Konak'ta Aile İçi Farkındalık Seminerleri 12 Ekim'de Başlıyor
Konak Belediyesi ve Rotary 2440 Bölge Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen seminerler, 12-22 Ekim tarihleri arasında beş farklı semt merkezinde yapılacak.

Konak Belediyesi ve Rotary Bölge 2440 Federasyonu, 12-22 Ekim tarihleri arasında ilçedeki beş farklı semt merkezinde "Aile İçi Farkındalık Seminerleri" düzenliyor. Toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen etkinlik dizisi, aile içi iletişimden çocuk gelişimine kadar pek çok farklı başlığı uzman isimlerle mahalle sakinlerine taşıyacak.
"Birlikte öğreniyor, birlikte güçleniyoruz" sloganıyla hayata geçirilen programın takvimi ve işlenecek konular şöyle belirlendi:
- 12 Ekim Pazartesi (14.00): Hilmi Değirmenci Semt Merkezi – Şiddetsiz İletişim (Psikolog Nezahat Bedir / İzmir Agora Rotary Kulübü)
- 14 Ekim Çarşamba (13.30): Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Merkezi – Çocuklar Duyularıyla Dünyayı Nasıl Keşfeder (Ergoterapist İrem Karadeniz / İzmir Kültürpark Rotary Kulübü)
- 15 Ekim Perşembe (14.00): Gültepe Semt Merkezi – Ben Sen Hepimiz, Birlikten Umut Doğar (Psikolog Seda Özgül / İzmir Çiğli Rotary Kulübü)
- 21 Ekim Çarşamba (14.00): Saadet Mirci Semt Merkezi – Aile İçi İletişim ve Farkındalık (Dr. Kıvılcım Mert / İzmir Konak Rotary Kulübü)
- 22 Ekim Perşembe (14.00): Hatay Semt Merkezi – Aile İçi İletişim ve Farkındalık (Klinik Psikolog Yağmur Erişen Yaldız / İzmir 100. Yıl Rotary Kulübü)
Konak'taki Seminerlerin İçeriğinde Neler Var?
Seminer dizisi kapsamında ebeveynlik süreçleri, duygusal farkındalık ve günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara çözüm yolları aranacak. İlk buluşma 12 Ekim'de Hilmi Değirmenci Semt Merkezi'nde yapılacak ve Psikolog Nezahat Bedir "Şiddetsiz İletişim" üzerine sunum yapacak. 14 Ekim'de ise Ergoterapist İrem Karadeniz, çocukların dünyayı algılama biçimlerini katılımcılara anlatacak.
Gültepe, Saadet Mirci ve Hatay semt merkezlerinde devam edecek olan programlarda, uzmanlar aile içi bağları kuvvetlendirecek yöntemleri paylaşacak. Etkinlikler; İzmir Agora, Kültürpark, Çiğli, Konak ve 100. Yıl Rotary kulüplerinin katkılarıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
Etiketler






