Yaşam

Konak Belediyesine AB ve BMden 272 Bin Dolarlık Kadın Hibesi

Konak Belediyesi, genç kadınların siyasete katılımı ve şiddetle mücadele projeleri için uluslararası kuruluşlardan toplam 272 bin dolar hibe desteği kazandı.

İzmirGündem Haber Masası
373 görüntülenme
Konak Belediyesine AB ve BMden 272 Bin Dolarlık Kadın Hibesi
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Konak Belediyesi, kadınların yerel yönetim süreçlerine katılımını artırmak ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadele etmek amacıyla uluslararası fonlardan toplam 272 bin ABD doları tutarında hibe desteği aldı. Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından finanse edilecek iki ayrı proje, İzmir’in kalbi Konak’ta kadın odaklı sosyal politikaların kurumsallaşmasını hedefliyor.

Katılımdan Güce Projesi ile Genç Kadınlar Siyasete Giriyor

Belediyenin proje ortağı olduğu ilk çalışma, "Katılımdan Güce: Türkiye'de Genç Kadınlar Sivil ve Siyasi Alanı Sahipleniyor" başlığını taşıyor. Toplam 122 bin ABD doları bütçeye sahip olan bu proje, AB ve UN Women tarafından desteklenen "Eşitlik ve Kadınların Güçlenmesi için Güçlü Sivil Alan" hibe programı kapsamında hayata geçiriliyor. Projenin ana yürütücülüğünü Sosyal İklim Derneği üstlenirken; Konak Belediyesi ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi de ortaklar arasında yer alıyor.

Bu girişimle İzmir’deki genç kadınların sivil toplum faaliyetlerine ve siyasal yaşama daha aktif katılım göstermeleri hedefleniyor. Konak sınırları içerisinde yaşayan genç kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla temsil edilmesi için eğitim ve savunuculuk faaliyetleri yürütülecek. Yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, projenin temel çıktıları arasında bulunuyor. Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlığındaki Konak Belediyesi, bu destekle birlikte genç kadınların kent yönetiminde söz sahibi olmasının önünü açmayı planlıyor.

Konak'ta Şiddetle Mücadele İçin BRIDGES Dönemi Başlıyor

Uluslararası finansman desteği alan ikinci çalışma ise "Dayanıklı ve Kapsayıcı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sistemleri İnşası (BRIDGES)" projesi oldu. UNFPA tarafından desteklenen ve "Sivil Toplum ile Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Programı" çerçevesinde yürütülen bu projenin bütçesi 150 bin ABD doları olarak belirlendi. Hayata Destek Derneği koordinasyonunda uygulanacak proje, doğrudan Konak ilçesindeki şiddet mağduru bireyleri ve risk altındaki grupları hedef alıyor.

BRIDGES projesi kapsamında şu somut adımlar atılacak:

  • Kadınlar ile ergen kız ve erkek çocuklarına yönelik psikososyal destek programları uygulanacak.
  • Şiddete maruz kalan bireyler için güvenli yönlendirme mekanizmaları ve koruma hizmetleri güçlendirilecek.
  • Konak Belediyesi personelinin hak temelli ve ihtiyaç odaklı hizmet sunma kapasitesi artırılacak.
  • Belediye bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı, sürdürülebilir hizmet modelleri oluşturulacak.

İzmir Yerel Yönetimlerinde Kadın Odaklı Dönüşüm

Konak Belediyesi'nin kazandığı bu hibeler, İzmir'in en yoğun nüfuslu ilçelerinden birinde sosyal hizmetlerin niteliğini doğrudan etkileyecek. Özellikle Basmane, Kadifekale ve Eşrefpaşa gibi dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınların belediye hizmetlerine erişimi bu fonlar sayesinde kolaylaşacak. Toplam 272 bin dolarlık kaynak, sadece geçici çözümler üretmek için değil, belediyenin kurumsal yapısını toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı hale getirmek için kullanılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdümlü yürütülecek olan bu çalışmalar, kentin genelindeki kadın hakları mücadelesine de ivme kazandıracak. Konak’taki yerel hizmet kapasitesinin artırılması, şiddetle mücadelede daha hızlı ve etkin bir müdahale ağının kurulması anlamına geliyor. Bu gelişme, İzmir'in sivil toplum ve yerel yönetim iş birliği konusundaki öncü rolünü pekiştirirken, Konaklı kadınlar için daha güvenli bir kentsel yaşamın kapılarını aralıyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#KonakBelediyesi#KadinHaklari#ABHibe#BM#NiluferCinarliMutlu

Sıradaki haber

Konak'ta Şenel Aksu Anısına Koşu: Ödüller Sahiplerini Buldu
YaşamGündem

Konak'ta Şenel Aksu Anısına Koşu: Ödüller Sahiplerini Buldu

9 gün önce
119

İlgili Haberler

Nilüfer Çınarlı Mutlu: Gençleri Bu Merkeze Yönlendirin
YaşamGündem

Nilüfer Çınarlı Mutlu: Gençleri Bu Merkeze Yönlendirin

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Muhtarlar Günü buluşmasında Çınarlı’daki Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi’nin teknolojik imkanlarını muhtarlara tanıttı.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
122
Konak'ta Vergi İçin Son Tarih 30 Kasım: Ödeme Noktaları ve Takvim
EkonomiGündem

Konak'ta Vergi İçin Son Tarih 30 Kasım: Ödeme Noktaları ve Takvim

Konak Belediyesi, emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergisinin ikinci taksitleri için geçici vezne takvimini açıkladı.

İzmirGündem Haber Masası
5 saat önce
26
Başkan Mutlu Konak'ın Dirençli Kent Yol Haritasını Açıkladı
ÇevreGündem

Başkan Mutlu Konak'ın Dirençli Kent Yol Haritasını Açıkladı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Suyumuz-Yaşanabilir ve Dayanıklı Şehirler konferansında ilçedeki kentsel dönüşüm ve su tasarrufu projelerini paylaştı.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
158
Kemeraltı Festivali Renkli Kortejle Başladı: 23 Ekim'e Kadar Sürecek
KültürGündem

Kemeraltı Festivali Renkli Kortejle Başladı: 23 Ekim'e Kadar Sürecek

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Kemeraltı Festivali, antik çağ temalı kostümler ve renkli gösteriler eşliğinde Balıkçılar Meydanı'nda başladı.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
177
Konak'ta Muhtarlar Günü: Başkan Mutlu'ya Sürpriz Kutlama
Gündem

Konak'ta Muhtarlar Günü: Başkan Mutlu'ya Sürpriz Kutlama

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende muhtarlarla buluşarak doğum günü sürpriziyle karşılaştı.

İzmirGündem Haber Masası
15 gün önce
212
İzmir'de Cumhuriyet Sürüşü: İşitme Engelliler Pedal Çevirdi
YaşamGündem

İzmir'de Cumhuriyet Sürüşü: İşitme Engelliler Pedal Çevirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği bisiklet sürüşü Konak ile İnciraltı arasında gerçekleşti.

İzmirGündem Haber Masası
8 gün önce
102