Tugay'dan Merkezi Hükümete İşbirliği Çağrısı

Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası finans kuruluşlarından sağladığı kredilerin Ankara'dan onay alamamasına tepki gösterdi. Krediler için hükümetten kefalet istenmediğini, sadece mevzuat gereği bakanlık onayı gerektiğini vurgulayan Tugay, yaklaşık 22 aydır hiçbir kredi anlaşmasının onaylanmadığını söyledi. Şakran kanalizasyon ve arıtma tesisi, 4. faz altyapı yatırımları, çamur kurutma tesisi, metro ve tramvay alımları, elektrikli otobüsler ve çöp tesisi gibi projeler için kredi anlaşmalarının bekletildiğini belirtti.
Tugay, bu projelerin İzmir halkının yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini ve yatırımların siyaset konusu yapılmaması gerektiğini savundu. Ulaşım, altyapı, çevre ve atık yönetimi gibi konuların İzmir'in temel ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Tugay, hükümetin cebinden bir kuruş çıkmamasına rağmen bazı siyasetçilerin bu durumu lütuf gibi anlattığını ifade etti. Sadece kredi anlaşmalarının onaylanmasını istediklerini dile getirdi.
AK Parti'nin İzmir'de hizmet üretmek yerine engelleyici bir tutum izlediğini savunan Tugay, özellikle ikinci çevre yolu projesinin hâlâ başlamamış olmasına dikkat çekti. Altınyol ve çevre yolundaki trafik sorununa kalıcı çözümün merkezi yatırımlarla mümkün olacağını belirtti.
Tugay, CHP'li belediyelerin hizmet getirmesini engelleyerek siyaset yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Ya İzmir'e hizmet getirsinler ya da engel olmasınlar, biz yapalım" çağrısında bulundu.
Belediyeye ait bazı mülklerin Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesine geçirilmesine de sert tepki gösteren Tugay, konunun hukuki boyuta taşındığını açıkladı. Eşrefpaşa Hastanesi yanındaki bina, Egemenlik Binası ve Meslek Fabrikası'nın belediyenin aktif kullanımında olduğunu ve bu binalara el konulmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Mahkemeye başvurduklarını ve ihtiyati tedbir alındığını, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.
Paylaşımlı yolculuk uygulamalarına ilişkin gelen imzalar hakkında da konuşan Tugay, mevcut yasal altyapı olmadan uygulamaya izin vermeyeceklerini söyledi. İzmir'de bir tarikat tarafından düzenlenen gösteriyle ilgili olarak ise, laiklik vurgusu yaparak devletin bu tür yapılanmaları yakından takip etmesi gerektiğini belirtti.
[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]