Yaşam

İzmir İtfaiyesi'nin Genç Neferleri Alevlere Meydan...

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde göreve başlayan 19 yaşındaki Arda Çellik ve 20 yaşındaki Berra Uymaz, zorlu eğitimleri tamamlayarak sahaya indi.

İzmirGündem Haber Masası
146 görüntülenme
İzmir İtfaiyesi'nin Genç Neferleri Alevlere Meydan...
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın en genç neferleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde İzmir sokaklarında can kurtarmak için göreve atıldı. Henüz 19 yaşında alevlerin arasına giren Arda Çellik ve 20 yaşındaki Berra Uymaz, hayallerini süsleyen itfaiyecilik mesleğini İzmir’in dört bir yanında profesyonel bir disiplinle icra ediyor. Çocukluk oyuncaklarından profesyonel yangın ekipmanlarına uzanan bu yolculuk, İzmirli gençlerin kentin güvenliğindeki kritik rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Arda Çellik: 19 Yaşında Bir Çocukluk Hayali

Yaklaşık 10 ay önce İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde göreve başlayan 19 yaşındaki Arda Çellik, mesleğine olan tutkusunu çocukluk yıllarına dayandırıyor. İtfaiye oyuncaklarıyla büyüdüğünü ve bir itfaiye lisesini ziyaret ettikten sonra kariyer yolunu çizdiğini belirten Çellik, bu hayalini gerçekleştirmek için zorlu bir hazırlık sürecinden geçti. KPSS sınavının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan mülakatlarda başarı gösteren genç itfaiyeci, aldığı yoğun eğitimlerin ardından sahadaki yerini aldı.

Mesleğin sadece fiziksel güç değil, aynı zamanda yüksek bir mental dayanıklılık gerektirdiğini ifade eden Çellik, İzmir’deki görev süresi boyunca hem büyük çaplı yangınlarda hem de daha küçük olaylarda aktif rol üstlendi. Ekip ruhunun itfaiyecilikteki önemine vurgu yapan Çellik, "Bu işte her saniye çok değerli. Aldığımız eğitimler sayesinde en zor anlarda bile profesyonelce hareket edebiliyoruz. İnsanların canını ve malını kurtarmak, onlara en zor anlarında yardım eli uzatmak tarif edilemez bir gurur kaynağı" sözleriyle duygularını dile getiriyor.

Berra Uymaz: "En Küçük Hata Can Kaybına Yol Açabilir"

İzmir İtfaiyesi'nin bir diğer genç kahramanı ise 20 yaşındaki Berra Uymaz. Geçen yılın Eylül ayında göreve başlayan Uymaz, itfaiyecilik lisesinden mezun olduktan sonra eğitimini üniversite düzeyinde de sürdürerek bu alanda tam donanımlı bir hale geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personel alım süreçlerini başarıyla tamamlayan Uymaz, mesleğe başlarken yaşadığı tereddütleri aldığı profesyonel eğitimlerle aştığını belirtiyor. Kadınların bu meslekteki gücünü temsil eden Uymaz, her gün kondisyonunu korumak için düzenli spor yapıyor.

İtfaiyeciliğin hata payı kabul etmeyen bir meslek olduğunu hatırlatan Berra Uymaz, titiz çalışmanın önemine dikkat çekiyor. Uymaz, "Birçok kişi bu işin sadece erkekler tarafından yapılabileceğini düşünse de, azimle çalışarak bu algıyı yıktım. Bizim işimizde en küçük bir dikkatsizlik insanların hayatına veya malına mal olabilir. Bu yüzden her vakaya en yüksek konsantrasyonla yaklaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin biz gençlere ve özellikle kadınlara bu fırsatı tanıması, şehrimizin geleceği adına çok kıymetli" değerlendirmesinde bulunuyor.

İzmir İtfaiyesi Sadece Yangınlarla Savaşmıyor

Genç itfaiyecilerin aktardığı detaylar, İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın çalışma sahasının ne kadar geniş olduğunu da kanıtlıyor. Ekipler sadece yangın ihbarlarına değil, İzmir trafiğinde meydana gelen sıkışmalı kazalardan su baskınlarına, mahsur kalan canlıların kurtarılmasından doğal afetlere kadar pek çok farklı senaryoda görev alıyor. Yangın kıyafetlerinin ağırlığı ve zorlu hava şartları altında çalışan personel, kentin güvenliği için 7/24 teyakkuzda bekliyor.

İzmir'de genç istihdamına yönelik atılan adımlar, Arda ve Berra gibi idealist gençlerin kamu hizmetinde aktif rol almasını sağlıyor. Bu durum özellikle İzmir gibi yoğun nüfuslu ve sanayi bölgelerinin bulunduğu bir metropolde, itfaiye teşkilatının dinamizmini artırıyor. Gençlerin enerjisi ile tecrübeli personelin deneyimi birleştiğinde, İzmir'in acil durum müdahale kapasitesi daha da güçleniyor.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere yönelik istihdam politikası, kentin dinamik yapısını koruması açısından büyük önem taşıyor. İtfaiye teşkilatı gibi hayati bir kurumda 19-20 yaşındaki gençlerin görev alması, İzmir'in güvenlik altyapısının yeni nesil bir vizyonla yenilendiğini gösteriyor. Bu gelişme, özellikle üniversite şehri olan İzmir'de mezuniyet sonrası iş arayan gençler için de umut verici bir örnek teşkil ediyor.

Bu genç kahramanların hikayesi, İzmir’in sadece bir sahil şehri değil, aynı zamanda liyakat ve azimle yükselen gençlerin şehri olduğunun kanıtıdır. Arda Çellik ve Berra Uymaz gibi isimlerin sahada olması, Bornova'dan Çeşme'ye, Karşıyaka'dan Selçuk'a kadar tüm İzmir sakinlerinin huzur içinde uyuması için verilen emeğin en genç ve dinamik yüzüdür.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Itfaiye#Genclik#19Mayis#Belediye#Gundem

Sıradaki haber

Konak'ta Atıl Alan Dönüştü: Cengiz Topel Mahallesi'ne Yeni Park
YaşamGündem

Konak'ta Atıl Alan Dönüştü: Cengiz Topel Mahallesi'ne Yeni Park

3 gün önce
87

İlgili Haberler

İzmir İtfaiyesi'nde Kuşaklar Buluştu: Bir Ömürlük Tecrübe
YaşamGündem

İzmir İtfaiyesi'nde Kuşaklar Buluştu: Bir Ömürlük Tecrübe

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiyecilik Haftası'nda emekli ve çalışan personeli APİKAM'da buluşturarak mesleki hafızayı genç kuşaklara aktardı.

İzmirGündem Haber Masası
15 gün önce
92
Buca Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi İddialarını Yalanladı
ÇevreGündem

Buca Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi İddialarını Yalanladı

Buca Belediyesi, rehabilitasyon merkezinde sahipli hayvanlara işlem yapıldığı iddialarını yalanlayarak çalışmaların gönüllülerle sürdüğünü açıkladı.

İzmirGündem Haber Masası
10 saat önce
48
Bornova Belediyesi 2027 Bütçesi Kabul Edildi: 9 Milyar TL
EkonomiGündem

Bornova Belediyesi 2027 Bütçesi Kabul Edildi: 9 Milyar TL

Bornova Belediyesi'nin 9 milyar 30 milyon liralık 2027 bütçesi meclisten geçti; Başkan Ömer Eşki yatırımlarda önceliği yol ve altyapıya verdi.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
109
Bayraklı Belediyesi Operasyonu: 20 Milyon Liralık Kamu Zararı
Gündem

Bayraklı Belediyesi Operasyonu: 20 Milyon Liralık Kamu Zararı

Bayraklı Belediyesi ve BAYBEL AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 20 milyon liralık kamu zararı ve 4,6 milyon liralık rüşvet trafiği tespit edildi.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
179
Bornova Çamkule'de 4718 Sokak Güvenli Hale Getirildi
Gündem

Bornova Çamkule'de 4718 Sokak Güvenli Hale Getirildi

Bornova Belediyesi, Çamkule Mahallesi'nde kış aylarında tehlike saçan 4718 Sokak'taki dik yokuşu özel zemin betonuyla kaplayarak yaya güvenliğini sağladı.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
176
Menderes'te Parklara Kamera Takviyesi: Tüm Sistemler Yenileniyor
Gündem

Menderes'te Parklara Kamera Takviyesi: Tüm Sistemler Yenileniyor

Menderes Belediyesi Güvenli Menderes Projesi kapsamında parklardaki kamera sistemlerini yenileyerek güvenlik seviyesini artırma kararı aldı.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
143