İzmir'de 100 Yeni İtfaiyeci Toros'ta Zorlu Göreve Hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde göreve başlayacak 100 yeni itfaiye memuru, Toros Eğitim Merkezi'nde gerçeği aratmayan tatbikatlarla sahaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde göreve başlayacak 100 yeni itfaiye memuru, Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde gerçeği aratmayan zorlu bir hazırlık sürecinden geçiyor. Personel, fiziksel dayanıklılık testlerinin yanı sıra kritik anlarda doğru karar verme ve etkili müdahale teknikleri üzerine yoğun bir eğitim programına katılıyor.
Eğitimler kapsamında personel şu senaryolara karşı hazırlanıyor:
- Trafik kazaları ve deprem kurtarma operasyonları
- Endüstriyel yangınlar ve kapalı alan müdahaleleri
- Tünel yangınları ve sel baskınları
- 15 metre yüksekliğindeki kuleden iple erişim teknikleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ahmet Karaman, itfaiyeciliğin yalnızca cesaret değil; bilgi, disiplin ve deneyim mesleği olduğunu vurguladı. Karaman, sahadaki saniyelerin hayati önem taşıdığını belirterek, "Eğitim merkezimizdeki uygulamalarla arkadaşlarımızı gerçek olayların zorlu koşullarına hazırlıyoruz. Burada kazanılan her beceri, İzmir halkının can ve mal güvenliği için sahada daha güvenli müdahale anlamına geliyor" dedi.
"Saha Teorik Eğitimden Çok Farklı"
Yeni memurlardan Ömer Can Kuzu, teorik dersler ile saha uygulamaları arasındaki büyük farka dikkat çekti. Kuzu, "İtfaiyeciliğe yeni başladım, fazla tecrübem yok ancak saha beklediğimden çok daha zorlu. Bu eğitimler bizi göreve daha donanımlı hazırlıyor" ifadelerini kullandı. Abdülhalim Demirdal ise deneyimli eğitmenlerden stres altında doğru hareket etme tekniklerini öğrendiklerini belirtti.
Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunu olan Serenay Babadağ için bu görev bir çocukluk hayali. Eğitim hayatında en çok yangın derslerine ilgi duyduğunu söyleyen Babadağ, "Hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum. Eğitmenlerimiz en ufak hatamızda aynı yanlışı tekrarlamamamız için gerekli önlemleri alıyor" dedi. Aziz Furkan Yiğit ise bir cana dokunmanın gurur verici olduğunu belirterek, her şartta yine bu mesleği seçeceğini vurguladı.
Toros’taki yoğun program, personelin bilgi ve becerilerinin ölçüleceği kapsamlı sınavlarla tamamlanacak. Başarılı olan yeni itfaiyeciler, İzmir’in dört bir yanındaki istasyonlarda göreve başlayacak.
Etiketler






