Gündem

İzmir'de Su Kesintileri: İşte Etkilenecek İlçeler

31 görüntülenme
0 paylaşım
İzmir'de Su Kesintileri: İşte Etkilenecek İlçeler
İzmir'de su tasarrufu önlemleri ve arızalar nedeniyle 10 Ocak tarihinde birçok ilçede su kesintisi yaşanacak. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), planlı kesintilerin yanı sıra arıza ve bakım çalışmaları sebebiyle de bazı bölgelerde su verilemeyeceğini duyurdu.

Kent genelinde saat 23:00 ile 05:00 arasında kuraklık nedeniyle planlı su kesintileri uygulanacak. Bu kesintilerden Karabağlar, Konak, Bornova, Buca, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Gaziemir, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Menemen ve Menderes'in çeşitli mahalleleri etkilenecek.

Aliağa'nın Şakran Hasbi Efendi Mahallesi, Karabağlar'ın Arap Hasan, Basın Sitesi, Tahsin Yazıcı ve Vatan mahalleleri, Menderes'in Orta Mahallesi ve Kınık'ın Çaltı Mahallesi'nde de gün içinde arıza ve bakım çalışmaları nedeniyle su kesintileri olacak.

Karşıyaka'da Alaybey, Nergiz ve Goncalar mahallelerinde branşman arızaları sebebiyle kısa süreli kesintiler yaşanacak. Urla'da ise TEDAŞ kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle Altıntaş, Yaka, Sıra, Kalabak, Yelaltı, Yenice ve Camiatik mahallelerinde uzun süreli bir su kesintisi bekleniyor.

Kiraz'ın Taşlıyatak ve Olgunlar mahallelerinde pompa motoru arızası nedeniyle devam eden su kesintisi 10 Ocak'ta da sürecek. Ödemiş'e bağlı Bozcayaka Mahallesi'nde ise GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin bakım çalışmaları nedeniyle su kesintisi yaşanması öngörülüyor. Dikili'nin Bademli Mahallesi'nde ana isale hattındaki arıza nedeniyle kısa süreli bir kesinti uygulanacak.

İZSU yetkilileri, özellikle uzun süreli kesintilerin yaşandığı bölgelerde yaşayan vatandaşların su ihtiyaçlarını önceden karşılamaları konusunda uyarıda bulundu. Arızaların planlanan süreden önce giderilmesi durumunda suyun daha erken verilebileceği de belirtildi.

[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]

#Izmir IzmirGundem SuKesintisi IZSU Altyapi Kuraklik Susuzluk Ege
Paylaş: