Ekonomi

Kılıçdaroğlu Sahaya İniyor: İstanbul ve Diyarbakır Programı Netleşti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de başlattığı Milli Bilinç buluşmalarını ekim ayında İstanbul, Diyarbakır ve Şırnak’a taşıyarak kapsamlı bir saha çalışması başlatıyor.

İzmirGündem Haber Masası
203 görüntülenme
Kılıçdaroğlu Sahaya İniyor: İstanbul ve Diyarbakır Programı Netleşti
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de mağdur ailelerle bir araya gelerek başlattığı "Milli Bilinç Güçlü Türkiye Buluşmaları" serisini ekim ayının ilk haftasından itibaren Türkiye'nin üç farklı bölgesine taşıyor. Mersin’in Toroslar ilçesinde düzenlenen 2. Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği ile başlayan saha hareketliliği, ekim ayı itibarıyla İstanbul, Diyarbakır ve Şırnak duraklarıyla yeni bir aşamaya geçecek. CHP lideri, bu ziyaretlerde yerel sorunlardan makro ekonomik krize kadar geniş bir yelpazede temaslar kuracak.

İstanbul’da Ekonomik Kriz ve Barınma Sorunu Masaya Yatırılacak

Kılıçdaroğlu’nun ekim ayı programındaki en kritik duraklardan biri İstanbul olacak. İzmir’deki mağdur aileler buluşmasının ardından rotayı megakente çeviren CHP lideri, burada doğrudan halkın günlük yaşamını etkileyen yakıcı sorunlara odaklanacak. İstanbul programının ana gündem maddelerini ekonomik krizin derinleşen etkileri, barınma sorunu, uyuşturucu ile mücadele ve yoksulluk oluşturuyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşam maliyetinin artmasıyla birlikte ortaya çıkan sosyal sorunların, İstanbul’daki farklı kesimlerle yapılacak görüşmelerde detaylandırılması bekleniyor.

İstanbul’daki temaslar sadece salon toplantılarıyla sınırlı kalmayacak. Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte toplumun farklı katmanlarından gelen geçim sıkıntısı ve uyuşturucu gibi güvenlik odaklı şikayetleri bizzat dinlemesi planlanıyor. Milli Bilinç Güçlü Türkiye Buluşmaları’nın ikinci durağı olan İstanbul, CHP’nin ekonomi politikalarının sahadaki yansımasını ölçmek açısından stratejik bir önem taşıyor. Kentin farklı mahallelerinde yapılacak bu çalışmaların, önümüzdeki dönemin siyasi yol haritasına veri sağlaması hedefleniyor.

Diyarbakır ve Şırnak’ta “Süreç” ve “Barış” Temasları

CHP liderinin ekim ayı takviminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi de geniş bir yer tutuyor. Diyarbakır ziyareti, partinin son dönemde çerçeve yasaya verdiği "evet" oyunun ardından bölgedeki algıyı güçlendirmeyi amaçlıyor. Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek CHP’nin "sürece" yönelik yaklaşımını ilk ağızdan anlatacak. Bu görüşmelerde bölgedeki demokratik beklentilerin ve sosyal taleplerin kapsamlı bir şekilde raporlanması planlanıyor.

Şırnak ziyareti ise daha çok toplumsal barış ve kadın odaklı bir perspektifle şekilleniyor. CHP Kadın Kolları tarafından organize edilen "Kadın ve Barış" temalı buluşma, Kılıçdaroğlu’nun Şırnak’taki ana gündemi olacak. Bölgedeki kadınların barış sürecine bakış açısı, yaşadıkları hak kayıpları ve yerel talepler bu toplantının merkezinde yer alacak. Kılıçdaroğlu’nun Şırnak’ta kadınlarla kuracağı bu doğrudan temas, partinin bölge siyasetinde kadın temsiline ve toplumsal barışa verdiği önemi vurgulamayı amaçlıyor.

İzmir’den Yola Çıkan Milli Bilinç Hareketi Anadolu’ya Yayılıyor

Bu yeni saha stratejisinin temelleri aslında İzmir’de atıldı. Kılıçdaroğlu, Milli Bilinç Güçlü Türkiye Buluşmaları’nın ilkini İzmir’de gerçekleştirerek mağdur ailelerin sorunlarını dinlemişti. İzmir’deki bu buluşma, CHP’nin "mağduriyetler üzerinden siyaset üstü bir birliktelik kurma" hedefinin pilot uygulaması niteliğindeydi. İzmir’den yükselen bu sesin şimdi İstanbul’un yoksul mahallelerine, Diyarbakır’ın STK temsilcilerine ve Şırnak’ın kadınlarına taşınması, partinin genel seçim stratejisinin de ipuçlarını veriyor.

İzmir, bu süreçte sadece bir başlangıç noktası değil, aynı zamanda bu yeni siyaset dilinin test edildiği bir merkez oldu. Kentteki mağdur ailelerin barınma, işsizlik ve adalet arayışlarına dair veriler, ekim ayındaki İstanbul ve Diyarbakır programlarının içeriğini de doğrudan etkiledi. Kılıçdaroğlu’nun ekim ayının ilk haftalarında netleşecek olan detaylı programı, İzmir’de kurulan bu modelin Türkiye geneline nasıl yayılacağını gösterecek. Bu gelişme, özellikle İzmir’deki siyasi dinamiklerin ulusal politikaya nasıl yön verdiğini bir kez daha kanıtlıyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Kilicdaroglu#Siyaset#Ekonomi#Gundem

Sıradaki haber

Karşıyaka ve Çiğli'de Mali Kriz: Sayıştay Borç Yükünü Açıkladı
EkonomiGündem

Karşıyaka ve Çiğli'de Mali Kriz: Sayıştay Borç Yükünü Açıkladı

5 saat önce
30

İlgili Haberler

İzmir'de Marka Araştırması: Folkart Güvende Yüzde 95,9'a Ulaştı
EkonomiGündem

İzmir'de Marka Araştırması: Folkart Güvende Yüzde 95,9'a Ulaştı

İzmir'de yapılan araştırmada Folkart, yüzde 96,3 bilinirlik ve yüzde 95,9 güven oranıyla rakiplerini geride bırakarak marka algısında zirveye yerleşti.

İzmirGündem Haber Masası
9 saat önce
40
Nusret Altınbaş tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
EkonomiGündem

Nusret Altınbaş tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

Fon soruşturması kapsamında polise teslim olan Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
71
Basmane Çukuru Satışa Çıktı: TMSF 75 Milyon Dolar İstiyor
EkonomiGündem

Basmane Çukuru Satışa Çıktı: TMSF 75 Milyon Dolar İstiyor

İzmir’in merkezindeki Basmane Çukuru için TMSF tarafından 75 milyon dolar muhammen bedelle satış ilanı yayımlandı ve ihale tarihi 2 Aralık 2026 oldu.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
103
İzmir'de İnşaat Sektöründe Ruhsat İsyanı: Süreç Bir Yılı Aşıyor
EkonomiGündem

İzmir'de İnşaat Sektöründe Ruhsat İsyanı: Süreç Bir Yılı Aşıyor

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, İzmir'de yapı ruhsatı süreçlerinin bir yılı aşmasına tepki göstererek bürokratik engellerin kaldırılmasını istedi.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
167
Urla'nın 2027 Bütçesi 3,6 Milyar TL Olarak Onaylandı
EkonomiGündem

Urla'nın 2027 Bütçesi 3,6 Milyar TL Olarak Onaylandı

Urla Belediye Meclisi 3,6 milyar TL'lik 2027 bütçesini oy birliğiyle onaylarken Başkan Selçuk Balkan belediyenin borçlarının sıfırlandığını açıkladı.

İzmirGündem Haber Masası
6 gün önce
213
Göztepe'nin eski başkanı İnan Altınbaş'a fon gözaltısı
EkonomiSpor

Göztepe'nin eski başkanı İnan Altınbaş'a fon gözaltısı

İstanbul merkezli fon soruşturmasında Göztepe’nin eski başkanı İnan Altınbaş gözaltına alınırken, Altınbaş ailesinin tüm mal varlıkları donduruldu.

İzmirGündem Haber Masası
6 gün önce
163