Buca'da 29 Ekim Korteji Işılay Saygın Meydanı'na Yürüdü
Buca Belediyesi'nin 29 Ekim kutlamalarında sahada oluşturulan Biz Cumhuriyetiz koreografisi ve bando eşliğindeki kortej sokaklara taşındı.

Buca'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. Yıl dönümü kutlamaları, Yenigün Spor Tesisleri'ndeki gösterilerle başladı. Buca Belediyesi Spor Kulübü ve Şirinyer Spor Kulübü öğrencilerinin spor sunumlarının ardından Katre Dans Topluluğu sahne aldı. Gösterilerin bitiminde katılımcılar yeşil sahada yan yana gelerek "Biz Cumhuriyetiz" yazısını oluşturdu.
Kutlama programı daha sonra Buca Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden başlayan geleneksel Cumhuriyet Korteji ile sokaklara taşındı. Bando eşliğinde Türk bayraklarıyla yürüyen ilçe sakinlerine Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Buca İlçe Başkanı Sinan Yeşilbaş, Yeni Parti Buca İlçe Başkanı Hüseyin Duyan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.
Yürüyüşün sona erdiği Işılay Saygın Meydanı'nda kalabalığa seslenen Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, konuşmasında bağımsızlık mücadelesine işaret etti. Benzer, "Bugün burada yalnızca bir bayramı kutlamak için değil bir milletin küllerinden nasıl doğduğunu, karanlığı aydınlığa nasıl çevirdiğini hatırlamak için toplandık. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Yaşasın bağımsızlığımız, yaşasın demokrasi, yaşasın halkın egemenliği, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.
Meydandaki kutlamalar konserlerle tamamlandı. Gecede ilk olarak Murat Abacıoğlu ile Mehmet Selim Çelik sahneye çıktı. Program, Merve Mete ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.
Etiketler






