Ekonomi

Karabağlar'da Erken Seçim Çağrısı: Esnaf Tükendi

CHP İzmir heyeti Karabağlar’da esnaf ve muhtarlarla buluştu. Çağatay Güç ekonomik çıkmaza dikkat çekerek tek kurtuluşun erken seçim olduğunu vurguladı.

İzmirGündem Haber Masası
229 görüntülenme
Karabağlar'da Erken Seçim Çağrısı: Esnaf Tükendi
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Karabağlar Bahariye Mahallesi’ndeki çarşı esnafının dertlerini dinleyen CHP İzmir heyeti, ilçede adeta "erken seçim" rüzgarı estirdi. CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un başını çektiği heyet, Karabağlar sokaklarında vatandaşın nabzını tuttu. Saha çalışmasına CHP Karabağlar İlçe Başkanı Volkan Gürboğa ve Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay da eşlik ederek yerel sorunları yerinde inceledi.

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç: "Kalıcı Çözüm İçin Erken Seçim Şart"

Ziyaretler sırasında vatandaşlarla bir araya gelen Çağatay Güç, 4 Mayıs tarihinden bu yana İzmir’in 30 ilçesinde sürdürdükleri saha çalışmalarında en büyük gündemin ekonomi olduğunu vurguladı. Devlet bütçesinin yanlış yönetildiğini savunan Güç, ülkenin baştan aşağı bir iflasın eşiğinde olduğunu dile getirdi. Halkın büyük bir çıkmaz içinde olduğunu belirten Güç, esnafın bu süreçten en derin yarayı alan kesim olduğunu ifade etti.

Güç, Karabağlar’da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Ülkenin her sorununda olduğu gibi esnafımızın sorunlarının kaynağı da plansızlık ve kaynakların yanlış kullanımıdır. Halkımız tek kurtuluşun erken seçim olduğunu düşünüyor. Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımız sandığı beklediklerini söylüyorlar. İktidarımızda, ülkeyi bu keyfi yönetimden kurtaracağız. Liyakatli kadrolarımızla çözüm planlarımız hazır. Ancak kalıcı çözüm için erken seçim artık bir zorunluluktur."

İzmir genelinde yürüttükleri çalışmalarda adresler değişse de İzmirlilerin ortak çığlığının değişmediğini kaydeden Güç, seçim sandığı gelene kadar yerel yönetim imkanlarıyla vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini, ancak asıl değişimin merkezi yönetimle mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Şoförler Odası’ndan Sert Tepki: "Anahtarları Atma Noktasına Geldik"

Heyetin bir sonraki durağı Karabağlar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası oldu. Oda Başkanı Erkan Özkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen CHP heyeti, taksici esnafının yaşadığı ekonomik buhranı dinledi. Esnafın durumunu "eriyen bir mum" olarak tanımlayan Özkan, vergi sistemindeki değişikliklerin esnafın belini büktüğünü belirtti. Özellikle basit usulden gerçek usule geçişin maliyetleri artırdığını vurgulayan Özkan, geçmişte yazar kasa atılan dönemleri hatırlatarak, yakında anahtar atma noktasına geleceklerini söyledi.

Taksici esnafının taleplerini sıralayan Erkan Özkan, şu detaylara dikkat çekti:

  • ÖTV Muafiyeti: Verilen ÖTV muafiyeti sözlerinin tutulmaması nedeniyle araç yenileme yapılamıyor.
  • Korsan Taşımacılık: Kronikleşen korsan sorununa karşı etkili bir çözüm üretilmiyor.
  • Sigorta Sorunları: Şoför sigortalarındaki eksiklikler ve yüksek primler esnafı zorluyor.
  • Araç Yenileme: Üç yıl satmama şerhiyle yeni araç alıp kaliteli hizmet vermek istediklerini ancak devlet desteği göremediklerini belirttiler.

Esnafın taleplerini dinleyen Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Türkiye siyasetine yön veren kritik bir kurum olduğunu hatırlattı. Erol, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile koordineli çalışarak; vergi sistemi, ÖTV ve sigorta gibi konularda hazırlayacakları kanun tekliflerinin Meclis'te takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

58 Mahalle Muhtarının Ortak Sorunu: Riskli Alan ve Altyapı

Saha çalışmaları kapsamında Karabağlar’daki 58 mahalle muhtarıyla da bir toplantı gerçekleştirildi. Muhtarlar, ilçenin en büyük engeli olarak "Riskli Alan" ilan edilen bölgelerdeki hizmet kısıtlamalarını gösterdi. Bu statü nedeniyle mahallelerine doğal gaz götüremediklerini ve temel altyapı hizmetlerini alamadıklarını belirten muhtarlar, bu durumun yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade etti. Ayrıca bölgede artan madde bağımlılığı ve güvenlik zafiyetleri de toplantının öncelikli başlıkları arasında yer aldı.

Çağatay Güç, muhtarların taleplerine cevaben, "Belediye başkanlarımız sizlerle zaten omuz omuza çalışıyor. Ancak biz sizlere bugün sizden esirgenen devlet imkanlarını sunmak istiyoruz. Sosyal yardımlardan yol yapımına, güvenlik endişelerinden özlük haklarınıza kadar her konuda yanınızdayız" dedi. Karabağlar halkı için geçen her günün kayıp olduğunu savunan Güç, merkezi yönetimin engellerini aşmak için sandığın şart olduğunu yineledi.

Eskiizmir Pazaryeri’nde Pazar Filesi Boş Kaldı

Programın devamında Eskiizmir Pazaryeri’ne giden CHP heyeti, burada hem pazarcı esnafıyla hem de alışverişe çıkan vatandaşlarla görüştü. Pazarcı esnafı, artan nakliye masrafları ve haldeki yüksek fiyatlar nedeniyle satış yapamaz hale geldiklerinden şikayet etti. Vatandaşlar ise hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığını, her hafta etiketlerin değişmesi sebebiyle pazar filesini dolduramadıklarını dile getirdi.

Karabağlar programı, Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Anneler Günü Kermesi ziyaretiyle son buldu. Kendi el emeklerini satarak ev ekonomisine katkı sağlamaya çalışan kadınların stantlarını gezen heyet, kadınların üretim aşamasında yaşadığı zorlukları not aldı.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

Karabağlar, İzmir'in en yoğun nüfuslu ve yapılaşma sorunlarının en yoğun hissedildiği ilçelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle "Riskli Alan" kararları nedeniyle kilitlenen altyapı yatırımları, ilçedeki yaklaşık 500 bin vatandaşın günlük yaşamını doğrudan olumsuz etkiliyor. CHP heyetinin bu ziyareti, yerel yönetimlerin gücünün yetmediği merkezi hükümet kaynaklı sorunların (ÖTV, vergi sistemi, altyapı izinleri) İzmirli seçmen nezdinde nasıl bir karşılık bulduğunu göstermesi açısından kritik önem taşıyor. Bu gelişme, özellikle Karabağlar, Buca ve Bornova gibi esnaf yoğunluklu ilçelerdeki ekonomik beklentinin seçim odaklı bir sürece evrildiğini kanıtlıyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Karabaglar#Gundem#Ekonomi#CHP#ErkenSecim

Sıradaki haber

Karabağlar Meclisinde Helil Kınay’a AK Parti Sorusu
Gündem

Karabağlar Meclisinde Helil Kınay’a AK Parti Sorusu

8 gün önce
409

İlgili Haberler

Karabağlar'da Balkondan Atılan Aylin Güler Davası Başladı
Gündem

Karabağlar'da Balkondan Atılan Aylin Güler Davası Başladı

İzmir Karabağlar'da 4. Kattan düşen Aylin Güler davasında eşi Okan Güler ve iki sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
172
Karabağlar'da Ardıç Kökleri Sanata Dönüştü: 27 Eser Sergileniyor
KültürGündem

Karabağlar'da Ardıç Kökleri Sanata Dönüştü: 27 Eser Sergileniyor

Karabağlar Belediyesi, öğretmen ve sanatçı Fikret Doğan’ın doğadan topladığı ardıç köklerinden oluşan 27 eserlik heykel sergisine ev sahipliği yapıyor.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
140
İzmir Kavacık Kamp Alanları: Diyar Tepesi ve Otantik Rehberi
YaşamGündem

İzmir Kavacık Kamp Alanları: Diyar Tepesi ve Otantik Rehberi

Karabağlar Kavacık'taki Diyar Tepesi ve Otantik kamp alanları, yüksek rakımı ve ormanlık yapısıyla İzmirlilere doğayla iç içe alternatif bir rota sunuyor.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
136
Karabağlar'da Hayat Kurtaran Adım: 6 Noktaya OED Cihazı Yerleştirildi
SağlıkGündem

Karabağlar'da Hayat Kurtaran Adım: 6 Noktaya OED Cihazı Yerleştirildi

Karabağlar Belediyesi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü kapsamında ilçenin 6 farklı noktasına ani kalp durmalarına müdahale edecek OED cihazlarını yerleştirerek hizmete sundu.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
170
İzmir Kemalpaşa'da 125 Milyonluk Kaçak Tütün Operasyonu
EkonomiGündem

İzmir Kemalpaşa'da 125 Milyonluk Kaçak Tütün Operasyonu

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir fabrikaya düzenlenen operasyonda 125,4 milyon lira değerinde kaçak tütün üretim malzemesi ele geçirildi ve bir şüpheli yakalandı.

İzmirGündem Haber Masası
21 saat önce
83
ENSİA 10. Yılını İzmir'de Kutladı: Hedef Yerli Teknoloji
EkonomiÇevre

ENSİA 10. Yılını İzmir'de Kutladı: Hedef Yerli Teknoloji

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, 10. Kuruluş yıl dönümünü İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen görkemli bir törenle kutladı.

İzmirGündem Haber Masası
21 saat önce
80