Spor

İzmirli Tekvandocular Avrupa'da Zirvede: İki Altın Bir Bronz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tekvandocuları, Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Oyunları’nda iki altın ve bir bronz madalya kazanarak Hırvatistan biletini aldı.

İzmirGündem Haber Masası
203 görüntülenme
İzmirli Tekvandocular Avrupa'da Zirvede: İki Altın Bir Bronz
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tekvandocuları, Sırbistan’ın Niş kentinde düzenlenen Multi Taekwondo Avrupa Oyunları’nda kürsünün zirvesine çıktı. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenen organizasyona 40 ülkeden yaklaşık 1.900 sporcu katılırken, İzmirli sporcular iki altın ve bir bronz madalya ile şehre döndü. Sırbistan’daki bu büyük organizasyonda elde edilen dereceler, sporcuların uluslararası arenadaki yerini sağlamlaştırırken İzmir’in spor altyapısındaki gücünü bir kez daha kanıtladı.

Kaan Yelaldı 54 Kiloda Rakiplerini Tek Tek Eledi

54 kilo erkekler kategorisinde sahaya çıkan Kaan Yelaldı, organizasyon boyunca sergilediği performansla tüm rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Yelaldı’nın altın madalyaya uzanan yolculuğu, ilk turda Büyük Britanya’dan Cameron Done karşısında aldığı galibiyetle başladı. Teknik üstünlüğünü ikinci turda da sürdüren İzmirli sporcu, Fransız Eliot Guardiola’yı saf dışı bırakarak adını bir üst tura yazdırdı. Üçüncü turda İspanya temsilcisi Bernat Nadal Mir ile karşılaşan Yelaldı, bu zorlu müsabakayı da kazanarak finale yükseldi.

Final karşılaşmasında Rusya’dan Dmitriy Balakhneev ile karşı karşıya gelen Kaan Yelaldı, disiplinli oyunuyla rakibini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Kaan Yelaldı, bu başarısıyla sadece kürsünün en üst basamağına çıkmakla kalmadı, aynı zamanda aralık ayında Hırvatistan’da düzenlenecek olan U21 Ümitler Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı elde etti. 54 kiloda elde edilen bu şampiyonluk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün tekvando branşındaki başarısını uluslararası düzeye taşıdı.

Gençlerde Eda Yelaldı Rüzgarı Esti

Gençler 42 kilo kategorisinde mücadele eden Eda Yelaldı, Sırbistan’daki organizasyonu şampiyonlukla tamamlayan bir diğer isim oldu. Eda Yelaldı, turnuvanın ikinci turunda ev sahibi Sırbistan’dan Lena Milosevic ile karşılaştı ve rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Türkiye’den Sakibe Su Dağ ile eşleşen Yelaldı, bu turu da geçerek yarı finale adını yazdırdı. Yarı final müsabakasında İtalyan Ilaira Nicoletti’yi mağlup eden İzmirli tekvandocu, finalde Yunanistan’dan Ilektra Tsouprol’un rakibi oldu.

Final maçında Yunan rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen Eda Yelaldı, karşılaşmayı kazanarak altın madalyayı boynuna taktı. Gençler kategorisinde elde edilen bu başarı, İzmirli genç sporcuların Avrupa ölçeğindeki rekabette ne kadar iddialı olduklarını gösterdi. Eda Yelaldı’nın performansı, organizasyonu takip eden teknik heyet ve izleyicilerden tam not aldı. İzmir’in genç yeteneklerinden biri olan Yelaldı, bu zaferle kariyerine önemli bir Avrupa şampiyonluğu daha eklemiş oldu.

Zehra Gürbüz Bronz Madalya ile Hırvatistan Yolcusu

Büyük kadınlar 46 kilo kategorisinde İzmir’i temsil eden Zehra Gürbüz, Multi Taekwondo Avrupa Oyunları’nı üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı. Turnuvaya ilk turu bay geçerek başlayan Gürbüz, ikinci turda Rusya’dan Daria Poluektova’yı mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde yine Rusya’dan Aminat Kamalutdinova ile karşılaşan sporcu, bu müsabakayı da kazanarak yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Yarı finalde Yunanistan’dan Melina Georgiou’ya mağlup olan Zehra Gürbüz, turnuvayı bronz madalya ile noktaladı.

Zehra Gürbüz’ün elde ettiği bu üçüncülük, ona Kaan Yelaldı ile birlikte yeni bir uluslararası kapı açtı. Gürbüz, bu derecesi sayesinde aralık ayında Hırvatistan’da gerçekleştirilecek olan U21 Ümitler Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. İzmirli iki sporcunun Hırvatistan’da Türkiye’yi ve İzmir’i temsil edecek olması, kulüp bünyesindeki diğer sporcular için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Büyük kadınlar kategorisindeki bu başarı, İzmir’in tekvandodaki sürekliliğini ortaya koyuyor.

İzmir Sporu İçin Avrupa Vizyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün elde ettiği bu başarılar, kentin spor vizyonunun bir parçası olarak değerlendiriliyor. Sırbistan’ın Niş kentindeki organizasyonda 40 ülkeden gelen 1.900 sporcu arasından sıyrılarak üç madalya ile dönmek, İzmirli sporcuların hazırlık sürecinin kalitesini gösteriyor. Kaan Yelaldı, Eda Yelaldı ve Zehra Gürbüz’ün elde ettiği bu sonuçlar, İzmir’in amatör branşlara verdiği desteğin meyvelerini topladığını kanıtlar nitelikte.

Bu başarı, özellikle Karşıyaka, Konak ve Bornova gibi ilçelerdeki spor salonlarında ter döken binlerce genç İzmirli sporcu için somut bir hedef oluşturuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla uluslararası turnuvalara katılan tekvandocular, kazandıkları madalyalarla kentin spor kültürüne katkı sağlıyor. Aralık ayında Hırvatistan’da düzenlenecek olan U21 Ümitler Avrupa Şampiyonası, İzmirli sporcuların yeni hedefi olarak takvimdeki yerini aldı.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Spor#Tekvando#AvrupaSampiyonasi#KaanYelaldi#EdaYelaldi#ZehraGurbuz

Sıradaki haber

İzmir Körfezi'nde 103 Mil Cumhuriyet Kupası Sahiplerini Buldu
SporGündem

İzmir Körfezi'nde 103 Mil Cumhuriyet Kupası Sahiplerini Buldu

19 saat önce
122

İlgili Haberler

İzmir Körfezi'nde 103 Millik Cumhuriyet Yat Yarışı Başladı
SporGündem

İzmir Körfezi'nde 103 Millik Cumhuriyet Yat Yarışı Başladı

İzmir Körfezi'nde düzenlenen 103. Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları'nın son etabı Konak İskelesi açıklarından verilen startla başladı.

İzmirGündem Haber Masası
24 saat önce
81
Süper Lig ve 1. Lig'de Haftanın Programı: Göztepe Sahaya Çıkıyor
SporGündem

Süper Lig ve 1. Lig'de Haftanın Programı: Göztepe Sahaya Çıkıyor

Trendyol Süper Lig 10. Hafta ve 1. Lig 13. Hafta heyecanı yarın başlıyor; Göztepe, Cumartesi günü Fenerbahçe deplasmanına konuk oluyor.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
100
Karşıyaka Bolu'da Gençleriyle Tarih Yazdı: Kupada 3-1’lik Zafer
SporGündem

Karşıyaka Bolu'da Gençleriyle Tarih Yazdı: Kupada 3-1’lik Zafer

Karşıyaka, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. Lig ekibi Boluspor'u U19 ve U18 takviyeli kadrosuyla uzatmalarda 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
115
Göztepe Juan İçin 20 Milyon Euro Bonservis Belirledi
SporGündem

Göztepe Juan İçin 20 Milyon Euro Bonservis Belirledi

Göztepe'nin Brezilyalı golcüsü Juan için Sport Republic bonservis bedelini 20 milyon euroya çıkarırken Avrupa devleri transfer için sıraya girdi.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
122
Göztepe U19 Hollanda'da Kaybetti: Tur Şansı İzmir'e Kaldı
SporGündem

Göztepe U19 Hollanda'da Kaybetti: Tur Şansı İzmir'e Kaldı

UEFA Gençlik Ligi'nde AZ Alkmaar'a deplasmanda 3-1 yenilen Göztepe U19 takımı, 3 Kasım'daki rövanşta tur için sahaya çıkacak.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
116
Altay Kaptanı Sefa Özdemir'in Talihsiz İki Haftası
SporGündem

Altay Kaptanı Sefa Özdemir'in Talihsiz İki Haftası

Altay'da 5. Sezonunu geçiren 28 yaşındaki kaptan Sefa Özdemir, son iki maçta yaşadığı penaltı ve kendi kalesine gol şanssızlığıyla dikkat çekti.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
97