

Torbalı'da Jandarmadan Kaçakçılık Darbesi: 27 Bin Paket Sigara

İzmir'in Torbalı ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen iki operasyonda 27 bin paket kaçak sigara ve uyuşturucu madde ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
194
Torbalı'ya Yeni Mezbaha: İhale Tarihi 14 Ekim Olarak Belirlendi
EkonomiGündem

Torbalı'ya Yeni Mezbaha: İhale Tarihi 14 Ekim Olarak Belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı'da 50 kişiye istihdam sağlayacak modern mezbaha ve et entegre tesisi için proje ihalesini 14 Ekim 2026'da yapacak.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
210
Altınordu U13 Elit Cup Başlıyor: Devler Torbalı'da Buluşuyor
SporGündem

Altınordu U13 Elit Cup Başlıyor: Devler Torbalı'da Buluşuyor

Altınordu'nun düzenlediği U13 Elit Cup, 9-11 Ekim tarihlerinde Türkiye'nin dev kulüplerini Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi'nde bir araya getirecek.

İzmirGündem Haber Masası
15 gün önce
241
Bayındır'da Yolcu Treni Traktörle Çarpıştı: 2 Yaralı
Gündem

Bayındır'da Yolcu Treni Traktörle Çarpıştı: 2 Yaralı

İzmir'in Bayındır ilçesinde yolcu treninin hemzemin geçitte traktörle çarpışması sonucu yaralanan 2 kişi Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
173
Manisa Rüzgarı Bornova'da Esti: İki Kent Tek Festivalde Buluştu
KültürGündem

Manisa Rüzgarı Bornova'da Esti: İki Kent Tek Festivalde Buluştu

Manisalılar Platformu tarafından Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen festivalde İzmir ve Manisa'nın kültürel ve gastronomik değerleri bir araya geldi.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
172
Cecilia Krull İzmir'de Sahne Aldı: Biletler Haftalar Önce Bitti
KültürYaşam

Cecilia Krull İzmir'de Sahne Aldı: Biletler Haftalar Önce Bitti

La Casa de Papel'in sesi Cecilia Krull, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verdiği konserle kentin yeni sanat sezonunun açılışını yaptı.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
123

İlgili Rehberler