Gündem

İzmir'de Yılbaşı Güvenliği: 13 Bin Personel Görevde

9 görüntülenme
0 paylaşım
İzmir'de Yılbaşı Güvenliği: 13 Bin Personel Görevde
İzmir Valisi Süleyman Elban, yaklaşan yılbaşı öncesinde İzmir'de alınacak güvenlik önlemlerini ve yapılan hazırlıkları İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu da katıldı.

Vali Elban, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmelerini sağlamak amacıyla kapsamlı tedbirler alındığını belirtti. Bu kapsamda, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan toplam 13 bin 385 personel görevlendirildi. Bu ekipler, 1.680 araç ve 1.691 unsur ile şehir merkezlerinde, kırsalda ve denizde güvenliği sağlayacak. Özellikle alışveriş merkezleri ve toplu kutlama alanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Sağlık alanında da gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Vali Elban, acil servislerin ve tüm sağlık kuruluşlarının olası sağlık sorunlarına karşı hazır bulundurulacağını ifade etti. Ayrıca, haberleşme ve enerji altyapısının kesintisiz bir şekilde işlemesi için ilgili kurumlarla koordinasyon sağlandığı belirtildi.

Yılbaşı gecesi boyunca gıda güvenliği ve iş yeri denetimlerinin de sıkı bir şekilde yürütüleceğini aktaran Vali Elban, İzmirli vatandaşların ve misafirlerin huzur ve güven içinde yeni yıla girmeleri için tüm tedbirlerin alındığını yineledi. AFAD personelinin de hazır bekletileceği ve 7/24 hizmet veren 112 acil çağrı merkezinin görev başında olacağı belirtildi. Tüm ekiplerin azami dikkatle çalışacağı vurgulandı.

[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]

#Izmir#IzmirGundem#Yilbasi#Guvenlik#IzmirHaber#Emniyet#Jandarma#AFAD
Paylaş: