Tommy Hilfiger Önünde Tazminat Eylemi: İzmir'de İşçiler Sokağa Çıktı
İzmir, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı eylem yapan Atamay Tekstil işçileri, Tommy Hilfiger mağazaları önünde ödenmeyen tazminat ve maaşlarını istedi.

İzmir İstinyePark AVM’deki Tommy Hilfiger mağazası önünde toplanan Atamay Tekstil işçileri, fabrikanın kapatılmasının ardından ödenmeyen kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve maaşları için eylem yaptı. İzmir ile eş zamanlı olarak İstanbul’da Cevahir AVM ve Ankara’da Armada AVM önünde de kitlesel açıklamalar gerçekleştirildi.
Dünyaca ünlü Tommy Hilfiger markasına üretim yapan Yeşim Tekstil’in fason firması Atamay Tekstil, "iş yok" gerekçesiyle kapılarını kapattı. Süreçte 34 işçi alacaklarını tahsil ederken, hakları henüz ödenmeyen ikinci grup işçi eylemlerini sürdürüyor. İşçiler; maaş, izin ve tazminat haklarının derhal teslim edilmesini talep ediyor.
"Elektrik Faturası ve Çocuk Bezi İçin Mücadele Ediyoruz"
Atamay Tekstil işçileri adına konuşan Ayşe, asgari ücrete yakın rakamlarla çalıştıklarını ve fabrikanın bir günde kapatıldığını belirtti. Ayşe, "Biz onların servetlerini büyüttükçe onlar bizim ekmeğimizi küçülttüler. Alacaklarımız patronlar için ‘üç kuruş’ olabilir ancak bizim için elektrik faturasını ödemek veya çocuk bezi alabilmektir. Hakkımızı alana kadar geri durmayacağız" dedi.
Patronların Ensesindeyiz (PE) Ağı adına açıklama yapan Çağlar Özkan, Tommy Hilfiger'ın geçtiğimiz yıl 909 milyar dolar kâr açıkladığını hatırlattı. Özkan, işçilerin toplam alacağının bu kârın 60 bin katı olduğunu vurgulayarak şu uyarıyı yaptı:
- Şimdilik AVM’lerdeki mağazalar kapalı.
- Bir sonraki aşamada mağazaların saatlerce, günlerce açılmamasını göze alacaklar.
- Tommy mağazalarını çalışamaz hale getireceğiz.
- Tek bir kuruşumuzu bile bu patronlara bırakmayacağız.
Eylemde, işçilerin sırtından büyük servetler kazanıldığı ifade edilirken, hakların teslim edilmemesi durumunda İzmir, İstanbul ve Ankara'daki mağaza önü protestolarının dozunun artırılacağı bildirildi.
Etiketler






