2027 Modası İzmir'de Şekilleniyor: Fashion Prime Fuarı Sürüyor
Fuar İzmir’de düzenlenen 9. Fashion Prime Fuarı, 2027 sezonunun gelinlik ve abiye trendlerini ünlü modellerin katıldığı defilelerle podyuma taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime – 9. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, 21 Ekim’de Fuar İzmir’de kapılarını açtı. 23 Ekim Cuma günü sona erecek olan organizasyon, 2027 sezonunun gelinlik, abiye ve tekstil trendlerine yön veriyor.
Fuarın ilk gününde düzenlenen karma ve özel konsept defilelerde 21 firmanın kumaşlarıyla hazırlanan tasarımlar sergilendi. Tasarımcı Erkan Yılmaz’ın hazırladığı ve Akif Örük’ün koreografisini üstlendiği defilelerde; Özge Ulusoy, Gizem Özdilli ve Miss Turkey 2025 birincisi Sıla Saraydemir gibi isimler podyuma çıktı. Etkinlikte kumaş ve aksesuarların tasarıma dönüşüm süreci katılımcıların beğenisine sunuldu.
2027 Sezonunda Öne Çıkan Trendler
Fuar katılımcısı sektör temsilcileri, 2027 yılında vitrinlerde göreceğimiz detayları paylaştı. Sektör paydaşlarına göre yeni sezonun öne çıkan moda unsurları şunlar:
- Fransız dantelleri, işlemeli ve kasnaklı modeller
- Büyük ve sedefli payetler, saçaklı ve taşlı tasarımlar
- Dantel ve tül üzerine taş ve boncuk işlemeleri
- Üç boyutlu çiçek aksesuarları ve metal detaylar
- Açık ve yumuşak renk tonları ile düz kumaşlar
Fuar katılımcılarından Oğuz Kunt, Fransız dantellerinin önümüzdeki yıl da etkisini sürdüreceğini belirterek İzmir'de daha sade modellerin tercih edildiğini ifade etti. Cemal Aca ise taş işlemeli dantel ürünlerinin dünya genelinde yoğun talep gördüğünü vurguladı. 9 yıldır fuara katılan Foruzan Koçoğlu, bu yıl özellikle üç boyutlu aksesuar tasarımlarına ağırlık verdiklerini kaydetti. Ünal Tunaboylu da payetlerin yeniden ön plana çıktığına dikkat çekerek fuarın İzmir'deki sürekliliğinin sektör için kritik olduğunu belirtti.
Fashion Prime, yerli ve yabancı alıcılarla doğrudan iletişim kurma fırsatı sunarken İzmir’in moda ve tasarım alanındaki üretim gücünü desteklemeye devam ediyor.
Etiketler






