Gündem

Aliağa ve Seferihisar'da 4,2 Kilometrelik Yol Yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Necmettin Giritlioğlu ve Seferihisar Teos caddelerinde toplam 4,2 kilometrelik asfalt yenileme çalışması başlattı.

İzmirGündem Haber Masası
182 görüntülenme
Aliağa ve Seferihisar'da 4,2 Kilometrelik Yol Yenileniyor
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Aliağa Siteler Mahallesi ve Seferihisar Sığacık hattında iş makineleri asfalt serimi için eş zamanlı olarak harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, İZBETON ekipleri kentin hem kuzey hem de güney aksındaki iki kritik noktada eskiyen zeminleri sökerek yenileme sürecini başlattı.

Aliağa Necmettin Giritlioğlu Caddesi'nde Ulaşım Konforu Artıyor

Aliağa’nın en yoğun yerleşim bölgelerinden biri olan Siteler Mahallesi’ndeki konutlara doğrudan ulaşım sağlayan Necmettin Giritlioğlu Caddesi, kapsamlı bir dönüşümden geçiyor. İlçenin çevre yolu bağlantı güzergahlarından biri olması nedeniyle stratejik öneme sahip olan bu caddede, ekipler ilk etapta eskiyen ve deforme olan asfaltı tamamen söktü. Hemen ardından başlayan asfalt serim çalışmalarıyla yolun standartları yükseltiliyor.

İZBETON ekipleri, bu bölgede gidiş ve geliş yönlerinde ikişer şerit olmak üzere toplam 2 kilometrelik bir güzergahı baştan sona yenileyecek. Aliağa sanayisi ve yerleşim alanları arasındaki trafiği rahatlatması beklenen bu çalışma, bölgedeki ağır tonajlı araç geçişlerinin yarattığı tahribatı da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem Siteler Mahallesi sakinleri hem de çevre yolunu kullanan sürücüler daha güvenli bir sürüş imkanına kavuşacak.

Teos Antik Kenti Yolunda Turizm Mesaisi Başladı

İzmir’in turizm merkezlerinden Seferihisar’da ise rota Sığacık Mahallesi oldu. Sığacık’ın kalbinden binlerce yıllık tarihe sahip Teos Antik Kenti’ne uzanan Teos Caddesi’nde yenileme çalışmaları hız kazandı. Her yıl ortalama 70 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu güzergah, ilçenin turizm potansiyeli açısından en hayati yollarından biri olarak kabul ediliyor.

Sığacık ile antik kent arasındaki 2,2 kilometrelik hatta yürütülen çalışmalar, bölgedeki turizm hareketliliğini desteklemeyi amaçlıyor. Özellikle yaz aylarında artan araç trafiği ve ziyaretçi yoğunluğu göz önüne alınarak başlatılan bu yatırım, Teos Antik Kenti’ne ulaşımı çok daha konforlu hale getirecek. Ekipler, yolun zeminini sağlamlaştırarak modern asfalt serimiyle yolu bölgenin tarihi dokusuna uygun, düzenli bir görünüme kavuşturuyor.

İZBETON Ekipleri İzmir'in Kuzey ve Güney Aksında

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre ilçelerdeki yol yatırımları, kent merkezindeki trafik yükünü azaltma ve ilçeler arası bağlantıları güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak ilerliyor. Aliağa ve Seferihisar'da eş zamanlı yürütülen bu iki proje, toplamda 4,2 kilometrelik bir hattın modernizasyonu anlamına geliyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak yolların trafiğe tam kapasiteyle açılmasını planlıyor.

Bu yatırımlar, İzmir'in kuzeyindeki sanayi ve liman kenti Aliağa ile güneyindeki turizm merkezi Seferihisar'da yaşayan binlerce vatandaşın günlük yaşam kalitesini doğrudan etkileyecek. Özellikle Aliağa'daki çevre yolu bağlantısı lojistik açıdan, Seferihisar'daki Teos Caddesi ise kültürel mirasın korunması ve erişilebilirliği açısından İzmir ekonomisine katkı sağlıyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Aliaga#Seferihisar#Asfalt#Belediye#Ulasim

Sıradaki haber

Seferihisar Gödence'de Sakız Ağacı Üretimi ve Ulaşım Desteği
YaşamGündem

Seferihisar Gödence'de Sakız Ağacı Üretimi ve Ulaşım Desteği

8 gün önce
286

İlgili Haberler

Aliağa'da Güvenlik Zirvesi: Zeytin Hasadı ve Asayiş Masada
Gündem

Aliağa'da Güvenlik Zirvesi: Zeytin Hasadı ve Asayiş Masada

Aliağa’da emniyet, jandarma ve muhtarlar, ilçenin asayiş dinamikleri ile zeytin hasadı döneminde alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere toplandı.

İzmirGündem Haber Masası
5 saat önce
27
YENİ Parti İzmir'de Ön Seçim: Çağatay Güç Aliağa'da Oy Kullandı
Gündem

YENİ Parti İzmir'de Ön Seçim: Çağatay Güç Aliağa'da Oy Kullandı

YENİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Çağatay Güç, 18 Ekim'de Aliağa'da oyunu kullanarak üyeleri sandığa çağırdı ve "Söz, yetki, karar üyelerimizin" dedi.

İzmirGündem Haber Masası
9 gün önce
209
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Seçimi: 61 Bin Üye Sandık Başında
Gündem

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Seçimi: 61 Bin Üye Sandık Başında

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçiminde 61 bin üye sandık başına gitti. Aday Çağatay Güç, Aliağa'da oy kullanarak demokrasi vurgusu yaptı.

İzmirGündem Haber Masası
9 gün önce
236
Seferihisar’da Ebru Serep Cinayeti: Eski Sevgili Tutuklandı
Gündem

Seferihisar’da Ebru Serep Cinayeti: Eski Sevgili Tutuklandı

İzmir Seferihisar'da eski sevgilisinin evini benzin dökerek ateşe verdiği öne sürülen Abdullah Karabina, Ebru Serep'in ölümü sonrası tutuklandı.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
198
Teos Antik Kenti'nde 2 Bin 200 Yıllık Sırlar Çözülüyor
KültürYaşam

Teos Antik Kenti'nde 2 Bin 200 Yıllık Sırlar Çözülüyor

Seferihisar Teos Antik Kenti'nde süren kazılarda 2 bin 200 yıllık eğitim vakfı yazıtları ve imparator Hadrian’ın yakın dostu Antinoos'un portresi bulundu.

İzmirGündem Haber Masası
10 saat önce
44
Seferihisar'da Erkence Zeytin Festivali 31 Ekim'de Başlıyor
KültürYaşam

Seferihisar'da Erkence Zeytin Festivali 31 Ekim'de Başlıyor

Seferihisar’da 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 3. Erkence Zeytin Festivali, Orhanlı Köyü’nde hasat, atölye ve konserleri bir araya getirecek.

İzmirGündem Haber Masası
10 saat önce
44