İzmir Metrosu'nda Arıza ve Yangın Alarmı: Seferlerde Gecikme
İzmir Metrosu'nda meydana gelen teknik arıza ve yangın alarmı nedeniyle seferlerde aksama yaşanırken, yolcuların tünellerde yürüdüğü ve istasyonlarda yoğunluk oluştuğu görüldü.

İzmir Metrosu’nda 14 Ekim akşamı meydana gelen teknik arıza ve devreye giren yangın alarmı, sağanak yağışla birlikte iş çıkışı saatlerinde ulaşımı durma noktasına getirdi. Seferlerin gecikmeli olarak yapılması, istasyon peronlarında büyük yolcu yoğunluğuna neden oldu.
Arıza sırasında metro içerisinde mahsur kalan yolcular, yaklaşık 30 dakika boyunca vagonlarda hareket etmeyi beklediklerini ifade etti. Yangın alarmının devreye girmesiyle birlikte bazı yolcuların tahliye edildiği ve bir grup vatandaşın raylar üzerinden tünellerde yürüyerek istasyonlara ulaştığı görüldü.
İzmir Metro A. Ş. Tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
- “Sayın Yolcularımız, İzmir Metro’da yaşanan arıza nedeniyle seferlerimiz gecikmeli olarak devam etmektedir. Bilginize sunarız.”
Şehir genelinde etkili olan sağanak yağış, istasyonlardaki kalabalığın dağılmasını zorlaştırırken metro seferlerindeki aksamalar sürüyor. Kurum yetkilileri arızanın kaynağına veya seferlerin ne zaman normale döneceğine dair henüz detaylı bir teknik açıklama paylaşmadı.
Etiketler






