Çevre

Konak'ta Çöp Ev Operasyonu: 10 Ton Atık Çıkarıldı

Konak Kemal Reis Mahallesi'nde halk sağlığını tehdit eden çöp eve müdahale eden belediye ekipleri, iki günlük çalışma sonunda tam 10 ton atık tahliye etti.

İzmirGündem Haber Masası
270 görüntülenme
Konak'ta Çöp Ev Operasyonu: 10 Ton Atık Çıkarıldı
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Konak Kemal Reis Mahallesi 281 Sokak’ta bulunan bir apartman dairesinden yükselen ağır kokular, mahalle sakinlerinin ihbarıyla yerini büyük bir temizlik operasyonuna bıraktı. Konak Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, çevreyi ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden çöp eve müdahale etmek için yasal süreci tamamlayarak harekete geçti. Sokak aralarına kadar yayılan koku nedeniyle pencerelerini açamaz hale gelen vatandaşların şikayeti, İzmir’in merkezindeki hijyen krizini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kemal Reis Mahallesi'nde İki Günlük Yoğun Mesai

Konak Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon, sadece bir temizlik çalışması değil, aynı zamanda kapsamlı bir tahliye işlemi olarak kayıtlara geçti. Apartman sakinlerinin uzun süredir şikayetçi olduğu daireye girebilmek için öncelikle hukuki engel aşılırken, ekipler mahkeme kararıyla kapıları açtı. Evin içindeki manzara ise temizlik işçilerini bile hayretler içerisinde bıraktı. Odaların tavana kadar eski eşya, plastik atık ve evsel çöplerle dolu olduğu görüldü.

Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar tam iki gün boyunca kesintisiz devam etti. Kemal Reis Mahallesi 281 Sokak üzerinde konuşlanan çöp kamyonları, daireden çıkarılan atıklarla defalarca dolup boşaldı. Operasyonun sonunda evden çıkarılan toplam atık miktarı 10 ton olarak ölçüldü. İki günlük yoğun mesainin ardından ev tamamen boşaltılırken, apartman ve sokak genelinde biriken kötü koku sorunu da profesyonel ekiplerin müdahalesiyle giderildi. Mahalle sakinleri, uzun süredir devam eden bu halk sağlığı sorununun çözülmesiyle rahat bir nefes aldı.

Çöp Ev İhbarı Nasıl Yapılır?

Konak sınırları içerisinde benzer durumlarla karşılaşan vatandaşlar için belediye yetkilileri iletişim kanallarını hatırlattı. Çevreyi ve toplum sağlığını tehlikeye atan, yoğun koku veya haşere oluşumuna sebebiyet veren mekanlar için ihbarlar hızla değerlendirmeye alınıyor. İzmirliler, bu tür durumları 444 35 66 numaralı telefon hattı üzerinden veya doğrudan Konak İletişim Merkezi’ne başvurarak bildirebiliyor.

Belediye yetkilileri, çöp evlere müdahale sürecinin belirli bir yasal prosedür çerçevesinde ilerlediğini vurguladı. Vatandaştan gelen ihbarın ardından, emniyet güçleri ve adli makamların dahliyle tahliye işlemleri gerçekleştiriliyor. Mahkeme kararı olmaksızın özel mülke girilemediği için sürecin hukuk kuralları içerisinde yürütüldüğü, ancak halk sağlığının her zaman öncelikli olduğu ifade edildi. Konak Belediyesi, ilçenin dar sokaklarında ve yoğun nüfuslu mahallelerinde bu tür vakaların benzer bir titizlikle takip edileceğini bildirdi.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve bitişik nizam yapıların yoğunlukta olduğu Konak’ta, tek bir dairedeki hijyen sorunu tüm sokağın yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor. Özellikle Kemal Reis Mahallesi gibi tarihi dokunun ve dar sokakların bulunduğu bölgelerde, 10 tonluk bir atık birikimi sadece koku değil, aynı zamanda ciddi bir yangın riski ve haşere istilası anlamına geliyor. Konak Belediyesi'nin bu müdahalesi, İzmir’in merkez ilçelerinde toplum sağlığının korunması adına kritik bir önem taşıyor.

Bu gelişme, özellikle Konak’ın dar sokaklarında yaşayan ve benzer sorunlardan muzdarip olan binlerce İzmirliyi yakından ilgilendiriyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Konak#CopEv#Belediye#Cevre#HalkSagligi

Sıradaki haber

İzmir'de Dev İhale Hamlesi: Dört İlçede Yeni Yatırım Dönemi Başlıyor
EkonomiSağlık

İzmir'de Dev İhale Hamlesi: Dört İlçede Yeni Yatırım Dönemi Başlıyor

7 gün önce
314

İlgili Haberler

Konak Belediyesi İzmir Eğitim Diş Hastanesi B Blok'u Mühürledi
SağlıkGündem

Konak Belediyesi İzmir Eğitim Diş Hastanesi B Blok'u Mühürledi

Konak Belediyesi, İzmir Eğitim Diş Hastanesi'nin B Bloku'nu imara aykırı yapılar gerekçesiyle mühürledi; Birlik Sağlık Sen kararın kamu hizmetini aksatacağını savundu.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
126
Konak'ta Komşu Buluşmaları: Başkan Mutlu Sahaya İndi
Gündem

Konak'ta Komşu Buluşmaları: Başkan Mutlu Sahaya İndi

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mehmet Ali Akman Mahallesi'nde düzenlenen Komşu Buluşması'nda vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinledi.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
160
Konak'ta Narko Alan Operasyonu: 8 Zehir Taciri Tutuklandı
Gündem

Konak'ta Narko Alan Operasyonu: 8 Zehir Taciri Tutuklandı

Konak'ta 4 adrese düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i tutuklanırken, yüklü miktarda uyuşturucu ve nakit para ele geçirildi.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
268
ESHOT 44 No'lu Hat Güzergahı Değişiyor: 4 Durak Kapanacak
Gündem

ESHOT 44 No'lu Hat Güzergahı Değişiyor: 4 Durak Kapanacak

Konak Murat Mahallesi'ndeki asfalt çalışması nedeniyle 44 No'lu ESHOT hattı 6 Ekim'de geçici güzergah kullanacak ve 4 durak hizmet dışı kalacak.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
248
Konak'ta 358 Çocuk Ücretsiz Oyun Evlerinden Yararlanıyor
YaşamGündem

Konak'ta 358 Çocuk Ücretsiz Oyun Evlerinden Yararlanıyor

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 9 ayrı merkezde 358 çocuğa ücretsiz hizmet veren Mutlu Çocuklar Oyun Evleri'ni ziyaret etti.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
131
Konak'ta 358 Çocuğa Ücretsiz Eğitim: 9 Merkezde Yeni Dönem Başladı
EğitimYaşam

Konak'ta 358 Çocuğa Ücretsiz Eğitim: 9 Merkezde Yeni Dönem Başladı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 9 ayrı merkezde 358 çocuğa ücretsiz hizmet veren Mutlu Çocuklar Oyun Evleri'ni ziyaret ederek miniklerle buluştu.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
127