İYTE Rektörü Baran, İzmir Kadın Kapalı Cezaevi'nde konferans verdi
İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü kadınlara umut ve yeniden başlangıç temalı konferans verdi.

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun konferans salonunda, hükümlü kadınlara yönelik bir konferans düzenlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda gerçekleştirilen programa İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran katıldı.
Konferansta hayatın farklı dönemlerinde karşılaşılan güçlükler, bireysel farkındalık, umut ve yeniden başlangıçların önemi ele alındı. Etkinlikle hükümlü kadınların kişisel gelişimlerine katkı sunulması ve topluma yeniden kazandırılma süreçlerinin desteklenmesi amaçlandı.
Başsavcı Ali Yeldan'dan Rektör Baran'a teşekkür
Programın sonunda İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, bilgi ve birikimiyle hükümlü kadınların hayatlarına umut ve ışık tutan konferans dolayısıyla Rektör Baran'a teşekkür etti. Yeldan, günün anısına Baran'a hediye takdim etti.
Anneleriyle kalan çocuklara anaokulu ziyareti
Konferansın ardından İYTE heyeti, ceza infaz kurumu yerleşkesinde anneleriyle birlikte kalan çocukların eğitim gördüğü anaokulunu ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen heyet üyeleri, miniklere boyama kitapları ve oyuncaklar hediye etti.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ceza infaz kurumlarındaki eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hükümlülerin kişisel gelişimlerini ve topluma uyumlarını destekleyen çalışmalarını sürdürüyor. Anneleriyle birlikte kalan çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetler de yürütülüyor.
Etiketler






