Menderes Zabıtasından Kış Öncesi Kömür Satıcılarına Sıkı Denetim
Menderes Belediyesi zabıta ekipleri, kış aylarında artan kömür satışları nedeniyle ilçedeki yakıt satış noktalarında belge ve ürün denetimlerini sıklaştırdı.

Menderes Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kış aylarının gelmesiyle birlikte artan kömür satışları üzerine ilçe genelindeki yakıt satış noktalarına yönelik denetimleri sıklaştırdı.
Ekipler, katı yakıt satışı yapan işletmelerde kömür ve diğer katı yakıtların yanı sıra sıvı yakacak malzemelerini de inceledi. Denetimlerde hem satış için gerekli belgeler hem de ürünlerin uygunluğu kontrol edildi.
İşletmelerde bakılan belgeler şunlar oldu:
- Çevre uygunluk belgesi
- Katı yakıt satış yetki belgesi
- İş yeri açma ve çalışma ruhsatı
Satışa sunulan katı yakıtların belirlenen kriterleri karşılayıp karşılamadığı da değerlendirildi. Eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar iletildi. Belediye, kontrollerin düzenli olarak devam edeceğini bildirdi.
Çalışmalar hakkında açıklama yapan Menderes Belediye Başkan Vekili Asuman Şen, şunları söyledi:
"Kış aylarının gelmesiyle birlikte artan kömür satışları nedeniyle ilçe genelinde zabıta ekiplerimiz tarafından kömür satışı yapan işletmeler denetleniyor. Bu denetimleri de sıklaştırdık. Halkımızın sağlığı ve güvenliği için incelemelerimiz özenle yapılıyor. Her kritere bakılarak işletmelere gerekli uyarıları veriyoruz. Çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla denetim çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz."
Etiketler






