YENİ Parti’den Cemil Tugay’a İstifa Çağrısı: Bu Bir İhanettir
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişini protesto ederek belediye başkanlığından istifa etmesi gerektiğini söyledi.

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişini siyah çelenk ve sembolik tabutla protesto etti. YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, Alsancak’taki il binası önünde yaptığı açıklamada, Tugay’ın İzmir halkının iradesine ihanet ettiğini belirterek istifa çağrısında bulundu.
Eylem sırasında Gündoğdu Meydanı’na yürümek ve Lozan Kapısı önüne siyah çelenk ile "siyasi mevta" olarak nitelendirdikleri Cemil Tugay’ın sembolik tabutunu bırakmak istediklerini ifade eden Güç, yürüyüşün engellendiğini söyledi. Güç, "Burada gördüğünüz gibi çember içine alınıp baskılandık. Oysa tek isteğimiz milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla bu siyah çelengi bırakmaktı" dedi.
Çağatay Güç, eylemlerin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak şu noktaları kaydetti:
- Cemil Tugay, Atatürkçü ve cumhuriyetçi İzmirlilerin oylarıyla seçilmiş ancak bu değerlere ihanet etmiştir.
- Belediye başkanlarını ayartarak şehirlerin yönetilemeyeceği savunulmaktadır.
- Alsancak’ın tüm sokaklarında, il binası önündeki kalabalığın yaklaşık 5 katı insanla protestolar gerçekleştirilmiştir.
- Provokatif davranışlara ve güvenlik güçlerinin müdahalesine zemin hazırlayacak hiçbir eyleme izin verilmemiştir.
Tugay istifa edene kadar eylemlerin farklı platformlarda devam edeceğini belirten Güç, eyleme destek veren YENİ Parti milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe örgütlerine teşekkür etti. Güç, "Milletin gönlünden geçmeyenler şehirleri de ülkemizi de yönetemez" diyerek Tugay’ın makamını acilen bırakması gerektiğini yineledi.
Etiketler






