Eğitim

Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak'taki Liselilerle Bir Araya Geldi

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla ilçedeki dört liseyi ziyaret ederek öğrencilerin taleplerini dinledi.

İzmirGündem Haber Masası
7 görüntülenme
Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak'taki Liselilerle Bir Araya Geldi
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında ilçedeki dört farklı mesleki ve teknik liseyi ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Mustafa Kemal Atatürk Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ömer Zeybek Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen ziyaretlerde eğitim kurumlarının ihtiyaçları ve gençlerin beklentileri ele alındı.

Başkan Mutlu, ziyaretleri sırasında belediyenin gençlere sunduğu hizmetleri öncelikli olarak paylaştı. Konaklı öğrencilerin ders çalışmak ve sosyal faaliyetlere katılmak için kullanabileceği merkezler şunlardır:

  • Cumhuriyet Kütüphaneleri
  • Alsancak Gençlik Merkezi
  • Çınarlı Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi
  • Belediye bünyesindeki spor okulları ve ücretsiz geziler

Okul yollarında hayata geçirilen "Renkli Yol" uygulamaları ve yayalaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Mutlu, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gençler, kadın bir yerel yönetici olmanın zorluklarından mimarlık mesleğinin belediye başkanlığına katkılarına kadar pek çok konuda merak ettiklerini sordu.

Gençler Sordu Nilüfer Çınarlı Mutlu Yanıtladı

Mimarlık eğitiminin sokağa eleştirel bakmayı öğrettiğini belirten Başkan Mutlu, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Kendi azmiyle iş hayatında yer edindiğini vurgulayan Mutlu, "Bulunduğumuz konumlar sizlere örnek olsun istiyoruz. Dünyada da ülkemizde de kadınların siyasette bir yerlere gelmesi kolay olmuyor. Gençlerin önünü açmak için bizler çok başarılı olmak zorundayız" dedi.

Ziyaretler sırasında okul idarecileri ve öğretmenlerin taleplerini de dinleyen Mutlu, eksiklerin giderilmesi için ilgili birimlere anında talimat verdi. Okul yönetimleri, eğitim kurumlarına sunulan destekler nedeniyle Başkan Mutlu’ya çiçek ve plaket takdim etti. Mutlu, belediyenin imkanları doğrultusunda çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Konak#NiluferCinarliMutlu#Egitim#DunyaKizCocuklariGunu

Sıradaki haber

Konak Belediyesi ve İKMYO’dan Genç İstihdamı İçin Stratejik İmza
EğitimEkonomi

Konak Belediyesi ve İKMYO’dan Genç İstihdamı İçin Stratejik İmza

15 gün önce
178

İlgili Haberler

Konak'ta 358 Çocuk Ücretsiz Oyun Evlerinden Yararlanıyor
YaşamGündem

Konak'ta 358 Çocuk Ücretsiz Oyun Evlerinden Yararlanıyor

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 9 ayrı merkezde 358 çocuğa ücretsiz hizmet veren Mutlu Çocuklar Oyun Evleri'ni ziyaret etti.

İzmirGündem Haber Masası
8 gün önce
181
Konak'ta Babalar Eğitime Başladı: 13 Haftalık BADEP Seferberliği
EğitimYaşam

Konak'ta Babalar Eğitime Başladı: 13 Haftalık BADEP Seferberliği

Konak Belediyesi ve AÇEV iş birliğiyle başlatılan Baba Destek Programı, 26 babanın katılımıyla Toros Sosyal Tesisleri’nde ilk oturumunu gerçekleştirdi.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
88
Konak'ta Aile İçi Farkındalık Seminerleri 12 Ekim'de Başlıyor
YaşamGündem

Konak'ta Aile İçi Farkındalık Seminerleri 12 Ekim'de Başlıyor

Konak Belediyesi ve Rotary 2440 Bölge Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen seminerler, 12-22 Ekim tarihleri arasında beş farklı semt merkezinde yapılacak.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
99
Konak'ta mahalle sayısı 57'ye düştü: Tarihi sınır düzenlemesi
YaşamEkonomi

Konak'ta mahalle sayısı 57'ye düştü: Tarihi sınır düzenlemesi

Konak Belediye Meclisi, 113 mahalleyi 57'ye düşüren tarihi kararı oy birliğiyle alırken Yeşildere ve Beştepeler'deki kentsel dönüşüm için bakanlık sürecini başlattı.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
261
Konak Denizatı Parkı’nda Yoga ve Aerodans Etkinliği Başladı
YaşamGündem

Konak Denizatı Parkı’nda Yoga ve Aerodans Etkinliği Başladı

Konak Belediyesi'nin Denizatı Parkı'nda düzenlediği Genç Ruh Mutlu Beden etkinliğinde vatandaşlar yoga, aerodans ve pilatesle güne zinde bir başlangıç yaptı.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
229
Nilüfer Çınarlı Mutlu'dan Emeklilere Tam Destek: Yalnız Değilsiniz
YaşamGündem

Nilüfer Çınarlı Mutlu'dan Emeklilere Tam Destek: Yalnız Değilsiniz

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, TÜED İzmir Şubesi Genel Kurulu'nda emeklilerin geçim sıkıntısına dikkat çekerek belediyenin destek projelerini anlattı.

İzmirGündem Haber Masası
16 gün önce
326