Ekonomi

İzmir'de ESHOT Otobüslerine Yaz Ayarı: 1700 Araçta Klima Seferberliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, filosundaki 1700'den fazla otobüste klima bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak yaz sıcaklarına karşı hazırlıklarını hızlandırdı.

İzmirGündem Haber Masası
168 görüntülenme
İzmir'de ESHOT Otobüslerine Yaz Ayarı: 1700 Araçta Klima Seferberliği
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kentte etkisini hissettirmeye başlayan kavurucu sıcaklar öncesinde toplu ulaşımda konforu sağlamak adına dev bir operasyon başlattı. Filosunda bin 700’ü aşkın otobüs barındıran kurum, 471 farklı hatta her gün yüz binlerce İzmirliyi işine, okuluna ve sevdiklerine ulaştırırken, araçlardaki soğutma sistemlerini en yüksek performans seviyesine taşımak için atölyelerin kapasitesini artırdı.

ESHOT Filosunda 1700 Araç ve 471 Hat İçin Teknik Takip

İzmir’in ulaşım yükünü sırtlayan ESHOT, otobüsler sefere çıkmadan önce merkez atölyelerde kapsamlı bir denetim süreci işletiyor. Bakım çalışmaları kapsamında, araçların klima sistemleri titizlikle performans testlerinden geçiriliyor. Özellikle kirlenen polen filtreleri yenileriyle değiştirilirken, otobüslerde bulunan diğer yardımcı filtre sistemlerinde de yenileme yoluna gidiliyor. Klima sistemlerindeki arızalı parçalar orijinal yedek parçalarla değiştirilerek, soğutma performansını doğrudan etkileyen gaz seviyeleri ideal oranlara getiriliyor.

Teknik ekiplerin yürüttüğü bu çalışmalar, sadece periyodik bakımlarla sınırlı kalmıyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, akıllı takip sistemleri aracılığıyla sahadaki araçlardan anlık veriler topluyor. Bu teknolojik altyapı sayesinde, sefer halindeki bir otobüsün klima performansında düşüş veya teknik bir aksaklık tespit edildiğinde, ekipler sahada anında müdahale şansı buluyor. Bu sistem, İzmir trafiğinde seyreden binlerce aracın arıza riskini minimize etmeyi hedefliyor.

Zekeriya Kaymak: 5 Atölyede Kesintisiz Mesai Yapıyoruz

Çalışmaların merkez üssü olan Mersinli Atölyesi’nde süreç hakkında bilgi veren ESHOT Genel Müdürlüğü Mersinli Atölye Şube Müdürü Zekeriya Kaymak, klima bakım ve onarım faaliyetlerinin yılın tamamına yayıldığını vurguladı. Kaymak, İzmir’in zorlu yaz şartlarına dikkat çekerek, "ESHOT bünyesinde bulunan 5 atölyemizde klima bakım ve onarım çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor. Yaz aylarında ise çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırıyoruz. Araçlarımızdan gelen her klima arızasına hızlı şekilde müdahale ediyor; filtre, gaz ve tüm soğutma sistemlerini detaylı olarak kontrol ediyoruz" dedi.

Vatandaşların güvenli ve serin bir ortamda yolculuk yapmasının öncelikleri olduğunu belirten Zekeriya Kaymak, ekiplerin hem sahada hem de atölyelerde vardiyalı sistemle kesintisiz görev yaptığını ifade etti. Mersinli, Karşıyaka, Adatepe, İnciraltı ve Gediz gibi stratejik noktalarda bulunan atölyelerden koordine edilen bu süreç, İzmir genelindeki tüm ulaşım ağını kapsıyor.

İzmir Sıcaklarında Konforlu Ulaşım Hedefi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı İzmir’de, toplu taşıma araçlarındaki iklimlendirme sistemleri yolcu memnuniyetinin en kritik unsuru haline geliyor. ESHOT’un gerçekleştirdiği bu kapsamlı hazırlıklar, özellikle sabah ve akşam iş çıkışı saatlerinde yoğunlaşan yolcu trafiğinde, araç içi sıcaklığın ideal seviyede tutulmasını sağlıyor. Soğutma sistemlerinin tam kapasite çalışması, İzmir'in dik yokuşlu ve yoğun trafikli güzergahlarında motor performansını da olumlu etkileyerek yakıt verimliliğine katkı sunuyor.

Bu gelişme, her gün ESHOT araçlarını kullanan 3 milyona yakın İzmirlinin yaz aylarını daha konforlu geçirmesi anlamına geliyor. Özellikle Konak, Bornova, Buca ve Karşıyaka gibi ana arterlerde hizmet veren 471 hattın tamamında, klimaların sorunsuz çalışması için denetimler yaz boyunca artırılarak devam edecek.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#ESHOT#Ulasim#Belediye#Haber#Ege

Sıradaki haber

İZBAN'da 90 Dakika Aktarma Başladı: 29 Ekim'de Ulaşım 1 Kuruş
EkonomiGündem

İZBAN'da 90 Dakika Aktarma Başladı: 29 Ekim'de Ulaşım 1 Kuruş

6 gün önce
138

İlgili Haberler

Mürselpaşa Alt Geçidi 3 Ay Sonra Açılıyor: 500 Milyonluk Yatırım
EkonomiGündem

Mürselpaşa Alt Geçidi 3 Ay Sonra Açılıyor: 500 Milyonluk Yatırım

İzmir'de 5 demiryolu hattının altından geçen Mürselpaşa Karayolu Alt Geçidi projesinde, sıvılaşan zemin nedeniyle yürütülen zorlu kazı çalışmaları tamamlandı.

İzmirGündem Haber Masası
15 gün önce
180
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde zemin yenileme mesaisi
YaşamGündem

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde zemin yenileme mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve bağlantılı sokaklarda altyapı çalışmalarının ardından üstyapı yenileme sürecini başlattı.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
87
İzmir Metro'da Enerji Arızası: Seferler ESHOT ile Yapılıyor
YaşamGündem

İzmir Metro'da Enerji Arızası: Seferler ESHOT ile Yapılıyor

İzmir Metro hattında yaşanan enerji tedarik sorunu nedeniyle Evka 3 ile Bornova Hastane arasındaki seferler durdurularak ulaşım ESHOT desteğiyle sağlanıyor.

İzmirGündem Haber Masası
15 gün önce
195
Urla'nın 2027 Bütçesi 3,6 Milyar TL Olarak Onaylandı
EkonomiGündem

Urla'nın 2027 Bütçesi 3,6 Milyar TL Olarak Onaylandı

Urla Belediye Meclisi 3,6 milyar TL'lik 2027 bütçesini oy birliğiyle onaylarken Başkan Selçuk Balkan belediyenin borçlarının sıfırlandığını açıkladı.

İzmirGündem Haber Masası
8 saat önce
47
İzmir ve İrlanda Arasında Yeni İş Birliği: Kardeş Şehir Yolda
EkonomiGündem

İzmir ve İrlanda Arasında Yeni İş Birliği: Kardeş Şehir Yolda

İrlanda Büyükelçisi Clare Brosnan'ın İzmir ziyaretinde tarım, altyapı ve kentsel dönüşüm alanlarında ortak projeler ve kardeş şehir süreci ele alındı.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
99
İrlanda Büyükelçisi İzmir'de: Tarım ve Altyapıda Ortaklık
EkonomiGündem

İrlanda Büyükelçisi İzmir'de: Tarım ve Altyapıda Ortaklık

İrlanda Büyükelçisi Clare Brosnan'ın İzmir ziyaretinde tarım, ulaşım ve kentsel dönüşüm alanlarında yeni iş birliği fırsatları masaya yatırıldı.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
99