Onur Emrah Yıldız'dan Atatürk Fotoğrafı İddialarına Yanıt
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, makam odasındaki Atatürk portresini kaldırdığı iddialarını yalanlayarak hukuki süreç başlattığını açıkladı.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçmesinin ardından makam odasındaki Atatürk portresini kaldırdığı yönündeki iddialara yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Yıldız, söz konusu haberlerin "art niyetli ve maksatlı" olduğunu belirterek, iddiaları yayanlar hakkında hukuki süreç başlattığını duyurdu.
Tartışmalar, Yıldız'ın parti değiştirmesinin ardından makam odasındaki Atatürk ve Özgür Özel portrelerini indirerek yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını astığı iddialarıyla başladı. CHP Çiğli İlçe Başkanı Süleyman Karadağ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yıldız’a, "Partini değiştirdin, Atatürk'ün portresinden ne istedin?" sorusunu yönelterek duruma tepki göstermişti.
"Atatürk Fotoğrafı Devasa Boyutta Yerinde Duruyor"
Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada makam odasında ve belediye binasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait sayısız görsel ve sözün bulunduğunu vurguladı. Çalışma masasının hemen arkasında Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte çekilmiş fotoğrafının devasa boyutta ve en görkemli şekilde durmaya devam ettiğini belirten Yıldız, bu durumun yalan haber olarak nitelendirdiği görsellerde dahi belgelendiğini ifade etti.
Atatürk ve ilkelerinin hizmet anlayışlarının merkezinde olduğunu dile getiren Yıldız, Atatürk sevgisinin ucuz siyasi polemiklere ve çatışmacı zihniyete malzeme edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Yıldız, makam odasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunmasının ise devletin başı ve milli iradenin seçtiği bir isim olması nedeniyle son derece doğal olduğunu savundu.
Hukuki süreci başlattıklarını hatırlatan Çiğli Belediye Başkanı, açıklamasını Atatürk’ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözüyle tamamladı. Yıldız, hiçbir girişimin halka hizmet heyecanını gölgelemesine izin vermeyeceğini ekledi.
Etiketler






