Gündem

İzmir'de Taksicilerden Korsan Taksi Protestosu

15 görüntülenme
0 paylaşım
İzmir'de Taksicilerden Korsan Taksi Protestosu
İzmir'de taksi şoförleri, artan korsan taksi faaliyetlerine karşı konvoy düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası öncülüğünde gerçekleşen eylemde, yasa dışı taşımacılığın sektöre verdiği zarar vurgulandı.

Oda Başkanı Erkan Özkan, konvoy sırasında yaptığı açıklamada, korsan taşımacılığın taksicilik sektörünün en büyük sorunlarından biri haline geldiğini belirtti. Özkan, durumun özellikle İzmir gibi büyük şehirlerde dayanılmaz boyutlara ulaştığını ifade ederek, sorunun çözümü için acil yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Özkan, denetimlerin yetersiz kaldığını ve korsan taşımacılığın hem taksi sahiplerini hem de şoförleri olumsuz etkilediğini söyledi. Evlerine ekmek götürmekte zorlanan şoförlerin farkındalık yaratmak amacıyla bu konvoyu düzenlediğini belirten Özkan, eylemin hafta içinde yapılan basın açıklamasına destek niteliğinde olduğunu ekledi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası, yetkililere korsan taşımacılığın önlenmesi ve sektörün sorunlarının çözümü için yasal düzenleme çağrısını yineledi. Şoförler, korsan taksilerle mücadelede daha etkin önlemler alınmasını talep ediyor.

[🤖 Bu haber için AI (FLUX) tarafından görsel oluşturulmuştur]

#Izmir IzmirGundem Taksi KorsanTaksi Ulasim Taksiciler Protesto Turkiye
Paylaş: