Yaşam

Çiğli'de Kadınların El Emeği Görücüye Çıktı

Çiğli Belediyesi kursiyerlerinin bir yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünler sergilendi. Başkan Yıldız, kadın üretimini destekleme sözü verdi.

İzmirGündem Haber Masası
196 görüntülenme
Çiğli'de Kadınların El Emeği Görücüye Çıktı
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde eğitim alan kadınların bir yıl boyunca ilmek ilmek işlediği el emeği ürünler, düzenlenen görkemli yıl sonu sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Çiğli'nin mahallelerinden gelen yüzlerce kursiyerin hazırladığı eserler, ilçede hem sosyal hem de ekonomik üretimin gücünü bir kez daha kanıtladı.

Çiğli'de Hangi El Sanatları Sergileniyor?

Sergi kapsamında birçok farklı branşta üretilen özgün tasarımlar stantlardaki yerini aldı. Mefruşat, İğne Oyası, Sabun ve Mum Yapımı, Tığ Şiş Örücülüğü, Deri Tasarımı, Kuyumculuk ile Çanta ve Şapka Örme kurslarına katılan kadınlar, 12 ay süren yoğun bir hazırlık döneminin meyvelerini ziyaretçilerle paylaştı. Sergi alanı gün boyu renkli görüntülere sahne olurken, kursiyerler hem yeteneklerini sergileme hem de üretim yapmanın sevincini yaşama fırsatı buldu.

Etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Çiğli Belediyesi meclis üyeleri, CHP Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş sergiyi ilgiyle takip etti. Kursiyerlerin yaratıcılıklarını konuşturduğu stantlar, özellikle deri tasarımı ve kuyumculuk alanındaki özgün işlerle dikkatleri üzerine çekti.

Başkan Onur Emrah Yıldız'dan Kadın Emeğine Destek Mesajı

Serginin açılışında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kadın emeğinin toplumsal gelişimdeki kritik rolüne vurgu yaptı. Kadınların üretim gücünü ve yaratıcılığını bir araya getiren bu sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yıldız, "Kursiyerlerimizin bir yıl boyunca emek vererek hazırladığı çalışmalar hem bizleri gururlandırdı hem de kadınların fırsat verildiğinde neler başarabileceğini bir kez daha gösterdi" dedi.

Belediye bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarının büyütülerek devam edeceğini müjdeleyen Başkan Yıldız, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha güçlü yer alabilmesi adına üretimi desteklemeye kararlı olduklarını ifade etti. Çiğli Belediyesi, bu projelerle kadın emeğini sadece görünür kılmayı değil, aynı zamanda ev ekonomisine katkı sağlayacak bir modele dönüştürmeyi hedefliyor.

Bu etkinlik, İzmir'in kuzey aksındaki en dinamik ilçelerinden biri olan Çiğli'de, yerel kalkınmanın kadınlar eliyle nasıl şekillendiğini gösteriyor. Özellikle ev kadınlarının istihdama katılımı ve sosyal hayata adaptasyonu açısından bu tür sergiler İzmir genelindeki tüm yerel yönetimler için önemli bir örnek teşkil ediyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Cigli#KadinEmegi#Sergi#Gundem

Sıradaki haber

Çağatay Güç’ten Cemil Tugay İddiası: İletişimi Kesti
Gündem

Çağatay Güç’ten Cemil Tugay İddiası: İletişimi Kesti

5 gün önce
125

İlgili Haberler

Çiğli'de Siyasi Deprem: Çağatay Güç'ten AK Parti'ye Sert Rozet Tepkisi
Gündem

Çiğli'de Siyasi Deprem: Çağatay Güç'ten AK Parti'ye Sert Rozet Tepkisi

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye geçişine tepki göstererek halkı belediye önünde eyleme çağırdı.

İzmirGündem Haber Masası
10 gün önce
241
Çağatay Güç'ten Çiğli Belediye Başkanı Yıldız'a AK Parti Tepkisi
EkonomiGündem

Çağatay Güç'ten Çiğli Belediye Başkanı Yıldız'a AK Parti Tepkisi

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın AK Parti’ye geçmesine tepki gösteren YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
297
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız AK Parti'ye Geçti
EkonomiGündem

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız AK Parti'ye Geçti

CHP'den seçilen Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ankara'da düzenlenen törenle AK Parti'ye katılarak rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
314
Mahir Polat'tan Onur Emrah Yıldız'a Sert Tepki: Çiğli'nin Oyları
Gündem

Mahir Polat'tan Onur Emrah Yıldız'a Sert Tepki: Çiğli'nin Oyları

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti'ye geçen Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ı "irade hırsızlığı" ile suçlayarak Özgür Özel'e yüklendi.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
265
Çiğli Belediye Başkanı Yıldız AK Parti'ye Geçişini Açıkladı
Gündem

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız AK Parti'ye Geçişini Açıkladı

CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kararının gerekçelerini içeren yazılı bir açıklama yayımladı.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
139
Utku Gümrükçü'den Onur Emrah Yıldız ve Murat Bakan Çıkışı
Gündem

Utku Gümrükçü'den Onur Emrah Yıldız ve Murat Bakan Çıkışı

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye transfer olacağı iddialarına "yapay zeka" ve "referans" göndermesiyle yanıt verdi.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
225

İlgili Rehberler