Gündem

İZBAN'a 100 Milyon TL Kefalet Talebi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'ın borçları için 100 milyon TL'lik kefalet talebini meclise taşıyor. Karar, İZBAN'ın mali yükümlülüklerini hafifletmeyi amaçlıyor.

İzmirGündem Haber Masası
270 görüntülenme
İZBAN'a 100 Milyon TL Kefalet Talebi
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB), İZBAN A.Ş.'nin mali durumunu rahatlatmak amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirketin temizlik ve güvenlik personeli alacaklarına ilişkin mahkeme kararları sonrası başlatılan icra takiplerinin durdurulabilmesi için 100 milyon TL'lik kefalet önerisi, belediye meclisinin gündemine taşınıyor.

İZBAN A.Ş., söz konusu icra süreçlerinin istinaf aşaması sonuna kadar durdurulabilmesi için banka teminat mektubuna ihtiyaç duyuyor. Bu kapsamda yapılan görüşmelerde, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. İzmir Şubesi, 2026 yılı itibarıyla geçerli olacak teminat limitinin kullanılabilmesi için belediye meclis kararını şart koştu.

Bankanın İZBAN A.Ş. adına tahsis ettiği 100 milyon TL'lik teminat limitinin kullanılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 47 oranında kefalet vermesi gerekiyor. Bu kefalet, teminatın tek seferde veya farklı dilimler halinde kullanılabilmesini sağlayacak ve belediyenin ortaklık payı oranında onay ve yetkilendirme gerektirecek.

Belediye tarafından sağlanacak kefalet, İZBAN A.Ş.'nin borçlanma, teminat ve garanti işlemlerini sorunsuz bir şekilde yürütebilmesine olanak tanıyacak. Hazırlanan belgede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na İZBAN A.Ş.'nin asaleten ve kefaleten borçlanmasına yetki verilmesi, kredinin kullanımı, borçlanmaların gerçekleştirilmesi, gerekli teminatların sağlanması, sözleşme, protokol ve taahhütname imzalanması ile banka ve resmi kurumlar nezdinde tüm işlemleri yürütme yetkisi verilmesi öneriliyor.

Bu talep, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Şubat 2026 tarihli oturumunda görüşülecek. Kararın kabul edilmesi halinde, İZBAN A.Ş.'nin mali yükümlülüklerini yerine getirme kapasitesi artacak ve şirketin operasyonel faaliyetleri daha sağlıklı bir şekilde sürdürülebilecek.

[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]

Etiketler

#Izmir IzmirGundem İZBAN Belediye Ekonomi Ulasim Gundem

Sıradaki haber

Bilal Saygılı: Cemil Tugay ile 1,5 Yıldır Temastayız
siyasetSağlık

Bilal Saygılı: Cemil Tugay ile 1,5 Yıldır Temastayız

10 saat önce
46

İlgili Haberler

Eyyüp Kadir İnan: İzmir'de 1 Milyon Oy Dikkate Alınmadı
Gündem

Eyyüp Kadir İnan: İzmir'de 1 Milyon Oy Dikkate Alınmadı

AK Partili Eyyüp Kadir İnan, İzmir'in kronik sorunlarını çözmek için 3 yıllık hizmet takvimi açıklarken fon iddiaları üzerinden Özgür Özel'e yüklendi.

İzmirGündem Haber Masası
12 saat önce
53
Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt Hakkında İnceleme Başlatıldı
Gündem

Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt Hakkında İnceleme Başlatıldı

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın suç duyurusu sonrası İzmir Milletvekili Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt hakkında resmi inceleme başlatıldı.

İzmirGündem Haber Masası
13 saat önce
55
Torbalı'da Jandarmadan Kaçakçılık Darbesi: 27 Bin Paket Sigara
Gündem

Torbalı'da Jandarmadan Kaçakçılık Darbesi: 27 Bin Paket Sigara

İzmir'in Torbalı ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen iki operasyonda 27 bin paket kaçak sigara ve uyuşturucu madde ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

İzmirGündem Haber Masası
14 saat önce
59
Bornova Büyükpark’ta Otomatik Sulama Dönemi Başladı
Gündem

Bornova Büyükpark’ta Otomatik Sulama Dönemi Başladı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Büyükpark'ta tamamlanan otomatik sulama sistemini ve yenilenen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmirGündem Haber Masası
17 saat önce
67
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde zemin yenileniyor
Gündem

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde zemin yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısı tamamlanan Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve çevresindeki sokaklarda zemin yenileme çalışmalarına başladı.

İzmirGündem Haber Masası
18 saat önce
67
Çeşme Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 10 Kişi Tutuklandı
Gündem

Çeşme Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 10 Kişi Tutuklandı

Çeşme Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 12 şüpheliden, aralarında belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

İzmirGündem Haber Masası
18 saat önce
72