Yaşam

Konak'ta Balkan Rüzgarı: Kuzey Makedonya'nın 35. Yılı Kutlandı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Kuzey Makedonya’nın bağımsızlığının 35. Yıl dönümünde Radoviş ve Konçe belediye heyetlerini İzmir'de ağırlayarak dayanışma mesajı verdi.

İzmirGündem Haber Masası
113 görüntülenme
Konak'ta Balkan Rüzgarı: Kuzey Makedonya'nın 35. Yılı Kutlandı
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Kuzey Makedonya’nın bağımsızlık coşkusu, İzmir’in kalbi Konak’ta düzenlenen özel bir buluşmayla kutlandı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ülkenin bağımsızlığının 35. Yıl dönümü dolayısıyla Balkanlar'dan gelen Radoviş ve Konçe belediyelerinin meclis üyelerini makamında ağırladı.

Konak ve Balkanlar Arasında Gönül Köprüsü

İzmir'in Balkan coğrafyasıyla olan derin tarihi ve kültürel bağları, Konak Belediyesi'ndeki bu buluşmayla bir kez daha pekişti. Karşılıklı iyi niyet mesajlarının verildiği görüşmede, yerel yönetimler arasındaki dayanışmanın artırılması hedefleniyor. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, Kuzey Makedonya’dan gelen heyeti ağırlamaktan duyduğu gururu belirterek, Konak’ın her zaman bir kardeş kapısı olduğunu vurguladı.

Başkan Mutlu, buluşmada yaptığı konuşmada, "Bu akşam sizlerle birlikte olmak, Makedonya’nın Bağımsızlık Günü’nü bir masanın etrafında kutlamak bizim için çok gurur verici. İzmir’de, Konak Belediyesi her zaman sizin kardeşiniz. Her zaman kollarımız açık, kapımız açık, sizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Bu mesaj, İzmir'deki yoğun Balkan göçmeni nüfus ve kültürel miras açısından büyük önem taşıyor.

35. Yıl Dönümü ve İzmir Plaka Kodu Tesadüfü

Buluşmanın en dikkat çeken anlarından biri, ailesi Makedonya göçmeni olan Konak Belediyesi Meclis Üyesi Birol Özkardeşler’in konuşması oldu. Özkardeşler, İzmir’de doğup büyümesine rağmen Makedonya’dan gelen örf, adet ve kültürü yaşatmaya devam ettiklerini söyledi. Kuzey Makedonya'nın bağımsızlığının 35. Yılı ile İzmir'in plaka kodu olan 35 arasındaki benzerliğe dikkat çeken Özkardeşler, bu durumun güzel bir rastlantı olduğunu ifade etti.

Özkardeşler, "Örf, adet ve kültürümüzü Makedonya’dan geldiği gibi burada yaşatmaya devam ediyoruz. Yarın Makedonya’nın bağımsızlığının 35. Yılı; İzmir’in araç plakası da 35. Bu güzel bir rastlantı oldu. Sizlerle burada buluşmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi. Bu sembolik benzerlik, heyet üyeleri arasında da gülümsemeyle karşılandı.

Yeni Kardeş Belediye Protokolü Yolda mı?

Radoviş Belediyesi Başkan Danışmanı Enis Ömer, heyet adına yaptığı konuşmada Türkiye ve Kuzey Makedonya arasındaki köklü kardeşliğe değindi. Türkiye’de halihazırda birçok kardeş belediyeleri olduğunu hatırlatan Ömer, Konak Belediyesi ile de bu bağı resmiyete dökmek istediklerini dile getirdi.

Radoviş Belediyesi'nin Türkiye'deki kardeş belediyelerini sıralayan Enis Ömer; Tekirdağ Ergene, Yalova Çınarcık, İzmir Selçuk ve Aliağa belediyeleriyle süren iş birliklerine dikkat çekti. Ömer, "İnşallah sizlerle de bu iş birliğimiz devam eder ve ileride belki de kardeş belediye oluruz. Sayın Başkanımıza şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ederim" diyerek yeni bir ortaklık sinyali verdi.

Bu gelişme, özellikle İzmir'de yaşayan ve sayıları yüz binlerle ifade edilen Balkan göçmeni vatandaşların kültürel ve sosyal yaşamına doğrudan katkı sağlayacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Konak#KuzeyMakedonya#Balkanlar#Gundem#NiluferCinarliMutlu

Sıradaki haber

Nilüfer Çınarlı Mutlu: Gençleri Bu Merkeze Yönlendirin
YaşamGündem

Nilüfer Çınarlı Mutlu: Gençleri Bu Merkeze Yönlendirin

1 gün önce
53

İlgili Haberler

Konak'tan Şehit Yakınları ve Gazilere Ödemiş ve Tire Gezisi
YaşamGündem

Konak'tan Şehit Yakınları ve Gazilere Ödemiş ve Tire Gezisi

Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gaziler için Ödemiş ve Tire’nin tarihi merkezlerini kapsayan sosyal ve kültürel gezi programı düzenledi.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
254
Konak'ta Kadınlara Afet Eğitimi: Yeni Durak Zeytinlik
YaşamGündem

Konak'ta Kadınlara Afet Eğitimi: Yeni Durak Zeytinlik

Konak Belediyesi, semt merkezlerindeki kadınlara yönelik afet farkındalık eğitimlerini ve uygulamalı deprem tatbikatlarını sürdürüyor.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
112
Konak'ta 5 Okulun Yolu Yenilendi: 156 Sokak'ta Trafik Kaosu Bitti
YaşamGündem

Konak'ta 5 Okulun Yolu Yenilendi: 156 Sokak'ta Trafik Kaosu Bitti

Konak Belediyesi, Murat Reis Mahallesi'nde beş okulun ortak kullandığı 156 Sokak'taki 100 metrelik güzergâhı baştan sona yenileyerek trafiği düzenledi.

İzmirGündem Haber Masası
8 gün önce
136
Konak'ta Babalık Eğitimi Başladı: 26 Baba İlk Oturumda Buluştu
YaşamEğitim

Konak'ta Babalık Eğitimi Başladı: 26 Baba İlk Oturumda Buluştu

Konak Belediyesi ve AÇEV iş birliğiyle düzenlenen 13 haftalık Baba Destek Programı, Toros Sosyal Tesisleri’nde 26 babanın katılımıyla start aldı.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
162
Kemeraltı Festivali Renkli Kortejle Başladı: 23 Ekim'e Kadar Sürecek
KültürGündem

Kemeraltı Festivali Renkli Kortejle Başladı: 23 Ekim'e Kadar Sürecek

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Kemeraltı Festivali, antik çağ temalı kostümler ve renkli gösteriler eşliğinde Balıkçılar Meydanı'nda başladı.

İzmirGündem Haber Masası
22 saat önce
65
Konak Sahili'nde Kavga: Şüpheli Güney D.'nin Kulağını Isırarak Kopardı
Gündem

Konak Sahili'nde Kavga: Şüpheli Güney D.'nin Kulağını Isırarak Kopardı

İzmir Konak'ta ailesiyle oturan 44 yaşındaki Güney D., kendisine laf atan şüpheliyle girdiği kavgada sol kulağının bir parçasını kaybederek yaralandı.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
166