Gündem

Uşak'ta Polise Silahlı Pusu: Yaralı Memur İzmir'e...

Uşak Ulubey'de aile içi şiddet ihbarına giden polis ekibine pompalı tüfekle ateş açıldı. 2 polisin yaralandığı olayda, durumu ağır olan memur İzmir'e sevk edildi.

Zeynep Karaoğlu
10 görüntülenme
Uşak'ta Polise Silahlı Pusu: Yaralı Memur İzmir'e...

Uşak'ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ihbarını değerlendirmek üzere olay yerine giden emniyet güçleri, evin bahçesinde gizlenen bir saldırganın pompalı tüfekli pususuna düştü. Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, karanlıktan faydalanarak ateş açan şüpheli, iki polis memurunu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralayarak kayıplara karıştı.

Uşak Ulubey'de Kanlı Pusu: Olayın Ayrıntıları

Olay, bir konuttan yükselen aile içi şiddet sesleri üzerine mahalle sakinlerinin ihbarıyla başladı. Kısa sürede belirtilen adrese ulaşan polis ekipleri, çevre güvenliğini almaya çalıştıkları sırada beklemedikleri bir saldırıyla karşılaştı. Evin bahçe kısmında pusu kuran 40 yaşındaki E. R., elindeki pompalı tüfekle resmi ekipleri hedef aldı. Yakın mesafeden açılan ateş sonucu 29 yaşındaki polis memuru İ. Ş. ve 36 yaşındaki meslektaşı E. E. A. yaralanarak kanlar içinde yere yığıldı.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye ekip ve ambulans sevk edildi. Yaralı memurlar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hızla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tetkiklerde, 36 yaşındaki E. E. A.'nın bacağından yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirlenirken, 29 yaşındaki genç polis memuru İ. Ş.'nin durumunun kritik olduğu rapor edildi. E. E. A. Tedavisinin ardından taburcu edilerek evinde istirahate çekildi.

Olayın faili E. R., saldırının hemen ardından izini kaybettirmek için bölgedeki ara sokaklara kaçtı. Ulubey ilçesinde geniş çaplı bir insan avı başlatan emniyet birimleri, şüphelinin kaçış güzergahını belirlemek için teknolojik imkanları seferber etti. İlçe merkezindeki tüm giriş ve çıkışlar tutulurken, operasyonun seyri havadan destekle değiştirildi.

Özel Harekat ve Dron Destekli Film Gibi Operasyon

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırganın saklanabileceği noktaları tespit etmek amacıyla bölgede dron desteğiyle kapsamlı bir tarama başlattı. Havadan yapılan incelemeler sonucunda, şüpheli E. R.'nin ilçe merkezinde bulunan metruk bir binaya sığındığı belirlendi. Polis ekiplerinin binanın çevresini sarması üzerine saldırgan, teslim olmak yerine ekiplere ateş açmaya devam etti.

Çatışma riskinin artması ve bölgenin meskun mahal olması nedeniyle olay yerine Özel Harekat Polisleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren gerilimli bekleyiş sırasında müzakere ekipleri devreye girdi. Özel harekat polislerinin stratejik kuşatması ve ikna çalışmaları sonucunda direnci kırılan E. R., silahını bırakarak sağ olarak ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Olayın ardından Uşak Valisi Serdar Kartal, Ulubey İlçe Emniyet Amirliği'ne giderek gelişmeleri yerinde takip etti. Vali Kartal'a incelemeleri sırasında Ulubey Kaymakamı İbrahim Coşkunaslan, İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Özgür Kılıç eşlik etti. Yetkililerden operasyonun detayları hakkında bilgi alan Vali Kartal, saldırıyı "menfur" olarak nitelendirerek adli ve idari sürecin titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Ağır Yaralı Polis Memuru İzmir'de Tedavi Altına Alındı

Saldırıda ağır yaralanan 29 yaşındaki polis memuru İ. Ş.'nin sağlık durumu, bu acı olayın İzmir ayağını oluşturdu. Uşak'taki ilk müdahalenin ardından, yaralanmanın ciddiyeti ve uzmanlık gerektiren tedavi süreci nedeniyle memurun İzmir'e sevk edilmesine karar verildi. İzmir'deki tam teşekküllü bir hastaneye nakledilen yaralı polis memurunun tedavisi, bölgenin en deneyimli cerrahi ekipleri tarafından sürdürülüyor.

İzmir, bölgedeki kritik vakaların sevk merkezi olma özelliğiyle bu tür olaylarda hayati bir rol üstleniyor. Uşak'tan gelen bu üzücü haber, İzmir emniyet teşkilatında da büyük bir üzüntüyle karşılanırken, meslektaşları yaralı memurdan gelecek iyi haberi bekliyor. Vali Kartal'ın da belirttiği üzere, yakın mesafeden açılan ateş sonucu ağır hasar alan memurun tedavisi için İzmir'deki tüm tıbbi olanaklar seferber edilmiş durumda.

Bu gelişme, özellikle İzmir ve çevre illerde görev yapan emniyet mensupları ile aile içi şiddet vakalarına müdahale eden ekiplerin karşılaştığı riskleri bir kez daha gündeme getirdi. Uşak Ulubey'de yaşanan bu saldırının yankıları sürerken, İzmir'deki hastanede devam eden tedavi süreci hem Uşak hem de İzmir kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Sık Sorulan Sorular

Saldırıya uğranan polis memurlarının son sağlık durumu nedir?

Saldırıda yaralanan iki polis memurundan 36 yaşındaki E. E. A., bacağından aldığı yara sonrası hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak 29 yaşındaki polis memuru İ. Ş.'nin durumu ciddiyetini koruyor. Genç memur, daha kapsamlı bir tedavi ve cerrahi müdahale için Uşak'tan İzmir'e sevk edilerek burada yoğun bakım koşullarında müşahede altına alındı.

Saldırgan E. R. Nasıl yakalandı ve şu an nerede?

Olay yerinden kaçan 40 yaşındaki zanlı E. R., polis ekiplerinin dron kullanarak yaptığı havadan tarama sayesinde metruk bir binada tespit edildi. Ekiplere bir süre daha ateşle karşılık veren zanlı, olay yerine gelen Özel Harekat Polislerinin yaklaşık 3 saat süren ikna çalışmaları sonucunda sağ olarak ele geçirildi. Zanlı şu an emniyette sorgulanmaktadır.

Olayla ilgili resmi makamlar hangi açıklamaları yaptı?

Uşak Valisi Serdar Kartal, Ulubey Kaymakamı ve İl Emniyet Müdürü ile birlikte yaptığı açıklamada, saldırının bir aile içi şiddet ihbarına müdahale sırasında gerçekleştiğini doğruladı. Vali Kartal, bir memurun durumunun ağır olması sebebiyle İzmir'e gönderildiğini, saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturmanın eş zamanlı olarak devam ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Usak#Polis#Saldiri#Gundem#Ulubey