Gündem

YENİ Parti'den Cemil Tugay'a Meclis Resti: İstifa Çağrısı

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, AK Parti'ye geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a istifa çağrısı yaparak meclis oturumunu açtırmama iradesi sergiledi.

İzmirGündem Haber Masası
8 görüntülenme
YENİ Parti'den Cemil Tugay'a Meclis Resti: İstifa Çağrısı
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı öncesinde milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte bina önünde sert bir açıklama yaptı. AK Parti'ye geçiş yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a tepki gösteren Güç, meclis oturumunu açtırmama iradesini ortaya koyacaklarını ilan etti.

Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişinin ardından yapılacak ilk meclis toplantısı öncesinde konuşan Güç, belediye başkanının meclisi yönetecek iradeye sahip olmadığını savundu. Tugay'ın "korku içinde" olduğunu iddia eden Güç, "Cemil Tugay geldiği zaman onun yüzüne söyleyeceklerimiz var. Arkadaşlarının yüzüne bakması gerekiyor. Meclisi yöneteceği zaman açtırmama iradesini ortaya koyacağız" dedi.

"İzmirli İhanetini Asla Unutmayacak"

Başkan Tugay'a yönelik eleştirilerinin dozunu artıran Çağatay Güç, Tugay'ı "siyasi mevta" olarak nitelendirdi. İzmirlilerin 25 yıldır AK Parti'ye teslim etmediği belediyenin Tugay eliyle teslim edildiğini belirten Güç, "Bu tam bir kara lekedir. Bir buçuk yıldır flörtleşerek İzmirliyi kandırmışsın. Azıcık onurun kaldıysa kendi söylediklerini hatırla ve istifa et. Sen istifa edene kadar İzmir'e uyku yok, bize huzur yok" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık’ın partiden istifasına da değinen Güç, meclis aritmetiği üzerinden "ayak oyunları" yapıldığını öne sürdü. YENİ Parti’nin gücünün düşürülmeye çalışıldığını savunan Güç, meclisteki çoğunluğun halen kendilerinde olduğunu ve bu hamlelerin sonuçsuz kalacağını söyledi.

"Adaleti Silah Gibi Kullanıyorlar"

Açıklamasında ulusal siyasete ve iktidarın belediyeler üzerindeki baskısına da değinen Güç, şu noktaları vurguladı:

  • Siyasetçilere "bize geç" diyerek tehdit ve şantaj yapıldığı iddiası,
  • Gazetecilere ve vatanperverlere yönelik yargısız infaz ve iddianamesiz tutukluluk süreçleri,
  • İzmir'e hak ettiği yatırımların engellenmesi ve bütçe kısıtlamaları,
  • Belediye başkanlarına yönelik "ya benimsin ya kara zindanlar" yaklaşımı.

Türkiye'nin ne AK Parti'ye ne de CHP'ye mahkum olmadığını ifade eden Güç, ilk seçimde mevcut iktidarın "milletin tokadıyla" gideceğini savundu. Güç, hedeflerinin her evde huzur ve her sofrada bereketin olduğu, adaletin işlediği bir Türkiye inşa etmek olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#CemilTugay#YeniParti#Gundem#IzmirBuyuksehirBelediyesi#Siyaset

Sıradaki haber

Cemil Tugay AK Parti Heyetiyle Şato'da Buluştu: Hizmet Mesajı
Gündem

Cemil Tugay AK Parti Heyetiyle Şato'da Buluştu: Hizmet Mesajı

4 saat önce
25

İlgili Haberler

Cemil Tugay'dan Kordon açıklaması: Mekanlar kapatılacak mı?
Gündem

Cemil Tugay'dan Kordon açıklaması: Mekanlar kapatılacak mı?

Başkan Cemil Tugay, Kordon'daki içkili mekanların kapatılacağı iddialarına yanıt vererek yaşam tarzına müdahale edilmeyeceğini açıkladı.

İzmirGündem Haber Masası
10 saat önce
50
Cemil Tugay AK Parti'ye Geçti: İzmir İçin Doğru Bir Karar
Gündem

Cemil Tugay AK Parti'ye Geçti: İzmir İçin Doğru Bir Karar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti'ye geçiş sürecini ve ailesinin kararındaki etkisini teşkilat mensuplarıyla paylaştı.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
185
Müslim Sarı'dan Özgür Özel'e Tugay Tepkisi: İzmir'den Özür Dile
Gündem

Müslim Sarı'dan Özgür Özel'e Tugay Tepkisi: İzmir'den Özür Dile

CHP'li Müslim Sarı, Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrası Özgür Özel'e yüklenerek aday belirleme süreçleri nedeniyle İzmir halkından özür dilemesini istedi.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
205
İYİ Partili Doğan'dan Tugay'a Sert Tepki: İzmir'in İradesi Rozetle
Gündem

İYİ Partili Doğan'dan Tugay'a Sert Tepki: İzmir'in İradesi Rozetle

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişini "Sandık kuruldu da haberimiz mi yok?" sözleriyle eleştirerek 30 ilçede yeni bir saha çalışması başlattıklarını duyurdu.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
205
YENİ Parti'den Cemil Tugay'a Temsili Tabutlu Protesto
Gündem

YENİ Parti'den Cemil Tugay'a Temsili Tabutlu Protesto

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, AK Parti'ye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı siyah çelenk ve temsili tabutla protesto etti.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
179
İzmir Barosu'ndan Cemil Tugay'a istifa çağrısı: Meşruiyeti bitti
Gündem

İzmir Barosu'ndan Cemil Tugay'a istifa çağrısı: Meşruiyeti bitti

İzmir Barosu, AK Parti'ye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçmen iradesini yok saydığını savunarak görevden çekilmesini istedi.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
163