Konak'ta Yapay Zeka Devrimi: Başkan Mutlu'dan Gençlere Müjde
Konak Belediyesi’nin Hibrit Kariyer Zirvesi’nde konuşan Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyede yapay zeka dönemini ve yeni gençlik merkezi müjdesini duyurdu.

Konak Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi, geleceğin teknolojilerini ve kariyer rotalarını belirlemek isteyen yüzlerce gencin heyecanına sahne oldu. Konak Belediyesi, Genç Konak (GEKO) ve 1923 Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Hibrit Kariyer Zirvesi", sadece bir eğitim etkinliği değil, aynı zamanda İzmir'in kalbinde dijital bir dönüşümün ilanı niteliğindeydi.
Zirvenin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Yapay Zeka Rakibin Değil, Yardımcı Pilotun" mottosuyla yola çıktıklarını belirterek, belediye yönetiminde teknolojiyi nasıl merkeze aldıklarını anlattı. Başkan Mutlu, Konaklıların daha konforlu, huzurlu ve aktif bir yaşam sürmesi için teknolojiden güç aldıklarını vurguladı.
Konak Belediyesi'nde Yapay Zeka Dönemi Başladı
Belediye hizmetlerinde dijitalleşmenin önemine dikkat çeken Başkan Mutlu, çarpıcı bir bilgiyi katılımcılarla paylaştı. Konak Belediyesi'nin neredeyse tüm müdürlüklerinin profesyonel yapay zeka sistemlerine geçtiğini belirten Mutlu, "Yapay zeka her yerde. Biz de belediye olarak yapay zekayı aktif kullanıyoruz. Bu, hayatın bir gerçeği. Çağı yakalayan ve bunu Konaklılar için dönüştürebilen bir belediye olma yolunda çalışıyoruz" dedi. Bu adımın, özellikle yerel yönetimlerde bürokrasiyi azaltması ve hizmet kalitesini artırması bekleniyor.
Gençlere Müjde: Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi Açılıyor
Zirvenin en çok alkış alan anlarından biri, Başkan Mutlu'nun yeni bir yatırım müjdesi vermesi oldu. Konak’a ay sonunda ikinci bir gençlik merkezi kazandıracaklarını duyuran Mutlu, merkezin detaylarını şu sözlerle aktardı: "Ay sonunda yeni gençlik merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. İki katlı, içinde e-spor da yapılabilecek çalışma odaları olan bir merkez olacak; adı da Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi olacak." Başkan, mekanların tasarımında gençlerin taleplerinin esas alınacağını da sözlerine ekledi.
Zirvenin İlk Günü: Dijital Dönüşüm ve Veri Okuryazarlığı
Zirvenin ilk gününde akademik ve profesyonel dünyadan önemli isimler kürsüye çıktı. Prof. Dr. Ferit Acar Savacı “Yapay Zeka ile İşbirliği” konulu sunumuyla ufuk açarken, Av. Çağatay Akar “Kişisel Marka Yönetimi ve Dijital Ayak İzi” başlığıyla dijital dünyada var olmanın hukuki ve stratejik boyutlarını anlattı.
CHP Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Sanayi ve Teknoloji Politika Kurulu Üyesi Andaç Pamuk, "Veri Okuryazarlığı ve Analitik Düşünme" sunumunda verinin gücüne dikkat çekti. Pamuk, "Ben merkezdeyim, yapay zeka yanımda. Veri olmadan yapay zeka çalışmaz. Yapay zekaya bir desen verdiğinizde, anomali dediğimiz o desenin aykırısını tespit etmede insandan katbekat daha başarılı sonuçlar veriyor. Doğruluğu yüzde yüze yakın" ifadelerini kullandı. Günün son oturumunda ise Prof. Dr. Ethem Duygulu, “Girişimlerin Sürdürülebilirliği ve Döngüsel Ekonomi” konusunu ele aldı.
İkinci Gün: Kişisel Gelişim ve Kariyer Tasarımı
Etkinliğin ikinci günü, gençlerin profesyonel hayatta ihtiyaç duyacağı yumuşak becerilere (soft skills) odaklandı. Zirvede şu isimler interaktif oturumlar gerçekleştirdi:
- İlker Beyhan: Eleştirel Düşünme ve Kompleks Problem Çözme
- Mesut Şimşek: Etkili İletişim
- Ali Sinan Avşar ve Gülsüm Kaya: Öğrenmeyi Öğrenmek ve Gönüllülük
- Doç. Dr. Cemile Çetin: Kariyer Tasarımı
Bu Gelişme İzmirliler İçin Ne Anlama Geliyor?
Konak Belediyesi'nin yapay zekayı hizmet süreçlerine dahil etmesi, İzmir'in en yoğun ilçelerinden biri olan Konak'ta belediyecilik hizmetlerinin hızlanması ve hata payının minimize edilmesi anlamına geliyor. Özellikle Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi kurumlardan mezun olup iş hayatına atılmaya hazırlanan binlerce genç için bu tür zirveler, İzmir'in yerel ekonomisindeki dijital dönüşüme ayak uydurmalarını sağlıyor. Ay sonunda açılacak olan Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi ise, özellikle Alsancak ve çevresindeki genç nüfus için modern bir çalışma ve sosyalleşme alanı yaratarak bölgedeki kültürel canlılığı artıracak.
Sık Sorulan Sorular
Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi nerede ve ne zaman açılacak?
Merkez, Konak ilçesinde yer alıyor ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun açıklamasına göre bu ayın sonunda (Ekim sonu) hizmete açılacak.
Konak Belediyesi yapay zekayı hangi alanlarda kullanıyor?
Belediye Başkanı, neredeyse tüm müdürlüklerin profesyonel yapay zeka sistemlerine geçtiğini belirterek; hizmet kalitesini artırmak, hızı sağlamak ve dijital dönüşümü belediyeciliğin her alanına yaymak için bu teknolojiyi kullandıklarını ifade etti.
Yeni gençlik merkezinde neler olacak?
İki katlı olarak tasarlanan Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi'nde ders çalışma odalarının yanı sıra modern e-spor faaliyetlerinin yapılabileceği özel alanlar da bulunacak.
Etiketler


