Kültür

Smyrna Ensemble Efes Sahnesine Çıkıyor: 24 Kişilik Dev Kadro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni orkestrası Smyrna Ensemble, 5 Eylül'de Efes Kültür Sanat Festivali'nde geniş repertuvarıyla sahne alacak.

İzmirGündem Haber Masası
98 görüntülenme
Smyrna Ensemble Efes Sahnesine Çıkıyor: 24 Kişilik Dev Kadro
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu yıl kurulan Smyrna Ensemble, 5 Eylül’de Efes Kültür Sanat Festivali kapsamında tarihi atmosferde dinleyicilerle buluşacak. 24 kişilik dev kadrosuyla Selçuk’taki antik kentte sahne alacak olan topluluk, klasik Napoliten eserlerden Anadolu rock tınılarına kadar uzanan geniş bir yelpazeyi sanatseverlere sunacak.

Smyrna Ensemble Repertuvarında Hangi Eserler Yer Alıyor?

Topluluk, "Raks-ı Politen" temasıyla hazırladığı özel programında Batı müziği ile Türk müziğinin farklı tınılarını aynı sahnede harmanlıyor. 24 kişilik orkestranın repertuvarı, klasik Napoliten eserlerin yanı sıra geleneksel Türk müziği, Türkçe pop ve Anadolu rock eserlerinden oluşuyor. Bu çeşitlilik, farklı müzik zevklerine sahip geniş bir dinleyici kitlesini Selçuk'taki tarihi sahnede bir araya getirmeyi hedefliyor.

Orkestranın enstrüman yapısı da bu geniş repertuvarı destekleyecek şekilde kurgulandı. Sahnede tahta ve bakır üflemelilerin yanı sıra yaylı çalgılar, piyano, bas ve davul yer alıyor. Batı ve Doğu enstrümanlarının senteziyle yeniden yorumlanan eserler, İzmir’in köklü sanat mirasını modern bir bakış açısıyla yansıtıyor. Sanat Yönetmeni Tenor İnanç Menekşe, topluluğun çok yönlü yapısına dikkat çekerek, hem Batı grubundaki hem de Türk müziğindeki saz sanatçılarının uyum içerisinde çalıştığını vurguluyor.

Orkestra Şefi Özgür Günay ve Müzikal Çeşitlilik

Orkestra Şefi Özgür Günay, Smyrna Ensemble’ın çok renkli bir yapıya sahip olduğunu belirterek, orkestranın her yaştan İzmirliyi kucakladığını ifade etti. Günay, "Çok çeşitli ve çok renkli bir orkestramız var. Tahta üflemeliler, yaylılar, bakır üflemeliler, piyano, bas, davul gibi bir orkestrada yer alabilecek her enstrüman bu grupta mevcut. Tüm dinleyici kitlelerine hitap etmeyi ve İzmir’in her noktasına temas etmeyi umuyoruz" sözleriyle topluluğun vizyonunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Etkinlik ve Organizasyon Şube Müdürü Cevat Oker ise belediye bünyesindeki müzikal güce dikkat çekti. Kent genelinde yaklaşık 100 müzisyen personelin farklı orkestra ve gruplarda görev yaptığını belirten Oker, Smyrna Ensemble’ın bu yılın en dikkat çekici oluşumlarından biri olduğunu kaydetti. Oker, haziran ayındaki lansmandan bu yana orkestranın İzmir’in kültür-sanat yaşamında hızla yer edindiğini belirtti.

AASSM’den Tarihi Havagazı Fabrikası’na Smyrna Ensemble Yolculuğu

Smyrna Ensemble, aylar süren hazırlık sürecinin ardından ilk kez 13 Haziran’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da düzenlenen lansman konseriyle İzmirlilerin karşısına çıktı. Güzelyalı’daki bu ilk buluşmanın ardından topluluk, 14 Temmuz’da Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen Çim Konserleri kapsamında sahne alarak popülaritesini artırdı.

5 Eylül’deki Efes Kültür Sanat Festivali konseri, topluluğun en prestijli duraklarından biri olacak. Ancak orkestranın programı bununla sınırlı kalmayacak. Sanat yönetimi, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu resepsiyonunda sahne almak üzere planlamaların sürdüğünü bildirdi. Bu durum, orkestranın İzmir’in en önemli milli günlerinde kentin resmi sesi olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

Bu sanatsal hareketlilik, İzmir’in sadece merkez ilçelerinde değil, Selçuk gibi turistik ilçelerinde de nitelikli etkinliklerin artması anlamına geliyor. Özellikle Efes gibi dünya mirası bir mekanda gerçekleşecek bu konser, İzmir’in kültürel turizmine ve yerel sanatçıların görünürlüğüne doğrudan katkı sağlayacak.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#SmyrnaEnsemble#EfesFestivali#KulturSanat#Konser#IzmirBuyuksehirBelediyesi

Sıradaki haber

Fazıl Say’ın “Prelüd”ü İzmir’de: Türkiye Prömiyeri AASSM’de Yapıldı
KültürGündem

Fazıl Say’ın “Prelüd”ü İzmir’de: Türkiye Prömiyeri AASSM’de Yapıldı

4 gün önce
288

İlgili Haberler

Şato’da Sonbahar Resitalleri Başlıyor: İlk Konser 16 Ekim’de
KültürGündem

Şato’da Sonbahar Resitalleri Başlıyor: İlk Konser 16 Ekim’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ücretsiz sonbahar resitalleri, 16 Ekim'de Şato Kütüphanesi bahçesinde flüt dinletisiyle başlıyor.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
129
Gaziemir’de Kültür Sanat Sezonu Metropol Orkestrası ile Açıldı
KültürGündem

Gaziemir’de Kültür Sanat Sezonu Metropol Orkestrası ile Açıldı

Gaziemir Belediyesi yeni sezonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Metropol Orkestrası’nın Edip Akbayram ve Volkan Konak eserlerini seslendirdiği konserle başlattı.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
151
Karşıyaka Oda Orkestrası Sezonu Açıyor: İlk Konser Ücretsiz
KültürGündem

Karşıyaka Oda Orkestrası Sezonu Açıyor: İlk Konser Ücretsiz

Karşıyaka Oda Orkestrası, 12 Ekim Pazartesi günü Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde düzenlenecek ücretsiz konserle yeni sanat sezonuna merhaba diyor.

İzmirGündem Haber Masası
9 gün önce
155
İzmir'de 10 Aylık Yazarlık Maratonu: Hayaller Kağıda Dökülüyor
KültürGündem

İzmir'de 10 Aylık Yazarlık Maratonu: Hayaller Kağıda Dökülüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10 ay sürecek Yazarlık Eğitimleri ile edebiyat, sinema ve tiyatro tutkunları profesyonel yazım dünyasına adım atıyor.

İzmirGündem Haber Masası
15 gün önce
244
Bornova'da 28 Ekim Coşkusu: Selda Bağcan Konseri ve Fener Alayı
KültürGündem

Bornova'da 28 Ekim Coşkusu: Selda Bağcan Konseri ve Fener Alayı

Bornova Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. Yılını 28 Ekim'de düzenlenecek Fener Alayı ve Selda Bağcan konseriyle kutlamaya hazırlanıyor.

İzmirGündem Haber Masası
16 saat önce
66
Manisa Rüzgarı Bornova'da Esti: İki Kent Tek Festivalde Buluştu
KültürGündem

Manisa Rüzgarı Bornova'da Esti: İki Kent Tek Festivalde Buluştu

Manisalılar Platformu tarafından Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen festivalde İzmir ve Manisa'nın kültürel ve gastronomik değerleri bir araya geldi.

İzmirGündem Haber Masası
16 saat önce
65