Torbalı’da 7 Eylül Coşkusu: 104. Yıl Fulya Atıl Konseriyle Kutlandı
Torbalı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümü, Fulya Atıl konseri ve Belediye Başkanı Övünç Demir'in Cumhuriyet vurgulu mesajıyla kutlandı.

Torbalı Ertan Ünver Millet Bahçesi’ni dolduran binlerce vatandaş, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümünü ünlü sanatçı Fulya Atıl’ın şarkıları eşliğinde kutladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan resmi törenler, gece yarısına kadar süren konser programıyla birleşerek tüm ilçede bayram havası estirdi.
Torbalı’da 7 Eylül Kutlamaları Atatürk Anıtı’nda Başladı
Torbalı’nın kurtuluş mücadelesinin 104. Yılı dolayısıyla düzenlenen resmi program, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla açıldı. Yerel protokolün ve vatandaşların katılım sağladığı törenin ardından etkinlikler Gazi Çamlığı bölgesine taşındı. Burada gerçekleştirilen programda, milli mücadelenin kadın kahramanlarından biri olan "Gördesli Makbule" temalı zeybek gösterisi sahnelendi. Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen bu özel performans, izleyicilerden yoğun alkış alırken kurtuluşun manevi atmosferini ilçeye yaydı.
İzmir’in güney koridorunda yer alan Torbalı, bu kutlamalarla hem tarihi mirasına sahip çıktı hem de sosyal yaşamına hareketlilik kazandırdı. İlçe merkezindeki esnafın ve yerel halkın yoğun katılım gösterdiği etkinlikler, bölge ekonomisine ve sosyal dokusuna olumlu yansıdı. Özellikle çevre mahallelerden gelen vatandaşlarla birlikte kutlama alanlarındaki yoğunluk, 7 Eylül ruhunun Torbalı’nın tamamında hissedilmesini sağladı.
Fulya Atıl Konseriyle Ertan Ünver Millet Bahçesi’nde Büyük Coşku
Kutlama programının final adresi Ertan Ünver Millet Bahçesi oldu. Akşam saatlerinde alanı dolduran binlerce Torbalılı, ünlü sanatçı Fulya Atıl’ın sahne almasıyla büyük bir coşku yaşadı. Atıl, güçlü sesi ve sahne performansıyla sevilen şarkılarını seslendirirken, vatandaşlar her bir parçaya hep bir ağızdan eşlik etti. Müzik ve eğlencenin zirve yaptığı gecede, 104 yıllık kurtuluş gururu modern bir organizasyonla kutlanmış oldu.
Torbalı Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen konser, ilçedeki genç nüfusun ve ailelerin bir araya gelmesini sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerdeki etkinlik vizyonuyla paralel şekilde yürütülen bu organizasyon, Torbalı’nın kültürel takvimindeki en önemli günlerden biri olarak kayıtlara geçti. Sanatçının performansı boyunca devam eden görsel şovlar, kurtuluş gününün heyecanını artırdı.
Başkan Övünç Demir: İki Kırmızı Çizgimiz Cumhuriyet ve Atatürk
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, kutlamalar kapsamında sahneye çıkarak ilçe halkına hitap etti. 7 Eylül’ün sadece takvimdeki bir gün olmadığını vurgulayan Demir, bağımsızlık mücadelesinin önemine dikkat çekti. Başkan Demir konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “7 Eylül, bu topraklar için canını siper etmiş bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının adıdır. Bu toprakların bağrından çıkan kahramanlar, teslimiyeti asla kabul etmediler. Torbalı ve çevresinde meşaleyi ateşleyen, işgale karşı göğsünü siper eden Hortunalı Hamit Efe gibi yerel kahramanlarımız, Kuvâyi Milliye ruhuyla birleşerek bu topraklarda düşmana geçit vermemiştir.”
Konuşmasında net mesajlar veren Demir, Torbalı’nın değerlerine sahip çıkacaklarını belirterek şunları ekledi: “Bizim her zaman söylediğimiz, her platformda gür bir sesle haykırdığımız iki kırmızı çizgimiz var: Biri Cumhuriyet, biri Mustafa Kemal Atatürk! Buradan bir kez daha ilan ediyorum; önümüze hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar, hangi zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım; inadına Cumhuriyet, inadına Atatürk! Bu duruşumuzdan, bu sevdamızdan bir milim bile geri adım atmayacağız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Kuvâyi Milliye kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”
Torbalı’daki bu görkemli kutlamalar, İzmir’in yerel yönetim anlayışının ve milli bayramlara verilen önemin bir yansıması olarak dikkat çekti. Bu gelişme, özellikle Torbalı'da yaşayan 200 bini aşkın vatandaşı ve ilçenin tarihi mirasına ilgi duyan tüm İzmirlileri yakından ilgilendiriyor.
Sık Sorulan Sorular
Torbalı’nın kurtuluşunun kaçıncı yıl dönümü kutlandı?
Torbalı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümü kutlandı. 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilen etkinlikler, sabah Atatürk Anıtı’na sunulan çelenk töreniyle başlayıp gece düzenlenen konser programıyla sona erdi.
Kutlama programında hangi yerel kahramanlar anıldı?
Belediye Başkanı Övünç Demir’in konuşmasında, Torbalı ve çevresinde işgale karşı direnişi başlatan yerel kahraman Hortunalı Hamit Efe özellikle anıldı. Ayrıca halk oyunları gösterisinde "Gördesli Makbule" teması işlenerek milli mücadele ruhu vurgulandı.
7 Eylül Torbalı kutlamalarında kim konser verdi?
Kutlamaların finalinde ünlü sanatçı Fulya Atıl sahne aldı. Ertan Ünver Millet Bahçesi’nde düzenlenen konsere binlerce vatandaş katılarak sanatçının seslendirdiği şarkılarla kurtuluş coşkusunu yaşadı.
Etiketler


