Gündem

Konak Eşrefpaşa'da Kapı Kazası: Murat Doğan Yoğun Bakımda

Konak Eşrefpaşa Caddesi'nde park halindeki kamyonetin kapısının çarpması sonucu ağır yaralanan 3 çocuk babası Murat Doğan'ın yoğun bakımdaki yaşam mücadelesi sürüyor.

İzmirGündem Haber Masası
517 görüntülenme
Konak Eşrefpaşa'da Kapı Kazası: Murat Doğan Yoğun Bakımda
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Konak ilçesinin en işlek arterlerinden biri olan Eşrefpaşa Caddesi'nde 11 Eylül günü saat 15.40 sıralarında meydana gelen kaza, dikkatsizce açılan bir araç kapısının nasıl bir faciaya yol açabileceğini bir kez daha gösterdi. Yol kenarına park eden bir kamyonetin kapısının açılmasıyla, o sırada güzergahta seyir halinde olan 39 yaşındaki Murat Doğan çarpmanın şiddetiyle asfalt zemine savruldu.

Eşrefpaşa Caddesi'ndeki Kazanın Detayları Neler?

Olay günü 36 yaşındaki M. T., yönetimindeki kamyoneti Eşrefpaşa Caddesi üzerinde yol kenarına park etti. M. T.'nin araçtan inmek üzere sürücü kapısını açtığı esnada, aynı istikamette aracıyla (bazı kaynaklarda bisiklet, bazı kaynaklarda motosiklet olarak geçmektedir) ilerleyen Murat Doğan, aniden açılan kapıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle dengesini kaybederek yere düşen Doğan, başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır darbeler aldı.

Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine kısa sürede polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 39 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Murat Doğan'a ilk müdahale, trafik akışının yoğun olduğu caddede sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Ağır yaralı haldeki Doğan, ambulansla ivedilikle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastaneden alınan son bilgilere göre, Murat Doğan’ın hayati tehlikesi devam ediyor. Yoğun bakım ünitesine yatırılan Doğan’ın tedavisi sürerken, ailesi ve yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi sürüyor. Kazaya karışan kamyonet sürücüsü M. T. Hakkında ise gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Güvenlik Kameraları Kazayı Saniye Saniye Kaydetti

Kazanın yaşandığı bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası, yaşanan dehşet anlarını anbean kaydetti. Görüntülerde, yol kenarında duran beyaz renkli kamyonetin kapısının açıldığı ve o sırada gelen sürücünün kapıya çarparak sert bir şekilde yere düştüğü net bir şekilde görülüyor. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte, kazanın oluş şekline dair soru işaretleri de ortadan kalkmış oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, kaza yerinde incelemelerde bulunarak tutanak tuttu. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında, sürücü M. T.'nin ifadesine başvurulduğu ve güvenlik kamerası kayıtlarının dosyaya delil olarak eklendiği öğrenildi. Kaza sonrası caddede trafik bir süreliğine kontrollü olarak sağlandı.

Bu üzücü olay, özellikle İzmir gibi araç ve yaya trafiğinin iç içe geçtiği metropollerde "kapı bölgesi" (door zone) kazalarının riskini tekrar gündeme getirdi. Konak ve çevresindeki dar caddelerde park eden sürücülerin, araçtan inmeden önce arkadan gelen bir bisikletli veya motosikletli olup olmadığını kontrol etmemesi, bu tür ağır yaralanmalı kazaların ana nedeni olarak gösteriliyor.

Özellikle Konak, Karabağlar ve Buca hattını birbirine bağlayan Eşrefpaşa Caddesi gibi yoğun bölgelerde, iki tekerlekli araç kullanıcılarının güvenliği için sürücülerin "Hollanda Tekniği" olarak bilinen, kapıyı uzak el ile açma alışkanlığını edinmesi hayati önem taşıyor. Bu gelişme, İzmir'de her gün trafiğe çıkan binlerce kurye ve bisiklet kullanıcısını yakından ilgilendiriyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Konak#Esrefpasa#TrafikKazasi#Gundem#Kaza

Sıradaki haber

İzmir Konak'ta Sokakta Danslı Kutlama: Netanyahu İddiası
Gündem

İzmir Konak'ta Sokakta Danslı Kutlama: Netanyahu İddiası

19 saat önce
69

İlgili Haberler

Abdül Batur'un Acı Günü: Babası Rasim Batur Hayatını Kaybetti
Gündem

Abdül Batur'un Acı Günü: Babası Rasim Batur Hayatını Kaybetti

Eski Narlıdere ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un 93 yaşındaki babası Rasim Batur, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
158
İzmir Emniyet Müdürlüğü Binası İçin 30 Kasım'da İhale Yapılacak
Gündem

İzmir Emniyet Müdürlüğü Binası İçin 30 Kasım'da İhale Yapılacak

Konak Sümerbank Kampüsü'nde yapımı yarım kalan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ana hizmet binasının tamamlanması için 30 Kasım 2026'da ihaleye çıkılıyor.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
232
Konak ve Menemen'de Su Kesintisi: İZSU Saat Verdi
Gündem

Konak ve Menemen'de Su Kesintisi: İZSU Saat Verdi

İzmir'in Konak ve Menemen ilçelerinde meydana gelen ana boru arızaları nedeniyle üç mahallede 3 saate varan su kesintileri yaşanıyor.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
228
Konak Sahili'nde Kavga: Şüpheli Güney D.'nin Kulağını Isırarak Kopardı
Gündem

Konak Sahili'nde Kavga: Şüpheli Güney D.'nin Kulağını Isırarak Kopardı

İzmir Konak'ta ailesiyle oturan 44 yaşındaki Güney D., kendisine laf atan şüpheliyle girdiği kavgada sol kulağının bir parçasını kaybederek yaralandı.

İzmirGündem Haber Masası
9 gün önce
246
Konak Sahili'nde laf atma kavgası: Kulağını ısırıp kopardı
Gündem

Konak Sahili'nde laf atma kavgası: Kulağını ısırıp kopardı

İzmir Konak Sahili'nde ailesiyle oturan Güney D., tartıştığı şüpheli tarafından kulağı ısırılarak yaralandı; kopan parça aramalara rağmen bulunamadı.

İzmirGündem Haber Masası
9 gün önce
261
Alsancak Garı'nda Boş Vagonda Patlama ve Yangın
Gündem

Alsancak Garı'nda Boş Vagonda Patlama ve Yangın

Konak Alsancak Garı'nda sabah saatlerinde boş bir vagonda meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

İzmirGündem Haber Masası
10 gün önce
188