Gündem

Narlıdere'de Asfalt Seferberliği: İki Ana Arter...

Narlıdere Belediyesi, Narlı Mahallesi’ndeki İsmet İnönü Caddesi ve Metin Oktay Sokak’ta asfalt serimini tamamlayarak ulaşımı güvenli hale getirdi.

İzmirGündem Haber Masası
141 görüntülenme
Narlıdere'de Asfalt Seferberliği: İki Ana Arter...
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Narlıdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2026 yılı yol yenileme programı kapsamında Narlı Mahallesi’nde yürüttüğü asfalt serim çalışmalarını tamamlayarak ilçenin iki önemli güzergâhını modern bir görünüme kavuşturdu. İlçenin ulaşım konforunu artırmayı hedefleyen ekipler, özellikle okul ve mezarlık rotası üzerinde bulunan yollarda eski asfaltı tamamen kazıyarak yerine sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

İsmet İnönü Caddesi ve Metin Oktay Sokak Yepyeni Oldu

Narlıdere Belediyesi, Tarihi Yukarıköy ile Mithatpaşa Caddesi arasındaki bağlantıyı sağlayan İsmet İnönü Caddesi’ni baştan sona yeniledi. Kullanım ömrünü tamamlayan eski asfalt, özel kazıma makineleriyle kaldırıldıktan sonra tonlarca sıcak asfalt dökülerek yolun standardı yükseltildi. Bu cadde, özellikle İlhan Onat İlkokulu’na giden öğrenciler ve veliler tarafından yoğun olarak kullanıldığı için öncelikli çalışma alanları arasında yer aldı.

İsmet İnönü Caddesi’ndeki mesainin hemen ardından ekipler, ilçenin en uzun sokaklarından biri olan ve Yukarı Narlıdere Mezarlığı’na ulaşımı sağlayan Metin Oktay Sokak’ta çalışmalara başladı. Mezarlık ziyareti yapan vatandaşların ve bölge sakinlerinin sıklıkla kullandığı bu güzergâhta da asfalt serim işlemleri tamamlanarak trafik akışı daha güvenli hale getirildi. Belediye Başkanı Erman Uzun, çalışmaları yerinde inceleyerek hem teknik ekipten bilgi aldı hem de mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

Başkan Erman Uzun: Çalışmalar Etap Etap Sürecek

Belediyenin kaynaklarını en doğru şekilde kullanarak hizmet üretmeye devam ettiklerini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, "İsmet İnönü Caddemiz, Tarihi Yukarıköy'e ve İlhan Onat İlkokulu'na çıkması nedeniyle komşularımız tarafından oldukça sık kullanılıyor. Onlardan gelen talepleri dikkate alarak bu noktada asfalt serim çalışmalarımızı hızla tamamladık. Yine vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Metin Oktay Sokak da asfalt serim çalışmalarımızın bitmesiyle Narlıdere’mize yakışır bir hale geldi" ifadelerini kullandı. Uzun, belediyenin imkânları doğrultusunda ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde yol yenileme seferberliğinin devam edeceğini vurguladı.

Narlıdere Belediyesi, bu son çalışmaların öncesinde Çamtepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Güngören Caddesi ile Çağrı Sokak ve Gülmüş Sokak’ta da benzer yenileme işlemlerini bitirmişti. Belediye yetkilileri, ilçe genelindeki yol ağının iyileştirilmesi için hazırlanan programın aksamadan sürdürüleceğini ve ulaşım kalitesinin tüm mahallelerde artırılacağını bildirdi.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

Narlıdere'deki bu asfalt hamlesi, özellikle ilçenin tarihi dokusunu barındıran Yukarıköy bölgesine olan erişimi kolaylaştırırken, sabah ve akşam saatlerinde okul bölgelerinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor. Mithatpaşa Caddesi gibi ana arterlerle olan bağlantı yollarının yenilenmesi, İzmir genelindeki ulaşım ağının Narlıdere ayağındaki aksamaları minimize ediyor. Bu gelişme, Narlıdere ve çevre ilçelerde yaşayan binlerce vatandaşın günlük ulaşım süresini kısaltarak araç bakım maliyetlerini düşüren somut bir yerel hizmet yatırımı olarak dikkat çekiyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Narlidere#Asfalt#ErmanUzun#Belediye#Gundem

Sıradaki haber

Narlıdere'den Tarih Turu: Özel Çocuklar ve Kadınlar İzmir'i Keşfetti
YaşamGündem

Narlıdere'den Tarih Turu: Özel Çocuklar ve Kadınlar İzmir'i Keşfetti

3 gün önce
77

İlgili Haberler

Bornova 6203 Sokak'ta Asfalt Mesaisi: Ömer Eşki Sözünü Tuttu
Gündem

Bornova 6203 Sokak'ta Asfalt Mesaisi: Ömer Eşki Sözünü Tuttu

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi 6203 Sokak’ta kronikleşen yol sorununu asfalt serim çalışmalarıyla kış yağmurları başlamadan çözüme kavuşturuyor.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
260
Seferihisar'a Termal Kür Merkezi ve Yeraltı Otoparkı Geliyor
Gündem

Seferihisar'a Termal Kür Merkezi ve Yeraltı Otoparkı Geliyor

Seferihisar Belediyesi meclis toplantısında Cumhuriyet Mahallesi'ne termal kür merkezi ve Turabiye Mahallesi'ne yeraltı otoparkı yapılması kararlaştırıldı.

İzmirGündem Haber Masası
4 saat önce
25
Seferihisar Çevre Yolu Tamamlanıyor: Trafik Çilesi Bitiyor
Gündem

Seferihisar Çevre Yolu Tamamlanıyor: Trafik Çilesi Bitiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Seferihisar'da inşa ettiği 2 bin 700 metrelik yeni çevre yolunda son asfalt serim çalışmaları başladı.

İzmirGündem Haber Masası
9 saat önce
41
Bornova Naldöken'de Asfalt Çalışmaları Kasımda Başlıyor
Gündem

Bornova Naldöken'de Asfalt Çalışmaları Kasımda Başlıyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde Kasım ayında başlayacak asfalt çalışmaları ile yeni park ve aydınlatma projelerini duyurdu.

İzmirGündem Haber Masası
10 saat önce
49
Bornova Büyükpark’ta Otomatik Sulama Dönemi Başladı
Gündem

Bornova Büyükpark’ta Otomatik Sulama Dönemi Başladı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Büyükpark'ta tamamlanan otomatik sulama sistemini ve yenilenen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
183
Çeşme Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 10 Kişi Tutuklandı
Gündem

Çeşme Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 10 Kişi Tutuklandı

Çeşme Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 12 şüpheliden, aralarında belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
176

İlgili Rehberler