İzmir'de Yangından Kurtarılan Canlara Şefkat Eli

Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Murat Aras, hayvanların sağlık durumları hakkında bilgi vererek, kalp yetmezliği ve ortopedik sorunları olan hayvanların tedavisine başlandığını, kedilerin ise genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Aras, kurtarılan köpeklerin sahiplendirilmesi için çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi. Köpeklerin bir kısmının Şule Çörekçi üzerine kayıtlı olduğunu, kayıtlı olmayanların ise sahiplendirme öncesinde gerekli işlemleri yapıldığını ifade etti.
Yangında hayatını kaybeden Şule Çörekçi'nin anısına, hayvanseverler tarafından kurtarılan hayvanlara gösterilen ilgi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, daha önce araç çarpması sonucu yaralanan ve Çörekçi tarafından bakımı üstlenilen 10 yaşındaki Garip isimli köpek, Sevda Çiçek Özçiftçi ve Özge Tırpan tarafından sahiplenildi. Yeni sahipleri, Garip'in ömrünün sonuna kadar kendileriyle birlikte olacağını ve bakımevlerindeki diğer hayvanların da sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hayvanseverlere bakımevlerindeki hayvanları sahiplenme çağrısında bulunarak, bu hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşmasının önemine dikkat çekti. Bakımevlerinde bulunan hayvanların ücretsiz olarak sahiplendirilebileceği belirtildi.
Menemen Mermerli Mahallesi'nde 15 Kasım Cumartesi gecesi meydana gelen yangında, Şule Çörekçi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda hayvan da yangında telef olmuştu. Bu üzücü olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanlara sahip çıkması ve sahiplendirme çalışmalarına başlaması, hayvanseverler tarafından takdirle karşılandı.
[🤖 Bu haber için AI (FLUX) tarafından görsel oluşturulmuştur]