İzmirli minik judoculardan Balkan'da 3 madalya, hedef olimpiyatlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün 11 yaşındaki judocuları Saraybosna'daki Balkan Şampiyonası'ndan bir gümüş ve iki bronz madalyayla döndü.

Saraybosna'da düzenlenen Judo Süper Minikler Balkan Şampiyonası'nda tatamiye çıkan üç İzmirli judocu, Türkiye'ye üç madalyayla döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Elif Aydın 32 kiloda gümüş, Poyraz Yetginoğlu 42 kiloda, Şura Özer ise 25 kiloda bronz madalya kazandı.
11 ülkeden 336 sporcunun katıldığı organizasyon, henüz 11 yaşındaki üç sporcu için ilk yurt dışı deneyimi oldu. Madalyalar, kulübün altyapı çalışmalarının uluslararası karşılığını ortaya koydu.
İzmir'den Saraybosna'ya uzanan madalya yolu
Üç minik judocunun Bosna Hersek yolculuğu İzmir'deki yerel müsabakalarla başladı. İzmir'de başarılı sonuçlar alan sporcular Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı; ulusal organizasyonda bir altın ve iki bronz madalya elde edince Balkan Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışma fırsatı yakaladılar.
Kulübün judo takımları sorumlusu ve antrenörü Ömer Savcı, 2015-2016 doğumlu sporcuların yer aldığı süper minikler kategorisinin bu yıl ilk kez federasyonun faaliyet programına alındığını anlattı. Savcı, "Bu çocuklarımız önce İzmir'de yarıştı ve Türkiye'deki şampiyonaya katılmaya hak kazandılar. Türkiye şampiyonasında bir altın iki bronz madalya aldılar ve Balkan şampiyonasında ülkemizi temsil ettiler. Bosna Hersek'te yapılan turnuvada sporcularımız bir gümüş iki bronz madalya alarak bizleri, ailelerini gururlandırdılar. Sporcularımızın yaşları küçük fakat hayalleri çok büyük" dedi.
Minikler kategorisinin de altında, kulübün en küçük yaş grubunda mücadele eden sporcularla ilgili konuşan Savcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın desteğine dikkat çekti: "Başkanımız Sayın Cemil Tugay'ın verdiği destekle küçük, büyük, genç, yaşlı herkes spor yapabiliyor."
250 minik judocunun ortak hedefi: 2036 ve 2040
Kulübün spor okulları ve bireysel antrenmanlarında süper minikler kategorisinde yaklaşık 250 sporcu eğitim görüyor. Kulübün uzun vadeli planı, 2036 ve 2040 Olimpiyat Oyunları'na sporcu yetiştirmek. Başkan Tugay'ın "Olimpiyatlarda İzmir'den daha fazla sporcu yer almalı" vizyonu, kulübün altyapı planlamasında belirleyici.
Savcı, "Bu sporcularımızla ana hedefimiz 2036 ve 2040 yıllarındaki olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek. Başkanımızın, 'Biz bu çocuklarımızı olimpiyatlara hazırlayacağız' sözü vardı. Spor okulları ve bireysel antrenmanlarda 250'ye yakın sporcumuz var. Başarılıyız. Belediyemiz, kulüp başkanımız, yöneticilerimiz çok destek veriyor" diye konuştu.
Elif, Poyraz ve Şura'nın hikâyeleri
Sekiz yıldır judo yapan Elif Aydın, spora ailesinin yönlendirmesiyle başladı. "Turnuva heyecanlı ve iyi geçti. Rakiplerimle mücadelem sonucunda ikinci olarak gümüş madalya kazandım. Ablam ve ağabeyim judoya gidiyordu, onlar bıraktı, annem 'belki Elif beğenir' dedi. Büyüdüğümde daha büyük organizasyonlarda madalya sahibi olmak istiyorum. Hedefim hep birinci olmak" dedi.
Altı yıldır judo yapan Poyraz Yetginoğlu için Saraybosna, spordaki kadar kişisel bir deneyim de oldu. "İlk defa yurt dışına çıktım ve ailemden ilk defa bu kadar uzaktaydım. Bu yüzden biraz stresliydim ama maçlara ve yenmeye odaklandım. Üçüncü oldum, bronz madalya aldım. Hayalim daha büyük turnuvalarda madalyalar almak. Olimpiyatlara katılmak ve her zaman birinci olmak istiyorum."
25 kiloda üçüncü olan Şura Özer ise Türkiye'yi uluslararası bir organizasyonda temsil etmenin mutluluğunu paylaştı: "Güzel geçti. Türkiye'yi temsilen gittiğim için ve madalya kazandığım için mutluyum. Yaşım ilerlediğinde olimpiyatlara gitmek ve daha çok madalya almak istiyorum."
Etiketler






