İzmir Körfezi'nde Kirlilik Alarmı!

Başkan Tugay, Körfez'e bırakılan mazot ve yağ atıklarının, yaz aylarında yaşanan kötü koku ve çevre kirliliğinin başlıca nedenlerinden biri olduğunu vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber ederek Körfez'i temizlemeye çalıştığını ancak denetim ve cezai yaptırım yetkisinin belediyede olmadığını ifade etti.
Tugay, "Bizler yetki ve imkanlarımız doğrultusunda Körfez’i temizlemeye çalıştıkça, bu sorumsuz kirletmeler devam ediyor. İlgili kurumların denetimleri sıklaştırması ve caydırıcı cezalar uygulaması artık kaçınılmazdır," dedi. Kirliliğin sadece çevresel bir sorun olmadığını, aynı zamanda halk sağlığını ve kent yaşamını doğrudan etkilediğini de sözlerine ekledi. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan olumsuz görüntülerin ve kokunun temelinde kontrolsüz ve denetimsiz deşarjların yattığını belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kirlilikle mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Başkan Tugay, bu soruna dikkat çekmeye ve Körfez'i korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Ancak bu mü
[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]