Urla'da 160 milyonluk altyapı hamlesi: Taşkınlara son set
İZSU, Urla'da 160 milyon liralık yatırımla yağmur suyu hatlarını kanalizasyondan ayırarak 9 kilometrelik yeni altyapı hattında sona yaklaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın yağmur suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla başlattığı 160 milyon liralık yatırımın yüzde 90’ını tamamladı. Toplam uzunluğu, ızgara bağlantı boruları dahil 9 bin 279 metre olarak planlanan projede, bugüne kadar 5 bin 131 metre yağmur suyu hattı inşa edildi.
Çalışmalar kapsamında Altıntaş Mahallesi başta olmak üzere Ahmet Besim Uyal, Mustafa Ertekin ve Hasan Tümerk caddeleri ile bu caddelere bağlanan sokaklarda yeni yağmur suyu hatları döşendi. Yağmur suyu hatlarının kanalizasyon sisteminden ayrıldığı projede, Ahmet Besim Uyal Caddesi’ndeki son imalatların bitirilmesiyle ilçenin tahliye kapasitesi artırılacak.
Torasan Mahallesi Pınar Deresi bölgesinde 1.131 metre uzunluğunda betonarme menfez yapımı tamamlandı. Bu sistemle yağmur sularının dere yatağına kesintisiz aktarılması ve kuvvetli yağışlarda bölgede oluşan taşkın riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Yaya ve araç trafiğinin güvenliği için altyapısı biten noktalara 277 metre bant ızgara ile 100 adet tekli yağmur suyu ızgarası yerleştirildi. Bu ızgaralar, yol yüzeyinde biriken suların hızla tahliye edilmesini sağlayarak su birikintilerinin önüne geçecek.
Etiketler






