Tugay: Soyer'in Tutuklanmasında Sorumluluğum Yok

Tugay, davanın Soyer döneminde kurulan ve kentsel dönüşüm projelerinde görev alan kooperatiflerle ilgili olduğunu belirtti. İddianamede 450 mağdur ve 7 müşteki bulunduğunu, davacının İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olduğunu, belediyenin ise bakanlıklarla birlikte "suçtan zarar gören" sıfatıyla dosyada yer aldığını vurguladı. Sürecin İçişleri Bakanlığı müfettiş raporlarına dayandığını belirten Tugay, bu durumun kendisine yöneltilen suçlamaların asılsızlığının kanıtı olduğunu savundu.
"Aday olduğum ilk günden itibaren gösterdiği tavır, seçim kampanyası boyunca hiçbir destekleyici duruş sergilememesi ve her fırsatta haksız suçlamalarda bulunması ne yazık ki adil ve etik değerlendirmelerden uzak, kişisel ve düşmanca bir tutumdur" diyen Tugay, Soyer'in tutuklanmasıyla ilgili en ufak bir katkısı olmamasına rağmen sürekli suçlanmasının itibarını zedelemeye yönelik bir çaba olduğunu iddia etti.
Tugay, Soyer'in ilk duruşmada tahliye edilmesini ve adil bir şekilde yargılanmasını temenni ettiğini belirterek, yaşanan mağduriyetin kendi sorumluluğunda olmadığını ve üzerine yapıştırılmak istenen "suçlu" etiketini reddetti.
[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]