Yaşam

Selçuk Efes Havacılık Festivali Gökyüzünü Renklendirdi

Selçuk Efes Havaalanı'nda düzenlenen THK Havacılık Festivali'nde 5 bin feet yükseklikten açılan Türk bayrağı ve Atatürk posteri İzmir semalarında görsel şölen sundu.

İzmirGündem Haber Masası
709 görüntülenme
Selçuk Efes Havacılık Festivali Gökyüzünü Renklendirdi
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Selçuk Efes Havaalanı semalarında 5 bin feet yükseklikten süzülen paraşütçülerin açtığı dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri, İzmir’in tarihi ilçesinde havacılık coşkusunu zirveye taşıdı. Türk Hava Kurumu (THK) tarafından organize edilen ve Selçuk Belediyesi’nin destek verdiği THK Havacılık Festivali, 12-13 Eylül tarihlerinde bölgedeki havacılık tutkunlarını bir araya getirdi. İki gün süren etkinlik boyunca motor sesleri ve paraşütlerin renkli görüntüleri Selçuk semalarından eksik olmadı.

Selçuk Efes Havaalanı'nda 5 Bin Feet Yükseklikte Görsel Şölen

Festivalin en dikkat çekici anları, THK paraşüt öğretmenlerinin gerçekleştirdiği profesyonel atlayışlar sırasında yaşandı. Yaklaşık 1500 metre (5 bin feet) irtifadan kendilerini boşluğa bırakan sporcular; gökyüzünde Türk bayrağı, Atatürk posteri ve THK flamalarını dalgalandırarak yere iniş yaptı. Bu gösteri, alanı dolduran yüzlerce İzmirli ve çevre illerden gelen ziyaretçiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinlik programı yalnızca profesyonel gösterilerle sınırlı kalmadı. "Havacılığı Türk Milletine Sevdirmek" misyonuyla yola çıkan festival kapsamında şu faaliyetler gerçekleştirildi:

  • Havacılık meraklıları için düzenlenen halk uçuşları,
  • Adrenalin tutkunlarına yönelik THK tandem paraşüt atlayışları,
  • Gökyüzünde estetik figürlerin sergilendiği akrobasi uçuşları,
  • Hafif hava araçlarıyla yapılan paramotor gösterileri,
  • Paraşütçülerin grup halindeki serbest düşüş ve hedef iniş gösterileri.

Her yaştan katılımcıya açık olan festivalde, özellikle çocuklar ve gençler uçakları yakından inceleme ve pilotlarla sohbet etme şansı buldu. Selçuk Efes Havaalanı’nın geniş apronu, iki gün boyunca hem bir panayır alanına hem de bir eğitim merkezine dönüştü.

THK Genel Başkanı Akın Ünal: Havacılık Festivali Gelenekselleşecek

Festivalin ikinci gününde düzenlenen resmi açılış törenine Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, THK Genel Başkanı Prof. Dr. Akın Ünal ile siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan THK Genel Başkanı Prof. Dr. Akın Ünal, Selçuk’un havacılık için stratejik ve sembolik önemine değindi.

Prof. Dr. Akın Ünal, organizasyonun sürekliliği konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Başladığımız festival sürecini gelenekselleştirmek, her yıl festival düzenleyerek havacılığa olan ilgi ve sevgiyi artırmayı hedefliyoruz. Festival süresince çocuklarımızın ve gençlerimizin gözlerinde havacılık sevgisini görünce daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl daha coşkulu, daha konforlu bir festivalle yolumuza devam edeceğiz” dedi. Ünal, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm THK çalışanlarına ve yerel paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Başkan Sengel'den THK Meslek Yüksekokulu Mesajı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, törende yaptığı konuşmada havacılığın kentin tarihi kimliğiyle nasıl bütünleştiğini anlattı. Yıllar öncesinden bu yana havaalanının kentliyle daha sık buluşmasını hayal ettiğini belirten Sengel, Cumhuriyet’in köklü kurumu THK ile yurttaşların buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sengel, “Yurttaşlarımız buraya geliyorlar, gökyüzüne kanat açıyorlar. Efes Selçuk gibi büyük bir tarihe sahip olan bu kentte var olan mirasın; tarihi ve kültürün, gökyüzü ve sportif faaliyetlerle bir araya gelmesi turizmi katbekat değerli kılacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Sengel ayrıca, THK Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulunun ilçeden ayrılma kararına dair sitemlerini de paylaştı. Bu kararın kendilerini ve ilçe halkını incittiğini ifade eden Sengel, buna rağmen THK Selçuk Şubesi’nin ve havaalanındaki faaliyetlerin devam etmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözüyle noktalayan Sengel, Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen ve havacılık öncüsü Vecihi Hürkuş’u da saygıyla andı.

Selçuk'un Tarihi Mirası Havacılıkla Buluştu

Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, ilçenin Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Şirince ve Ayasuluk Kalesi gibi dünya çapındaki değerlerine vurgu yaptı. Helenistik dönemden Cumhuriyet’e kadar uzanan bu tarihi dokuya THK’nın kattığı değerin çok kıymetli olduğunu belirten Çağlar, "Böyle bir marka şehre Türk Hava Kurumu’nun kattığı artı değer bizim için çok önemli. Kurumun ilçemizdeki varlığının devam etmesini önemsiyoruz. Bu festival önemli bir ilk adım olacaktır" dedi.

Festivalin İzmir geneline etkisi ise turizm ve ulaşım kanallarıyla hissedildi. İZBAN ve karayoluyla Selçuk’a akın eden binlerce İzmirli, ilçedeki esnafın ve yerel işletmelerin hareketlenmesini sağladı. Özellikle hafta sonu trafiğinde Selçuk-Kuşadası yolunda festival kaynaklı yoğunluk gözlendi. Bu tür etkinlikler, İzmir’in sadece merkez odaklı değil, çevre ilçeleriyle birlikte bir cazibe merkezi olma özelliğini pekiştiriyor.

Bu büyük organizasyon, özellikle İzmir'deki üniversite öğrencilerinin ve havacılık kulüplerinin teknik inceleme yapabileceği bir alan sunarak bölgedeki eğitim faaliyetlerine de dolaylı bir katkı sağladı.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Selcuk#Efes#Havacilik#THK#Paraşüt

Sıradaki haber

İzmir'de 4 Caretta Caretta Pamucak Plajı'ndan Denize Salındı
ÇevreGündem

İzmir'de 4 Caretta Caretta Pamucak Plajı'ndan Denize Salındı

1 gün önce
89

İlgili Haberler

Selçuk Zeytinköy Yolunda 15,5 Kilometrelik Asfalt Mesaisi
Gündem

Selçuk Zeytinköy Yolunda 15,5 Kilometrelik Asfalt Mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk’ta 15,5 kilometrelik Zeytinköy yolunu yeniliyor; Barutçu etabındaki 2,5 kilometrelik bölüm tamamlandı.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
91
Selçuk Engelsiz Kafe'de Üniversitelilerle Dayanışma Mesaisi
EğitimYaşam

Selçuk Engelsiz Kafe'de Üniversitelilerle Dayanışma Mesaisi

DEÜ Efes MYO öğrencileri, Selçuk Belediyesi Engelsiz Kafe'de 10 hafta sürecek gönüllülük projesiyle engelli gençlerle bir araya geliyor.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
304
Manisalı Kadınlar Efes Selçuk’un 8 Bin Yıllık Tarihini Keşfetti
YaşamKültür

Manisalı Kadınlar Efes Selçuk’un 8 Bin Yıllık Tarihini Keşfetti

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kültür gezisi kapsamında Efes Selçuk'a gelen kadınlar ve gençler kentin tarihi noktalarını ziyaret etti.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
137
Efes Selçuk'ta 254 Öğrenci Ücretsiz Deneme Sınavına Girdi
EğitimGündem

Efes Selçuk'ta 254 Öğrenci Ücretsiz Deneme Sınavına Girdi

Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz TYT ve LGS deneme sınavlarına katılan 254 öğrenci, üç farklı merkezde sınav deneyimi yaşadı.

İzmirGündem Haber Masası
18 saat önce
56
Efes Selçuk'ta Engelsiz Gençlerden Cumhuriyet Gösterisi
KültürYaşam

Efes Selçuk'ta Engelsiz Gençlerden Cumhuriyet Gösterisi

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi gençleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Atatürk Anıtı önünde şiirler ve ritim gösterisiyle kutladı.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
125
Urla'nın 2027 Bütçesi 3,6 Milyar TL Olarak Onaylandı
EkonomiGündem

Urla'nın 2027 Bütçesi 3,6 Milyar TL Olarak Onaylandı

Urla Belediye Meclisi 3,6 milyar TL'lik 2027 bütçesini oy birliğiyle onaylarken Başkan Selçuk Balkan belediyenin borçlarının sıfırlandığını açıkladı.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
217