Gündem

Mathilda Kedi Kayıp: Hayvanseverler Ayakta

Karşıyaka'da 14 yıldır Latife Hanım Köşkü'nde yaşayan Mathilda adlı kedi kayboldu. Hayvanseverler, kedinin bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Zeynep Karaoğlu
245 görüntülenme
Mathilda Kedi Kayıp: Hayvanseverler Ayakta
Temsili görsel — yapay zeka ile oluşturulmuştur

Karşıyaka'da hayvanseverler, Latife Hanım Köşkü'nde 14 yıldır yaşayan Mathilda adlı kedinin kaybolması üzerine harekete geçti. Kedinin, köşkün işletmecisi tarafından alıkonulduğu iddia edildi.

Hayvanseverler, Mathilda'nın yaklaşık bir aydır kayıp olduğunu ve yetkililerden konuyla ilgili açıklama beklediklerini ifade etti. Kedinin götürüldüğü iddia edilen kurumda bulunamaması, endişeleri artırdı.

Hayvanseverler adına yapılan açıklamada, "Mathilda'yı arıyoruz ve onu bulacağız. Mathilda'yı kaybedenler bunun hesabını vermek zorunda. Bir işletmede yöneticilik yapma hakkına artık sahip değiller, bu ehliyetlerinin iptal olması gerekiyor" denildi. Açıklamada ayrıca, hayvanların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiği vurgulandı.

6 Şubat depreminin yıl dönümünde, depremde hayat kurtaran hayvanların önemine dikkat çekilerek, hayvanlara karşı sevgi ve şefkat gösterilmesi çağrısında bulunuldu. Hayvanseverler, Mathilda bulunana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]

Kaynak: İzmir Son Dakika

Etiketler

#Izmir Gundem Kayiplandi Hayvanseverler Kedi Mathilda LatifeHanimKosku Karsiyaka