Yüz germe ameliyatı sonrası ölen doktor İzmir'de toprağa verildi
İzmir'de yüz germe ameliyatının ardından kalbi duran 60 yaşındaki Dr. Emine Yılmaz hayatını kaybetti; eşi ihmal iddiasıyla yasal süreç başlattığını açıkladı.

İzmir'in Konak ilçesindeki Özel Gazi Hastanesi'nde yüz germe ameliyatı geçiren Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Yılmaz (60), operasyonun ardından kalbi durunca yoğun bakıma kaldırıldı, ancak birkaç günlük mücadelenin sonunda hayatını kaybetti.
İki çocuk annesi Yılmaz, yüz germe estetiği yaptırmak üzere hastaneye başvurdu. Estetik cerrah Prof. Dr. U. B. Tarafından genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyon, iddiaya göre yaklaşık 11 saat sürdü. Ameliyatın ardından kalbinin durduğu belirlenen Yılmaz'a sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı uyguladı. Yoğun bakım servisine kaldırılan doktor, hastanedeki uzman ekibin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Emine Yılmaz için Karşıyaka Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende eşi ve çocukları taziyeleri kabul etti. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına eşi Radyoloji Uzmanı Dr. Turgut Yılmaz, çocukları Yağmur ve Bartu Yılmaz, doktor arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Yılmaz'ın cenazesi Bornova Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Eşi Dr. Turgut Yılmaz'dan ihmal iddiası
Cenaze töreninde konuşan Turgut Yılmaz, eşinin ölüm nedenini tıbbi olarak açıkladı ve yasal süreci başlattıklarını duyurdu:
"Plastik estetik operasyon sonrasında derin ven trambozuna (bacak veya uyluk bölgesindeki toplardamarlarda kan pıhtısı oluşması) bağlı kardiyak arrest (ani kalp durması) gelişti. Birkaç gün yoğun bakımdan sonra vefat etti. Ben de radyoloji uzmanıyım. Vefat nedeninin ameliyat süresinin uzun sürmesi ve kan sulandırıcı ilaca başlanmaması olduğunu düşünüyorum. Yasal süreci başlattık ve bunu da takipçisi olacağız."
Bir ihmal olduğunu düşündüğünü belirten Yılmaz, 11 saat süren operasyonda kan sulandırıcı ilacın verilmediğine dikkat çekti: "Ameliyat süresi çok uzun. Yaklaşık 11 saat sürdü ve böyle uzun süreli ameliyatlarda kleksan dediğimiz kan sulandırıcı ilacın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu süreç derin ven trambozu dediğimiz toplardamar pıhtılaşmasına sebep oldu. Ayağa ilk kaldırdığımızda solunumu, bilinci ve kalbi aynı anda durdu. Çok üzüntülüyüm."
Etiketler






