Gündem
Gündem

İzmir'de Yağmur Öncesi İZSU'dan Temizlik

İZSU, yaklaşan yağışlar öncesinde İzmir genelinde 12 ilçede 220 mahallede yağmur suyu ızgaralarını temizledi. Taşkın riskini azaltmak için 49 bin ızgara elden geçirildi.

75 görüntülenme
İzmir'de Yağmur Öncesi İZSU'dan Temizlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan yağış sezonu öncesinde şehir genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaklaşık iki ay süren yoğun bir çalışma sonucunda 12 ilçede toplam 220 mahalledeki yağmur suyu ızgaralarını tek tek temizleyerek olası taşkın riskini en aza indirmeyi hedefliyor.

Çalışmalar kapsamında, ızgaralarda biriken toprak, yaprak, çöp, sigara izmaritleri, ıslak mendil, plastik ve diğer atıklar temizlenerek yağmur sularının altyapı sistemine sağlıklı bir şekilde ulaşması sağlandı. İZSU ekipleri, bu çalışmalarla 49 bin 362 adet tekli ızgara ve 93 bin 635 metre uzunluğundaki sıra ızgarayı temizledi.

İZSU yetkilileri, yağmur suyu ızgaralarının tıkanmasının en önemli nedenlerinden birinin, vatandaşların dikkatsizce ızgaralara attığı atıklar olduğunu vurguladı. Izgaraların altyapı sisteminin sağlıklı çalışması için hayati öneme sahip olduğu belirtilirken, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

Temizlik çalışmaları sırasında ekiplerin karşılaştığı ilginç durumlar da oldu. Izgaralardan kesici aletlere kadar çeşitli atıklar çıkarken, zaman zaman kedi yavrularının da ızgaralarda barınmaya çalıştığı görüldü. Ekipler, bu tür durumlara da müdahale ederek ızgara ortamını güvenli hale getirdi.

Çalışmalar, özellikle yoğun yapılaşmanın bulunduğu ve yağışlarda su baskını riski taşıyan bölgelerde yoğunlaştırıldı. Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Konak, Buca, Balçova, Güzelbahçe, Narlıdere, Gaziemir, Karabağlar, Çiğli ve Kemalpaşa ilçelerinde detaylı temizlik çalışmaları yapıldı.

[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]

Etiketler

#Izmir IzmirGundem Belediye IZSU Yagmur Taskin Altyapi Temizlik