Gündem

Menemen'deki Gözde Akbaba cinayetinde karar: Katile ağırlaştırılmış

İzmir Menemen'de 26 yaşındaki Gözde Akbaba'yı sokak ortasında tabancayla öldüren Lokman Etken, ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmirGündem Haber Masası
8 görüntülenme
Menemen'deki Gözde Akbaba cinayetinde karar: Katile ağırlaştırılmış
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Menemen'de 26 yaşındaki Gözde Akbaba'yı sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren 33 yaşındaki Lokman Etken, yargılandığı davanın karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Menemen Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık, "kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan indirimsiz ceza alırken, ruhsatsız silah bulundurmaktan da ayrıca 3 yıl hapse mahkûm edildi.

Cinayet, 19 Ocak 2026 günü saat 20.30 sıralarında İnönü Mahallesi'nde meydana geldi. Eski sevgilisi olduğu belirtilen Gözde Akbaba'nın yaşadığı sitenin önüne giden Lokman Etken, genç kadının dışarı çıkmasını bekledi. Akbaba site dışına çıktığı anda elindeki tabancayla peşinden koşan Etken, sokak ortasında ateş açtı. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Akbaba, kaldırıldığı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden genç kadının cenazesi memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.

Gözde Akbaba Cinayeti Güvenlik Kameralarına Yansıdı

Sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, saldırı anındaki dehşeti ortaya koydu. Kayıtlarda Gözde Akbaba'nın saldırgandan kaçarken çevredekilere "Polis çağırın" diye bağırdığı, Lokman Etken'in ise takibi sürdürerek ateş ettiği görüldü. Silahla vurularak yere yığılan Akbaba'nın son anlarında "Ambulans çağırın, imdat, ayağım koptu" diyerek yardım istediği görüntülere yansıdı. Olayın ardından kaçan Etken, aynı gün bir akaryakıt istasyonunda suç aletiyle birlikte yakalanarak tutuklanmıştı.

Karar duruşmasında tutuklu sanık Lokman Etken ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Gözde Akbaba'nın babası Osman Akbaba ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Baba Akbaba, sanıktan şikâyetçi olduğunu yineleyerek en ağır cezanın verilmesini talep etti. Cumhuriyet savcısı, önceki celsede sunduğu mütalaasını tekrarlayarak sanığın tasarlayarak öldürme ve ruhsatsız silah suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mahkemede son sözü sorulan Lokman Etken, yaşanan olay nedeniyle pişman olduğunu savunarak beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, savunmaların ardından kararını açıklayarak sanığı "kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ruhsatsız ateşli silah ve mermi bulundurma suçundan da 3 yıl hapis ve adli para cezası alan sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Menemen#Cinayet#GozdeAkbaba#Adalet#Gundem

Sıradaki haber

Menemen'de Narkotik Operasyonu: Bagajdan 1 Kilo Metamfetamin Çıktı
Gündem

Menemen'de Narkotik Operasyonu: Bagajdan 1 Kilo Metamfetamin Çıktı

2 gün önce
99

İlgili Haberler

Menemen'de üretici kadınlar Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nde buluştu
YaşamGündem

Menemen'de üretici kadınlar Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nde buluştu

Menemen Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelen üretici kadınlar, çekilişle hediye kazanırken canlı müzik eşliğinde günlerini kutladı.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
218
Menemen'de Polis Memuru Avukat Nişanlısını Öldürüp İntihar Etti
Gündem

Menemen'de Polis Memuru Avukat Nişanlısını Öldürüp İntihar Etti

Menemen Tülbentli Mahallesi'nde polis memuru Aykut Erol, nişanlısı avukat Özge Penbegül'ü tabancayla öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

İzmirGündem Haber Masası
3 saat önce
21
İzmir'de Kamu Kurumları 2027 İçin İhaleye Çıkıyor: Sağlık ve Yakıt
EkonomiSağlık

İzmir'de Kamu Kurumları 2027 İçin İhaleye Çıkıyor: Sağlık ve Yakıt

Ege Üniversitesi, Menemen Devlet Hastanesi ve Karabağlar Belediyesi, 2027 yılı hizmet ve mal alımları için Kasım ayında kritik ihaleler düzenleyecek.

İzmirGündem Haber Masası
6 gün önce
205
Menemen'de Cumhuriyet Coşkusu: Blok-3 ve Aşkın Nur Yengi Sahne Alacak
KültürYaşam

Menemen'de Cumhuriyet Coşkusu: Blok-3 ve Aşkın Nur Yengi Sahne Alacak

Menemen Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. Yıl dönümünü 28 Ekim'de Blok-3 ve 29 Ekim'de Aşkın Nur Yengi konserleriyle kutlamaya hazırlanıyor.

İzmirGündem Haber Masası
6 gün önce
153
Menemen'de Özel Öğrencilerle Kurabiye ve Fidan Mesaisi
EğitimGündem

Menemen'de Özel Öğrencilerle Kurabiye ve Fidan Mesaisi

Menemen'deki Erasmus Days etkinliğinde meslek lisesi öğrencileri, özel eğitim ihtiyacı olan akranlarıyla birlikte kurabiye süsleyip fidan dikti.

İzmirGündem Haber Masası
8 gün önce
295
Gıda Listesi Güncellendi: İzmir'deki O Üründe Boya Çıktı
SağlıkEkonomi

Gıda Listesi Güncellendi: İzmir'deki O Üründe Boya Çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesine 35 yeni ürün ekledi; İzmir Menemen'deki bir firmanın sumak ürününde gıda boyası tespit edildi.

İzmirGündem Haber Masası
9 gün önce
217