Gündem

İzmir Trafik Raporu 17-23 Ağustos: En Yoğun Güzergâh Konak-Karşıyaka

İzmirGündem'in 17-23 Ağustos 2026 haftası trafik ölçümlerine göre kentin en yoğun güzergâhı, zirve saatlerde ortalama 8.5 dakika gecikmeyle Konak-Karşıyaka yönü oldu.

İzmirGündem Haber Masası
213 görüntülenme
İzmir Trafik Raporu 17-23 Ağustos: En Yoğun Güzergâh Konak-Karşıyaka
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

İzmirGündem'in TomTom trafik servisi üzerinden yaptığı 2240 güzergâh ölçümünün analizine göre, 17-23 Ağustos 2026 haftasında İzmir'in en yoğun güzergâhı zirve saatlerde ortalama 8.5 dakika gecikmeyle Altınyol üzerindeki Konak-Karşıyaka yönü oldu.

Haftanın En Yoğun 5 Güzergâhı

  1. Konak → Karşıyaka (Altınyol): zirve saatlerde ortalama +8.5 dk gecikme (normal sürenin %42.3 üzeri). Haftanın en kötü anı: Salı 18.30 (+27 dk)
  2. Karşıyaka → Konak (Altınyol): zirve saatlerde ortalama +6.7 dk gecikme (normal sürenin %38.3 üzeri). Haftanın en kötü anı: Perşembe 17.30 (+19 dk)
  3. Bayraklı → Çiğli (Anadolu Caddesi): zirve saatlerde ortalama +6.7 dk gecikme (normal sürenin %22.4 üzeri). Haftanın en kötü anı: Çarşamba 18.00 (+20 dk)
  4. Bornova → Konak (Ankara Caddesi): zirve saatlerde ortalama +6.5 dk gecikme (normal sürenin %33.9 üzeri). Haftanın en kötü anı: Salı 18.00 (+20 dk)
  5. Konak → Güzelbahçe (Sahil Yolu (Mithatpaşa)): zirve saatlerde ortalama +5.8 dk gecikme (normal sürenin %16.0 üzeri). Haftanın en kötü anı: Cuma 19.00 (+17 dk)

Haftanın En Yoğun Günü ve Saati

Şehir genelinde en yüksek ortalama gecikme Çarşamba günü saat 18.00-19.00 arasında ölçüldü: güzergâh başına ortalama 9.7 dakika. Bu saatte yola çıkacaksanız toplu taşıma alternatiflerini değerlendirmekte fayda var.

Önceki Haftaya Göre Değişim

  • Konak → Karşıyaka: ortalama gecikme 1.3 dk arttı
  • Karşıyaka → Konak: ortalama gecikme 0.9 dk azaldı
  • Bayraklı → Çiğli: ortalama gecikme 1.1 dk arttı
  • Bornova → Konak: ortalama gecikme 0.1 dk arttı
  • Konak → Güzelbahçe: ortalama gecikme 0.2 dk arttı

Güncel trafik durumu her gün İzmir Trafik Durumu sayfasında yayınlanıyor; X hesabımızda her sabah 08.15 ve akşam 18.15'te özet paylaşılıyor.

İzmir'de en yoğun trafik hangi güzergâhta?

17-23 Ağustos 2026 haftası ölçümlerine göre en yoğun güzergâh Konak-Karşıyaka yönü oldu; zirve saatlerde ortalama 8.5 dakika gecikme ölçüldü. Sıralama haftadan haftaya değişebildiği için güncel tabloyu trafik sayfamızdan kontrol etmek en sağlıklısıdır.

İzmir'de trafiğe çıkmak için en kötü saat hangisi?

Geçen haftanın verisinde şehir genelinde en yüksek gecikme Çarşamba günü 18.00-19.00 aralığında ölçüldü. Genel olarak hafta içi 08.00-09.30 ve 17.30-19.00 aralıkları İzmir'de en yoğun dilimlerdir.

Metodoloji: İzmirGündem, TomTom trafik servisinden 20 sabit güzergâhı zirve saatlerde 30 dakikada bir ölçer. Bu analiz 17-23 Ağustos 2026 haftasının 2240 ölçümünü kapsar; gecikme, güncel sürenin trafiksiz süreden farkıdır. Veriler alıntılanırken İzmirGündem kaynak gösterilmelidir.

Etiketler

#izmir trafik#izmir trafik analizi#izmir en yoğun güzergâh#izmir trafik yoğunluğu#konak karşıyaka trafik

Sıradaki haber

Konak'taki Kundaklama Olayında 4 Suç Örgütü Üyesi Tutuklandı
Gündem

Konak'taki Kundaklama Olayında 4 Suç Örgütü Üyesi Tutuklandı

1 gün önce
149

İlgili Haberler

Konak'ta Narko Alan Operasyonu: 8 Zehir Taciri Tutuklandı
Gündem

Konak'ta Narko Alan Operasyonu: 8 Zehir Taciri Tutuklandı

Konak'ta 4 adrese düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i tutuklanırken, yüklü miktarda uyuşturucu ve nakit para ele geçirildi.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
358
ESHOT 44 No'lu Hat Güzergahı Değişiyor: 4 Durak Kapanacak
Gündem

ESHOT 44 No'lu Hat Güzergahı Değişiyor: 4 Durak Kapanacak

Konak Murat Mahallesi'ndeki asfalt çalışması nedeniyle 44 No'lu ESHOT hattı 6 Ekim'de geçici güzergah kullanacak ve 4 durak hizmet dışı kalacak.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
303
Altınyol'da zincirleme kaza: 8 araç birbirine girdi
Gündem

Altınyol'da zincirleme kaza: 8 araç birbirine girdi

İzmir Konak'taki Şaraphane Köprüsü inişinde 7 otomobil ve 1 motosikletin karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
325
Karşıyaka'da Deprem Alarmı: Belediye Personeli Tahliye Edildi
Gündem

Karşıyaka'da Deprem Alarmı: Belediye Personeli Tahliye Edildi

Karşıyaka Belediyesi, Şantiye Tesisleri'nde gerçekleştirdiği deprem tahliye tatbikatıyla olası afetlere karşı müdahale kapasitesini test etti.

İzmirGündem Haber Masası
6 gün önce
284
İzmir İtfaiyesi Konak İZSU Binasında Yangın Tatbikatı Yaptı
Gündem

İzmir İtfaiyesi Konak İZSU Binasında Yangın Tatbikatı Yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri Konak İZSU binasında gerçekleştirdiği gerçeği aratmayan tatbikatla olası yangınlara hazırlığını test etti.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
219
Cemil Tugay ADD İstifası Hakkında Konuştu: Atatürk Sevgisini Kimse
Gündem

Cemil Tugay ADD İstifası Hakkında Konuştu: Atatürk Sevgisini Kimse

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ADD Karşıyaka şubesinden e-Devlet üzerinden istifa etmesine yönelik eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
498