Karşıyaka'da Cumhuriyet Coşkusu: Fener Alayı ve TCG Karşıyaka Programı
Cumhuriyet’in 103. Yılı Karşıyaka’da törenlerle kutlanıyor. TCG Karşıyaka gemisi ziyarete açılırken, fener alayı 29 Ekim saat 20.00’de başlayacak.

Karşıyaka Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na sunulan çelenklerle Cumhuriyet’in 103. Yılı kutlamaları resmen başladı. Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir ve Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın katılımıyla düzenlenen resmi törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkma mesajı verildi.
İlçedeki kutlamalar kapsamında Karşıyakalılar için iki önemli etkinlik programı hazırlandı:
- TCG Karşıyaka Gemisi Ziyareti: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tuzla sınıfı karakol gemisi, Bostanlı Vapur İskelesi’nde 29 Ekim günü 10.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.
- Fener Alayı: 29 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de Karşıyaka Belediye hizmet binası önünden başlayacak olan yürüyüş, binlerce Atatürk sevdalısını bir araya getirecek.
İzmir genelindeki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'na da taşındı. Meydanda düzenlenen törende, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Garnizon Komutanlığı adına Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
"Cumhuriyet Ortak Değerimizdir"
Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Atatürk sevgisinin sadece isim anmakla sınırlı olmadığını vurguladı. Ünsal, "Çocuklarımıza özgür düşünebilecekleri bir ülke bırakmak istiyorsak, Cumhuriyet değerlerini hayatın her alanında yaşatmalıyız. Bu miras, ona sahip çıkan insanların emeğinde yaşayacak" dedi.
Etkinlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri de söz aldı. 29 Ekim Kadınları Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Nurşen Balcı, bağımsızlık için birbirine sahip çıkma çağrısı yaparken; Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Ufuk Yıldırım, Cumhuriyet'i yaşatanın doğruyu savunan evlatlar olduğunu belirtti. Karşıyaka Sağırlar Derneği Başkanı Gönül Çevik ise işaret diliyle yaptığı konuşmada tüm kahramanları minnetle andığını ifade etti.
Karşıyaka'daki törene ilçe protokolünün yanı sıra siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve her yaştan çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Etiketler






