Yaşam

Karşıyaka Çarşısı’nda Dev İftar: 5 Bin Kişi Aynı Sofrada Buluştu

Karşıyaka Belediyesi, Kadir Gecesi'nde Karşıyaka Çarşısı'nda 5 bin kişilik dev iftar sofrası kurdu. Başkan Yıldız Ünsal, dayanışma ruhunu tüm İzmir'e gösterdiklerini vurguladı.

İzmirGündem Haber Masası
227 görüntülenme
Karşıyaka Çarşısı’nda Dev İftar: 5 Bin Kişi Aynı Sofrada Buluştu
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Karşıyaka Çarşısı'nın simgeleşmiş sokakları, bu kez ticari hareketlilikle değil, 5 bin İzmirlinin omuz omuza oturduğu dev bir dayanışma sofrasıyla dolup taştı. Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve Kadir Gecesi’nde kurulan bu dev organizasyon, ilçenin kalbinde birlik ve beraberlik rüzgarı estirdi.

Karşıyaka Çarşısı’nda 5 Bin Kişilik Rekor Katılım

Ramazan ayı boyunca 13 farklı mahallede iftar sofraları kurarak binlerce vatandaşı ağırlayan Karşıyaka Belediyesi, ayın en kapsamlı organizasyonunu Kadir Gecesi’ne özel olarak gerçekleştirdi. Karşıyaka Çarşısı’nın boylu boyunca uzanan masalarında yaklaşık 5 bin kişi aynı anda iftar yapmanın huzurunu yaşadı. Etkinlikte, "Karşıyaka Ruhu" olarak adlandırılan yerel aidiyet ve dayanışma duygusu somut bir şekilde sahneye yansıdı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın ev sahipliği yaptığı bu büyük buluşmaya siyaset dünyasından da önemli isimler eşlik etti. Organizasyona CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı. Başkan Ünsal, iftar öncesinde masaları tek tek gezerek vatandaşlarla selamlaştı ve Kadir Gecesi’nin bereketini paylaştı.

Başkan Yıldız Ünsal: "Dayanışmayı Tüm İzmir’e Gösterdik"

İftar programında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka’nın bir kez daha Türkiye’ye örnek bir beraberlik sergilediğini ifade etti. Ünsal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Geleneksel çarşı iftarımızda sizlerle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ramazan ayı; dayanışmanın, paylaşmanın ve kardeşliğin en güzel yaşandığı bir zaman dilimi. Bu yıl da 13 farklı mahallemizde iftar sofraları kurarak, bu güzel ruhu hep birlikte büyüttük. Kadir Gecesi’nde, yine soframızı paylaştık, dayanışmamızı tüm İzmir’e gösterdik. Büyük bir aile olduğumuzu bu anlamlı gecede bir kez daha kanıtladık. Önümüz bayram… Sevdiklerinizle, ailenizle sağlıklı ve huzur dolu bir bayram diliyorum. Sizlerden aldığımız güçle üretmeye, kentimizi daha güzel yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Soframız bereketli, muhabbetimiz daim olsun.”

İzmir’in Sosyal Dokusunda Karşıyaka Etkisi

Karşıyaka’da gerçekleştirilen bu dev organizasyon, sadece bir yemek etkinliği değil, İzmir’in sosyal dokusunu güçlendiren önemli bir yerel dinamik olarak dikkat çekiyor. Özellikle Karşıyaka Çarşısı gibi ilçenin en yoğun noktasında binlerce kişinin bir araya gelmesi, bölgedeki esnaf ve vatandaş arasındaki bağı kuvvetlendirirken, İzmir genelindeki belediyecilik anlayışının "sosyal dayanışma" ayağını da perçinliyor.

Vatandaşlar, Kadir Gecesi gibi manevi değeri yüksek bir günde Karşıyaka Belediyesi’nin sağladığı bu imkan için Başkan Ünsal’a teşekkürlerini iletti. Ramazan boyunca mahalle mahalle yayılan bu enerji, bayram öncesi ilçedeki huzur ortamını zirveye taşıdı. Bu gelişme, özellikle bayram alışverişi için çarşıya gelen on binlerce İzmirli için de unutulmaz bir görsel şölen ve manevi bir durak oldu.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Karsiyaka#Iftar#YildizUnsal#Gundem#Dayanisma

Sıradaki haber

Karşıyaka’da Kent95 Parkı Açıldı: 95 Santimlik Bir Bakış
YaşamGündem

Karşıyaka’da Kent95 Parkı Açıldı: 95 Santimlik Bir Bakış

10 gün önce
174

İlgili Haberler

Karşıyaka Tay Park'ta 8 Can Dost Yeni Yuvasına Kavuştu
ÇevreYaşam

Karşıyaka Tay Park'ta 8 Can Dost Yeni Yuvasına Kavuştu

Karşıyaka Belediyesi'nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte 3 köpek ve 5 kedi sahiplendirilerek sıcak yuvalarına kavuştu.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
153
Karşıyaka'da Deprem Alarmı: Belediye Personeli Tahliye Edildi
Gündem

Karşıyaka'da Deprem Alarmı: Belediye Personeli Tahliye Edildi

Karşıyaka Belediyesi, Şantiye Tesisleri'nde gerçekleştirdiği deprem tahliye tatbikatıyla olası afetlere karşı müdahale kapasitesini test etti.

İzmirGündem Haber Masası
6 gün önce
285
Karşıyaka Belediyesi Filosuna 17 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
Gündem

Karşıyaka Belediyesi Filosuna 17 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

Karşıyaka Belediyesi, öz kaynaklarıyla satın aldığı 17 yeni çöp kamyonunu hizmete alarak temizlik filosunu güçlendirdi ve kiralık araç ihtiyacını azaltacak adımı attı.

İzmirGündem Haber Masası
9 gün önce
181
Karşıyaka'da Reklam Panosu Krizi: Yıldız Ünsal'dan Büyükşehir'e Sert
EkonomiGündem

Karşıyaka'da Reklam Panosu Krizi: Yıldız Ünsal'dan Büyükşehir'e Sert

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kent A. Ş.’ye ait reklam panolarının sökülmesi ve Çatı Bostanlı için kesilen 1,2 milyon liralık ecrimisil cezasına belgelerle tepki gösterdi.

İzmirGündem Haber Masası
16 gün önce
208
Karşıyaka'da Halk Danslarına Rekor Katılım: 980 Kayıt
YaşamKültür

Karşıyaka'da Halk Danslarına Rekor Katılım: 980 Kayıt

Karşıyaka Belediyesi'nin ücretsiz halk dansları kurslarına 980 kişi kayıt yaptırırken, eğitimler Ekim ayında Bahçelievler'de başlayacak.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
112
Karşıyaka’da Kent 95 Parkı Açılıyor: Çocuklar İçin Özel Alan
YaşamGündem

Karşıyaka’da Kent 95 Parkı Açılıyor: Çocuklar İçin Özel Alan

Karşıyaka Belediyesi, Yalı Mahallesi’nde 0-3 yaş grubu için tasarlanan 550 metrekarelik Kent 95 Parkı’nı 29 Eylül Salı günü hizmete açıyor.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
157