Gündem

Tugay: Opera Binası Bu Dönem Açılacak

5 görüntülenme
0 paylaşım
Tugay: Opera Binası Bu Dönem Açılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çankaya Katlı Otoparkı ve opera binası inşaatıyla ilgili iddialara yanıt veren Tugay, opera binasının bu dönem bitmeden hizmete açılacağını müjdeledi.

Çankaya Katlı Otoparkı'nın riskli yapı olduğu ve tahliye işlemlerinin yasal zorunluluk taşıdığına dikkat çeken Başkan Tugay, mahkeme kararlarını ve bakanlık yazışmalarını meclis üyeleriyle paylaştı. Otopark binasının tapusunda risk şerhi bulunduğunu ve bu şerhin ancak güçlendirme veya yıkım sonrası kaldırılabileceğini vurguladı.

Opera binası inşaatının yarım kalmasının hukuki süreçlerden kaynaklandığını belirten Tugay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na 29 Ağustos 2025 tarihinde ikmal inşaatı için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Bakanlıktan henüz bir yanıt gelmediğini, ancak sürecin hızlandırılması için ikinci bir yazı gönderdiklerini ifade etti.

Opera binasının tamamlanması için 2026 yılı bütçesinde 1 milyar 938 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Başkan Tugay, ihalenin bakanlık onayının ardından hemen yapılacağını ve projenin iki etap halinde tamamlanacağını söyledi. Amaçlarının inşaatı bir an önce tamamlamak ve belediyeye mümkün olduğunca az yük getirmek olduğunu vurguladı. Tugay, "Allah bir aksilik vermezse, bu dönem bitmeden opera binasını hizmete alacağız" dedi.

[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]

#Izmir IzmirGundem CemilTugay OperaBinasi KulturSanat BelediyeHaberleri
Paylaş: