İzmir'deki DEAŞ Saldırısı Davası Kabul Edildi
İzmir'de 3 polisin şehit olduğu DEAŞ saldırısına ilişkin iddianame kabul edildi. Saldırgan ve 12 şüpheli hakkında dava açıldı, ağır cezalar istendi.

İzmir'de 2025 yılının Eylül ayında gerçekleşen ve üç polis memurunun şehit olduğu DEAŞ saldırısıyla ilgili hazırlanan iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Saldırıda hayatını kaybeden polis memurları Hasan Akın, Muhsin Aydemir ve Ömer Amilağ'ın acı kaybı, İzmir'de büyük üzüntü yaratmıştı.
İddianameye göre, 16 yaşındaki saldırgan E.B., Balçova'daki Salih İşgören Polis Merkezi Amirliği'ne pompalı tüfekle saldırarak polis memuru Hasan Akın'ı şehit etti. Çıkan çatışmada ise emniyet müdürü Muhsin Aydemir ve polis memuru Ömer Amilağ da şehit düştü, saldırgan yaralı olarak yakalandı.
Soruşturma kapsamında E.B.'nin babası Nuhver Bigül, İran uyruklu Khalegh Noorıborojerdi, Suriye uyruklu Mahmud Algatı, Cuma Tabbas, Fıras Seyıd Abdurrahman ve Muhammed Elhazzam da tutuklandı. Annesi A.B. ile diğer şüpheliler T.Y., B.Y. ve F.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İddianamede, E.B.'nin DEAŞ ideolojisini benimsediği, örgüte katıldığı ve terör saldırısı talimatı aldığı belirtildi. Sanık hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlilerini öldürme gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer 12 şüpheli ise azmettirme suçundan yargılanacak.
İddianamede ayrıca, E.B.'nin ailesinin ihmalleri ve destekleri sonucu DEAŞ ideolojisini benimsediği, saldırı öncesinde keşif yaptığı ve bomba hazırlığı yaptığı da vurgulandı. E.B.'nin, DEAŞ ideolojisine göre görev yapmayan polis, hakim ve diğer yöneticileri "kafir" olarak gördüğü ve öldürülmeleri gerektiğine inandığı belirtildi. Saldırganın daha önce Sertab Erener konserine ve barlara saldırı planladığı ancak örgüt talimatıyla sadece polis merkezini hedef aldığı da iddianamede yer aldı.
[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]
Etiketler


