Konak'ta Taçsız Kral Metin Oktay İçin Vefa Buluşması
Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay, ölümünün 35. Yıl dönümünde İzmir Konak'taki heykeli başında düzenlenen törenle anıldı.

Bahçelievler Metin Oktay Parkı'ndaki heykelin çevresini saran karanfiller, Türk futbolunun "Taçsız Kralı" Metin Oktay'ın 35'inci ölüm yıl dönümünde İzmirli spor adamlarını ve gençleri bir araya getirdi. Konak Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde, efsane futbolcunun sadece sahadaki başarıları değil, beyefendi kişiliği ve İzmir ile olan kopmaz bağları vurgulandı.
Konak'ta Efsaneye Vefa: Törenin Katılımcıları Kimlerdi?
Anma töreni, İzmir spor camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Damlacık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜFAD) İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala katıldı. Ayrıca Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Hasan Aral, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz ile Metin Oktay'ın eski takım arkadaşları Bülent Buda ve Ahmet Yurttaşı da törende hazır bulundu.
Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve efsanenin futbola başladığı Damlacık ile İzmirsporlu genç futbolcuların katılımı, törene farklı bir anlam kattı. Genç sporcular, "Taçsız Kral"ın heykeline tek tek karanfil bırakarak ustalarına olan saygılarını gösterdi. Tören boyunca Metin Oktay'ın futbolculuk kariyerinden anılar paylaşılırken, onu Türk futbolunun efsaneleri arasına taşıyan insani değerleri üzerinde duruldu.
Nilüfer Çınarlı Mutlu: Yeni Metin Oktaylar Yetiştireceğiz
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, törende yaptığı konuşmada vefanın önemine değindi. Mutlu, "İzmir ve Konak’ın yetiştirdiği bir değeri her sene anmak, anılarla onu tekrar yaşatmak çok önemli. Vefanın bir semt adı olmadığını herhalde Türkiye’de en iyi gösteren ekiplerden biri İzmir’in spor adamlarıdır" dedi. Metin Oktay'ın sadece gol krallığıyla değil; insanlığı, vatanseverliği ve zarafetiyle "Taçsız Kral" unvanını hak ettiğini belirten Mutlu, hedeflerinin İzmir'den yeni efsaneler çıkarmak olduğunu söyledi.
Başkan Mutlu, çocukların sporla büyümesi için yaptıkları çalışmaları anlatırken, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile uyumlu bir süreç yürüttüklerini ifade etti. Mutlu, "Amacımız ortak çalışarak Konaklı çocuklara daha fazla spor alanı kazandırmak. Bu mücadeleye birlikte devam edeceğiz. Çocuklarımıza sahip çıkmaya, sporla ve sporun getirdiği güzel özelliklerle onları donatmaya devam edeceğiz. İyi ki Türkiye’den, İzmir’den ve Konak’tan bir Metin Oktay geçmiş" ifadelerini kullandı.
Aziziye Mahallesi’ne Yeni Futbol Sahası Müjdesi
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, konuşmasında Metin Oktay'ın kendi çocukluk ve gençlik yıllarının efsanesi olduğunu belirtti. Eskici, yeni Metin Oktayların yetişmesi için tesisleşmenin önemine dikkat çekerek İzmirli gençlere bir müjde verdi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile birlikte yürüttükleri bir çalışmanın proje aşamasına geldiğini duyuran Eskici, Aziziye Mahallesi’ne bir futbol sahası kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Eskici, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "zeki, çevik ve ahlaklı nesil" hedefine vurgu yaparak, "Böylesine değerli bir spor adamını anmak çok önemli. Önemli olan bundan sonraki süreçte yeni Metin Oktay’lar yetiştirebilmek için mücadele etmek ve çalışmak. Her şey Türk gençliği ve bu ülke için" şeklinde konuştu. Damlacık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız da "Ömrümüz yettiği sürece Metin Abimizi rahmetle ve minnetle anmaya devam edeceğiz. Nice Metin Oktay’lar yetiştirmek için buradayız" diyerek bu hedefe destek verdi.
Takım Arkadaşları ve Gazetecilerin Gözünden Metin Oktay
Metin Oktay ile İzmirspor'da birlikte top koşturan Bülent Buda, törende duygusal anlar yaşadı. Buda, Oktay'ın İzmirspor'a geldiği yıl gol kralı olduğunu ve takımın İzmir şampiyonluğuna ulaştığını hatırlattı. "Fark edilen, değişik türde bir futbolcuydu. Çok da yakışıklıydı, güzel adamdı. Muhteşem bir insandı, onu çok sevdik" diyen Buda, efsanenin sahadaki duruşunu anlattı. TÜFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ise Oktay'ın mütevazılığına değinerek, "Ondaki beyefendiliği, alçak gönüllülüğü birçok futbolcuda görmedim. Farklı bir insandı, güler yüzlü ve hoşgörülüydü" dedi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, Metin Oktay ile Yeni Asır gazetesinde yıllarca birlikte çalıştıklarını belirterek, efsanenin bilinmeyen bir yönünü paylaştı. Erçetingöz, "Onu keşfeden futbolun süvarisi Adnan Süvari idi. O bir Mustafa Kemal sevdalısıydı. 'Maçlarda atılan yazı turalarda hep tura gelmesini istiyorum. Çünkü Atamın silüetini yere düşürmek istemem' diyordu. O gerçek bir efsaneydi" sözleriyle Metin Oktay'ın manevi değerlerini hatırlattı. Bu tören, İzmir'in kalbinde, Konak'ın sokaklarında yetişen bir efsanenin hatırasının gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.
Sık Sorulan Sorular
Metin Oktay anma töreni İzmir'in neresinde yapıldı?
Taçsız Kral Metin Oktay için düzenlenen 35. Yıl dönümü anma töreni, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Bahçelievler Metin Oktay Parkı'ndaki heykeli önünde gerçekleştirildi. Törene Konak Belediye Başkanı, spor müdürleri ve efsane futbolcunun eski takım arkadaşları katılarak heykelin önüne karanfiller bıraktı.
Metin Oktay'ın İzmir sporuna katkıları nelerdir?
Metin Oktay, futbol kariyerine İzmir'in köklü kulüplerinden Damlacık Spor'da başlamış ve İzmirspor formasıyla gol krallığı ile İzmir şampiyonluğu yaşamıştır. İzmir spor camiası için bir sembol olan Oktay, mütevazı kişiliğiyle genç sporculara örnek olmaya devam etmektedir. Ayrıca Konak Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü, onun anısını yaşatmak için Aziziye Mahallesi'nde yeni bir futbol sahası projesi yürütmektedir.
Etiketler


