Gündem

Karşıyaka'da Kaldırım İşgaline Zabıta Darbesi: Cezalar Kesildi

Karşıyaka Belediyesi, Gün Sazak ve Bahriye Üçok bulvarlarında kaldırım işgaline karşı denetim yaparak izinsiz duba ve reklam materyallerini topladı.

Emre Aktaş
7 görüntülenme
Karşıyaka'da Kaldırım İşgaline Zabıta Darbesi: Cezalar Kesildi
Temsili görsel — yapay zeka ile oluşturulmuştur

Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gün Sazak Bulvarı ve Bahriye Üçok Bulvarı üzerinde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonla kaldırım işgallerine müdahale etti. Kent düzenini korumak ve yaya geçişlerini rahatlatmak amacıyla sabah saatlerinde başlayan denetimlerde, kamuya ait alanları izinsiz kullanan işletmeler ve kaldırımları otoparka çeviren sürücüler hedef alındı.

Gün Sazak ve Bahriye Üçok Bulvarlarında İşgale Geçit Yok

Zabıta ekipleri, ilçenin en yoğun yaya trafiğine sahip noktalarından biri olan Gün Sazak Bulvarı ile Bahriye Üçok Bulvarı hattında işgal yoğunluğunu tek tek tespit etti. Denetimler sırasında dükkan önlerine, yaya yollarına ve engelli geçişlerine izinsiz şekilde yerleştirilen çok sayıda duba, flama ve çeşitli reklam materyali ekipler tarafından tek tek toplandı. Kamusal alanı ticari amaçlarla daraltan bu materyallere el konulurken, cadde üzerindeki görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi hedeflendi.

Operasyon sadece reklam materyalleriyle sınırlı kalmadı. Kaldırımlara motorlu araç park ederek yayaların kullanım hakkını gasp eden sürücülere ve kurallara aykırı hareket eden işletmelere yönelik idari yaptırımlar uygulandı. Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, yaya güvenliğini tehlikeye atan ve şehir estetiğini bozan uygulamalara karşı taviz verilmeyeceğini, denetimlerin ilçenin tüm mahallelerinde planlı bir takvim dahilinde süreceğini vurguladı.

Başkan Yıldız Ünsal: Amacımız Sadece Ceza Kesmek Değil

Yapılan denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temel hedeflerinin ortak yaşam kültürünü güçlendirmek olduğunu belirtti. Zabıta ekiplerinin kamu düzenini ve yaya güvenliğini korumak adına kararlılıkla sahada olduğunu ifade eden Ünsal, şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız sadece ceza kesmek değil, kurallara uyulmasını sağlayarak ortak yaşam kültürünü güçlendirmektir. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın bu konuda göstereceği duyarlılık, daha düzenli ve yaşanabilir bir Karşıyaka için büyük önem taşıyor. Kentimizi düzenli, güvenli ve herkes için erişilebilir bir yaşam alanı haline getirmek için denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz.”

İzmir’in En Yoğun Yaya Aksında Kesintisiz Erişim Hedefi

Karşıyaka'daki bu denetimler, özellikle ilçenin çarşı merkeziyle bağlantılı ana arterlerinde yaşanan yoğunluğu yönetmek adına kritik bir öneme sahip. Gün Sazak ve Bahriye Üçok bulvarları, her gün binlerce İzmirli tarafından kullanılan, toplu taşıma durakları ve ticari alanların kesişim noktasında bulunuyor. Kaldırımların işgalden arındırılması, özellikle bebek arabası kullanan ebeveynler, yaşlılar ve engelli vatandaşların günlük yaşamını doğrudan kolaylaştırıyor.

Belediye ekipleri, idari işlemlerin yanı sıra esnafa yönelik bilgilendirme çalışmalarını da sürdürüyor. Kamusal alanın sınırları ve yasal sorumluluklar hakkında yapılan uyarıların ardından kurallara uymamakta direnen işletmelere yönelik cezai yaptırımların dozu artırılacak. Bu hamle, İzmir'in en hareketli ilçelerinden biri olan Karşıyaka'da yaya haklarının korunması noktasında güçlü bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

Sık Sorulan Sorular

Karşıyaka'da hangi bölgelerde denetim yapıldı?

Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin en işlek güzergahları arasında yer alan Gün Sazak Bulvarı ve Bahriye Üçok Bulvarı üzerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Bu bölgelerdeki işgal yoğunluğu tespit edilerek müdahale edildi.

Denetimlerde hangi materyallere el konuldu?

Kamuya ait alanlara ve kaldırımlara izinsiz olarak yerleştirilen dubalar, reklam flamaları, tabela ve çeşitli tanıtım materyalleri ekiplerce toplandı. Ayrıca kaldırımlara park eden motorlu araçlara ve kuralları ihlal eden işletmelere cezai işlem uygulandı.

Kaldırım denetimleri devam edecek mi?

Evet, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın açıklamasına göre denetimler aralıksız sürecek. Belediye, yaya güvenliğini sağlamak ve kent düzenini korumak amacıyla ilçenin farklı mahallelerinde de planlı denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

Etiketler

#Izmir IzmirGundem Karsiyaka Zabita Belediye Denetim YildizUnsal Gundem